شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۷۳۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۵
نماینده سوال کننده از وزیرکشاورزی گفت:کشاورز با هزار مشقت و سختی محصولات کشاورزی را کشت می کند،اما به خاطر ضعف بنیه مالی و عدم حمایت بانک ها گرفتار دلالان می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، کمال الدین شهریاری در نشست علنی امروز (یکشنبه، 18 تیرماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود از وزیرکشاورزی مبنی بر بی توجهی به سازمان تعاونی روستایی به وظایف قانونی خود در حمایت از کشاورزان گفت: ایران از مستعدترین کشورها به دلیل تنوع آب و هوایی در بحث تولید محصولات کشاورزی است.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی افزود: ایران قابلیت تولید بسیاری از اقلام کشاورزی نه تنها برای مصرف داخلی بلکه برای صادرات را نیز دارد که در این حوزه نگاه به بازارهای جهانی و رقابت پذیری امری ضروری است.

وی ادامه داد: تنها نمی توان با نگاه به بازارهای داخلی و وضع تعرفه های سنگین بر واردات تکیه کرد؛چون با این اوصاف محکوم به شکست هستیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: کشاورز با هزار مشقت و سختی محصولات کشاورزی را تولید و کشت می کند، اما به خاطر ضعف بنیه مالی و عدم حمایت از صندوق ها و بانک ها قبل از تولید محصولات خود را پیش فروش می کند و بعد از برداشت محصول خود را گرفتار در دام دلالان و واسطه ها می بیند که به ناچار محصول خود را به هر قیمتی که دلال و واسطه تعیین می کند می فروشد و در این جا رابطه کشاورز و مصرف کننده قطع می شود.

شهریاری افزود:دلالان با استفاده از امکانات در اختیار خود مانند انبارها، بازارهای عمده فروشی و خرده فروشی، محصولات کشاورزی را به هر قیمتی به مصرف کننده تحمیل می کنند؛ در واقع در بخش کشاورزی نه تولید کننده راضی است و نه مصرف کننده نهایی.

وی یادآور شد:بین قیمت فروش محصول توسط کشاورز با قیمت مصرف کننده ۲۰۰ تا ۵۰۰ درصد اختلاف وجود دارد. در این  شرایط نه تولید کننده و نه مصرف کننده هیچ کدام راضی نیستند. در سال گذشته در بوشهر در ماه‌های آذر و دی ۶۰۰ هزار تن گوجه فرنگی آماده عرضه به بازار شد اما در غیاب سازمان تعاون روستایی و فقدان سیستم جمع آوری، حمل و انبار دلالان با حضور فرصت طلبانه خود کشاورز را با انبوهی از محصولات روی دست مانده مواجه کردند و نوع ممتاز گوجه فرنگی را به قمیت ۲۰۰ تومان رساندند. این درحالی است که در همان زمان در خرده فروشی‌های تهران این محصول بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان و در اروپا به طور متوسط ۱.۵ یورو یعنی ۶۰۰۰ تومان بود.

شهریاری ادامه داد: وضعیت خرمای جنوب، پرتقال شمال، گندم فارس و خوزستان و انار خراسان رضوی و جنوبی نیز به همین شکل است که نتیجه‌اش ترویج زمین‌خواری و تغییر اراضی کشاورزی است. اگر ما می خواهیم شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال را محقق کنیم آیا اینکه فقط عکس رهبری را به دیوار نصب کنیم و زیر آن بنویسیم تولید و اشتغال کافی است؟

برچسب ها: دلالان ، کشاورزی
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار