شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۷۵۳۴
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۵
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به نقش عنصر دانش‌بنیان و دانشگاه در تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: شناخت مسئولان از ظرفیت‌های دانشگاه ناقص است و دستگاه‌های استان از بودجه یک درصدی پژوهشی خود استفاده نمی‌کنند که این یک ضعف بزرگ است.
 
دکتر ابراهیم حاجی‌دولو با بیان اینکه از پایه‌های مهم اقتصاد مقاومتی این است که دانش‌بنیان باشد، اظهار کرد: هر فعالیت اقتصادی که بخواهد آغاز شود باید بر پایه اطلاعات صحیح و به‌روز و آخرین توانمندی‌های علمی باشد تا هم اجرایی شود و هم سوددهی داشته باشد.
 
وی افزود: نماد اصلی عنصر دانش‌بنیان در اقتصاد مقاومتی، دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری هستند و از این لحاظ اهمیت دانشگاه‌ها در تحقق اقتصاد مقاومتی واضح است، همان‌طور که مقام معظم رهبری نیز اشاره کردند که دانشگاه‌ها اکنون آماده هستند تا در پروژه‌ها مشارکت کنند و جوانب علمی و تحقیقاتی را اجرا کنند تا فعالیت مورد نظر جنبه سوددهی داشته باشد.
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران یادآور شد: خوزستان در زمینه تولید و اشتغال یکی از پایه‌های مهم اقتصاد کشور است، همچنان که سهم آن در تولید ناخالص داخلی در کشور، رتبه دوم است. بسیاری از تجهیزات ما در صنایع مختلف وارداتی هستند که نیاز است در داخل کشور تولید شوند؛ دانشگاه این آمادگی را دارد که در بخش طراحی و دانش فنی این کار مشارکت کند و پروژه‌های مربوط به ساخت این تجهیزات را بر عهده بگیرد.
 
حاجی‌دولو با بیان اینکه دانشگاه شهید چمران این الگو را از سال گذشته آغاز کرد، گفت: سال گذشته دانشگاه به پروژه ساخت تجهیزات صنعتی وارد شد و توانست در مناقصه ساخت 10 قلم تجهیزات نفتی پیروز شود که اکنون مرحله ساخت نمونه اصلی آن در حال اتمام است.
 
وی عنوان کرد: وظیفه دانشگاه‌ها این است که در تولید تجهیزات پیشرفته فناوری نوین مشارکت کنند و این آمادگی را هم دارند، اما به نظر می‌رسد شرکت‌ها، سازمان‌ها و صنایع وابسته هنوز آمادگی و اعتماد لازم را به دانشگاه ندارند که مأموریت‌های کلان را به دانشگاه بسپارند، به عبارت دیگر شناخت مسئولان از ظرفیت‌های دانشگاه برای ساخت تجهیزات، ناقص است؛ بنابراین پروژه‌ها به دانشگاه سپرده نمی‌شود که از ظرفیت آن استفاده شود.
 
معاون پژوهش و فناری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: مسئولان در این خصوص برخوردی کاملاً محافظ‌کارانه و سنتی دارند؛ در حالی که نقش دانشگاه‌ها تغییر کرده و در ایجاد فناوری مشارکت دارند. این یکی از مشکلات دانشگاه‌ها است.
 
حاجی‌دولو با اشاره به بودجه یک درصدی فناوری استان، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از دستگاه‌ها این بودجه را برمی‌گردانند که این امر یک ضعف بسیار بزرگ است؛ در حالی که ظرفیت زیادی در دانشگاه‌ها وجود دارد. در حال حاضر تنها 20 درصد این بودجه تحقیقاتی در استان هزینه می‌شود که نیاز است در این زمینه بازنگری شود.
 
وی اظهار داشت: برنامه دانشگاه این است که شرکت‌های مستقر در مرکز رشد را تقویت و در زمینه تولید حمایت کند؛ همچنین ایجاد مرکز نوآوری و خلاقیت از برنامه‌های دانشگاه است که بتواند ایده‌ها و پیشنهادات دانشجویان و شهروندان استان را پرورش و به سوی مراکز رشد فناوری سوق دهد تا به مرحله اجرایی برسند.
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: سیاست دانشگاه این است که در زمینه‌های کاربردی و تقاضامحور گام بردارد و سازمان‌ها را تشویق کند که از بودجه یک درصدی پژوهشی خود استفاده و نیازهای خود را اعلام کنند؛ همچنین دانشگاه تلاش می‌کند که با کمک کارگروه پژوهش و فناوری استان سازمان‌ها را نسبت به اعلام نیازهای خود تشویق کند.
 
حاجی‌دولو عنوان کرد: باید جلسات بیشتری با سازمان‌ها برگزار و به آن‌ها یادآوری شود که دانشگاه‌ها از حالت سنتی خارج شده‌اند تا مشکلات فناوری و تولید محصولاتی که بار اول تولید می‌شوند را با دانشگاه در میان بگذارند؛ چراکه دانشگاه باید در تولید فناوری‌های نوین وارد شود. پیگیری برای تأسیس منطقه ویژه علم و فناوری در استان از برنامه‌های دیگری است که مراحل اولیه آن انجام و طرح آن به وزارت ارائه شده و نیاز است که از آن دفاع شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار