شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۴۰۷۶
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۰
سخنگوی قوه قضائیه:
سخنگوی قوه قضائیه گفت: بسیاری از فشارهای کنونی به قوه قضائیه به علت مبارزه با مفسدان دانه‌درشت و یقه‌سفیدها و کسانی است که قدرت و ثروت را باهم آمیخته‌اند.
 حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست تخصصی معاونین و روسای ادارات مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی اظهار کرد: ما همچنان در مصیبت بزرگ حادثه ساختمان پلاسکو هستیم و این ضایعه را به ملت شریف و خانواده جان باختگان تسلیت می‌گویم. ان شاالله این قضیه عبرتی برای همگان باشد و دیگر از این دست حوادث نداشته باشیم.

وی افزود: حقیقتا از نیروی انتظامی به ویژه اداره آگاهی تشکر می‌کنم. نیروی انتظامی جز نهادهایی است که شاید هیچ دستگاهی به اندازه آن تنوع ماموریتی نداشته باشد.

اژه‌ای با اشاره به سختی کار در اداره آگاهی گفت: یکی از اهداف مهم و اصلی نظام جمهوری اسلامی و بلکه همه انبیا و ائمه تحقق عدالت در جامعه است. در راستای این موضوع بسیار مهم، بدون مبارزه با فساد، تحقق عدالت ممکن نیست.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: در این شرایط، اقتصاد کشور امروز از جنبه‌های مختلف مورد توجه است. یکی از مسائلی که فوق العاده در این حوزه اهمیت دارد، امنیت در اقتصاد است.

وی افزود: در این راستا، اقتصاد با استقلال و امنیت کشور و اعتماد مردم به نظام گره خورده است. اگر ما امروز همه مرزهای زمینی و هوایی و دریایی را به طور کامل حفظ کنیم اما در مسائل اقتصادی نتوانیم خودمان را حفظ کنیم ممکن است استقلال سیاسی و چه بسا ارضی به خطر بیفتد و امروز دشمن به عنوان یک حربه از موضوع اقتصاد استفاده می‌کند.

معاون اول دستگاه قضا گفت: در تحریم‌هایی که بعضا سیگنال‌هایی از داخل داده شد، گفتند نمی‌توانید با جنگ و ترور نظام جمهوری اسلامی را از پا در بیاورید اما گفتند می‌توانید با مسائل اقتصادی مردم را ناراضی کنید و اعتماد مردم را کم کنید و تغییر نظام را ایجاد کنید که قطعا نمی‌توانند و خیال باطل است.

اژه ای با طرح این پرسش که چه چیزی مخل امنیت اقتصادی است افزود: آیا مبارزه با فساد مخل امنیت است؟ در مقاطع مختلف از ابتدای انقلاب تا‌کنون به ویژه دهه دوم انقلاب به این سو، هر وقت خواستند با فساد اقتصادی مبارزه کنند، یک سری سر و صدایشان بلند می‌شود.

وی تصریح کرد: همه می‌دانیم که اقتصادی موفق است که وابستگی کمتر به دولت و اتکای بیشتر به مردم داشته باشد.

اژه ای با اشاره به آسیب‌های موجود در این حوزه گفت: امروز همه می‌دانیم که در بسیاری از مسائل اقتصادی، سرمایه گذار باید از دولت اجازه بگیرد.

گاهی وقت‌ها برای گرفتن یک موافقت اصولی باید هفت خان رستم را طی کرد.

این مقام عالی قضایی گفت: بسیاری از مردم وقتی در پیچ و خم‌های سنگین اداری قرار می‌گیرند، گاهی وقت‌ها به تخلف می‌افتند.

وی گفت: آیا اینگونه موارد مخل امنیت نیست؟ مخل کار سرمایه گذار نیست؟ به نظر من وظیفه ما مبارزه با مفاسد است اما شاید مهمتر از برخورد با مصادیق باید آسیب شناسی کرده و مصداق ها را تجزیه و تحلیل کنیم و نتیجه کار را در اختیار نهادهای مربوطه قرار دهیم تا مشکلات برطرف شود.

معاون اول قوه قضائیه اضافه کرد: به دادسراها گفته ام در پرونده های مختلف مثل صندوق فرهنگیان و بانک سرمایه فقط به مجازات متخلفان اکتفا نشود و باید آسیب شناسی صورت گرفته و تجزیه و تحلیل شود.

اژه‌ای اظهار کرد: یکی از مسائلی که در مبارزه با فساد ایجاد می شود، فشارهایی است که وارد می آید. طبیعی است مبارزه با مفسد، حتما سخت است و سعی می کند سنگ اندازی کند.

وی با بیان اینکه در این مبارزه باید چکار کرد تا سنگ اندازی ها، مبارزه را متوقف نکند گفت: واقعا باید تشکیلات مبارزه کننده به ویژه قوه قضائیه و ناجا سالم باشد. ما در همین هفته های اخیر چند قاضی و وکیل و کارمند را گرفتیم. به دادسرا گفته ام اگر یک قاضی عالما و عامدا جرمی را مرتکب شده به هیچ وجه ملاحظه نکنید.

وی تصریح کرد: نکته بعدی این است که باید در این زمینه، آگاهی لازم را داشته باشیم و به پیچیدگی ها آگاه باشیم. در پرونده همین بانکی‌ها، مدارک به ظاهر درستی را ارائه می کردند و بانک مرکزی هم در وهله اول نمی توانست بگوید مدارک جعلی یا صوری است و به کارشناسان خود مراجعه می کرد. بنابراین در هر مسئله به ویژه مفاسد اقتصادی باید آگاهی لازم را کسب کنیم.

معاون اول دستگاه قضا ادامه داد: ا‌گر امروز بخواهند به من رشوه بدهند مجانی به عتبات مقدسه یا حج می فرستند، آنتالیا که نمی‌فرستد. بنابراین اینها ترفندهای مختلفی برای اعمال نفوذ دارند. کار دیگری که انجام می دهند این است که از یک مامور یا کارشناس، ضعفی را می گیرند و بزرگ می کنند و فشار می آورند تا برکنار شود. اینجا مسئولان بالاتر باید حواسشان جمع باشد.

اژه‌ای تاکید کرد: بسیاری از فشارهای امروز به قوه قضائیه به خاطر مبارزه با مفسدان دانه درشت و یقه سفیدها و کسانی است که قدرت و ثروت را با هم آمیخته اند. به همین خاطر علیه قوه قضائیه جو ایجاد می کنند تا ضمن بدبین کردن مردم به دستگاه قضا، قوه قضائیه را به خودش مشغول کند. بنابراین باید سعی کنیم تحت تاثیر فضاسازی ها و جوسازی ها قرار نگیدیم.

معاون اول قوه قضائیه افزود: ما ضمن اینکه باید از همه ظرفیت های همدیگر استفاده کنیم، نباید در کارهای هم دخالت کنیم زیرا مفسدان از همین موضوع سوء استفاده می کنند. مثلا نباید توقع داشت، ضابط کار قاضی را انجام دهد و بالعکس. قرار نیست به هر چه که قاضی رسید، ضابط هم برسد. بنابراین ممکن است نیروی انتظامی زحمت بکشد و به امری برسد اما دادسرا احراز نکند. این نباید سبب دلسردی نیروی انتظامی بشود.

 

سخنان محسنی اژه ای در جمع خبرنگاران

محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه‌قضائیه در حاشیه نشست روسای پلیس مبارزه با جرائم اقتصادی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اظهارات وزیر اقتصاد که اعلام کرده مه‌آفرید امیر خسروی و رستمی صفایی در فهرست بدهکاران بزرگ بانکی در رتبه‌های اول و دوم قرار دارند درست است یا خیر گفت: مه‌آفرید زمانی که دستگیر شد قطعاً بزرگترین بدهکار بانکی نبود و درباره فردی هم که نام بردید باید بگویم او یکی از بدهکاران بانکی است البته اصل مبلغ‌اش، آن مبلغی که الان گفته شده نیست و مبلغ وی با تاخیر و جریمه، سنگین است.

وی افزود: ما معتقد بوده و هستیم که چرا سیستم بانکی ما باید طوری عمل کند که اولاً این تعداد بدهکار بزرگ بانکی داشته باشیم و بعد هم تضمینی برای وصول مطالبات وجود نداشته باشد.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: دستگاه قضائی همکاری لازم را داشته و دارد اما لازمه آن این است که وزیر اقتصاد، بانک مرکزی و بانک‌ها این مقدار تاخیر در معوقات نداشته باشند و روشی را در پیش بگیرند که این مسائل تکرار نشود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه وکیل مهدی هاشمی گفته اتمام مرخصی به مهدی ابلاغ نشده گفت: او به زندان باز می‌گردد.

اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه رسانه‌های داخلی و خارجی خبر دادند که فرزند ابتکار چند میلیارد چک بی محل کشیده و طبق دستور مقام قضایی حکم جلب وی صادر شده اما خانم ابتکار در محل ساختمان محیط زیست او را فراری داده است گفت: از اینکه ابتکار او را فراری داده یا نه اطلاعی ندارم و بعید هم می دانم اینطور باشد.

وی با اشاره به قطعی شدن حکم این فرد گفت: فرد مورد اشاره یک حکمی درباره چک دارد و چون قطعی شده برای جلب او اقداماتی شده، اما از فراری دادنش خبر ندارم.
منبع: فارس
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار