طی آتشسوزیهای چند سال اخیر در جنگلهای الوار گرمسیری اندیمشک جمعیت گونههای جانوری این مناطق کاهش یافته است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست اندیمشک با بیان اینکه علت بیشتر موارد آتشسوزی در جنگلهای الوار گرمسیری مربوط به اختلافات طایفهای است و طایفههای منطقه در پی مشکلاتی که با یکدیگر دارند شبانه اراضی یکدیگر را آتش میزنند، گفت: طی آتشسوزیهای چند سال اخیر در جنگلهای الوار گرمسیری اندیمشک جمعیت گونههای جانوری این مناطق کاهش یافته است.
سراجالدین میرقائد با اشاره به آتشسوزیهای اخیر در جنگلهای بخش الوار گرمسیری اندیمشک و انتشار عکسی از لاشههای جانوران تلف شده در این حوادث در فضای مجازی اظهار کرد: متاسفانه در چند سال اخیر آتشسوزیهای مکرر در این جنگلها موجب کاهش جمعیت گونههای جانوری به ویژه گونههای جانوری قالب این منطقه نظیر گرگ، شغال و انواع و اقسام پرندگان شده است.
وی ادامه داد: با این وجود هنوز لاشهای از جانواران تلفشده در آتشسوزیهای روزهای اخیر جنگلهای بخش الوار گرمسیری مشاهده نشده است ولی قطعاً با توجه به وسعت بسیار زیاد حریقهای این مدت در جنگلهای این بخش، برخی گونههای جانوری تلف شدهاند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست اندیمشک با بیان اینکه جنگلهای بخش الوارگرمسیری دچار بیماریهایی نظیر سوسک چوبخوار است، به خسارتهای وارده بر پوشش گیاهی این منطقه در پی آتشسوزیهای رخداده در بخش الوار گرمسیری اشاره کرد و افزود: با توجه به از بین رفتن بخشی از پوشش گیاهی این منطقه و از بین رفتن آشیانه و مامن حیوانات و گونههای جانوری و همچنین با توجه به هممرز بودن اندیمشک با استان لرستان، برخی گونهها در این سالها اقدام به مهاجرت به لرستان کردهاند.
میرقائد با بیان اینکه تأثیر آتشسوزیهای اخیر بر جمعیت گونههای جانوری جنگلهای بخش الوار گرمسیری در درازمدت قابل محاسبه است، گفت: از آغاز سال تاکنون حدود 11 فقره حریق در جنگلهای این بخش داشتهایم که وسعت آخرین موارد حریق بسیار بالا بوده است. متاسفانه محیط زیست چه در کشور و چه در خوزستان مظلوم واقع شده و در آینده نیز قطعاً این وضعیت ادامه دارد.
وی با بیان اینکه علت بیشتر موارد آتشسوزی در جنگلهای الوار گرمسیری مربوط به اختلافات طایفهای است و طایفههای منطقه در پی مشکلاتی که با یکدیگر دارند شبانه اراضی یکدیگر را آتش میزنند، ادامه داد: در بحث واکنش به این حوادث در جنگلها تا حدودی نیز در بخش اجرای قوانین مشکل داریم. بیشترین آتشسوزیهایی که در جنگلهای این منطقه رخ میدهد، به مشکلات طایفهای و قومیتی باز میگردند. بنابراین مقامات ارشد اجرایی استان خوزستان و مسئولان قضایی باید برای کاهش این اختلافات قومیتی ورود کنند و در وهله بعد بر اساس قانون جنگلها و مراتع، حفظ و حراست و صیانت از جنگلها به مردم واگذار شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست اندیمشک افزود: اگر مشارکت مردم را در حفظ و حراست از جنگلها نداشته باشیم، در زمان بروز حریق در جنگلها اگر تمام نیروهای خوزستان هم بسیج شوند باز هم قادر به کنترل و مهار آتش نخواهند بود. انتظار میرود مسئولان نسبت به برخوردها با آتشسوزیهای قومیتی در جنگلها و مراتع که شاهد آن هستیم، تجدیدنظر کنند و نگاه دیگری نسبت به محیط زیست داشته باشند.
میرقائد با اشاره به محدودیت شدید امکانات اطفای حریق در اندیمشک اظهار کرد: اندیمشک هیچ امکاناتی برای اطفای حریق در جنگلها و منابع طبیعی ندارد و از نظر تجهیزات و ماشینآلات اطفای حریق، در حد صفر هستیم. آتشنشانی شهرداری اندیمشک تنها دو خودرو آتشنشانی دارد که در صورت وقوع حریق در جنگلهای الوار گرمسیری به علت صعبالعبور بودن مسیر قابل اعزام به محل حادثه نیستند.
وی با بیان اینکه اندیمشک به پایگاه هوایی اطفای حریق نیاز دارد، افزود: وجود حداقل دو فروند بالگرد برای جابهجایی نیروهای انسانی و همچنین آبپاشی به صورت دائمی در اندیمشک ضروری است.