عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه برنامه ششم توسعه به عنوان سند بالادستی در مجلس تصویب شده، گفت: دولت باید لایحه بودجه ۹۷ را بر مبنای جداول برنامه ششم توسعه تنظیم کند.
محمد حسینی با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه به عنوان یک سند بالادستی در مجلس شورای اسلامی تصویب و از ابتدای سال جاری به اجرا در آمده است، گفت: دولت باید در بودجه نویسی سنواتی به جداول تصویب شده در برنامه ششم توسعه توجه داشته و اعداد و ارقام خود را با این جداول تنظیم کند.
وی با اشاره به اینکه اخیرا اعداد و ارقامی در لایحه بودجه ۹۷ شنیده شده که با ارقام مندرج در قانون برنامه ششم توسعه تفاوت دارد، گفت: در صورت ارائه نهایی این اعداد در قالب بودجه به مجلس و تداوم وجود تفاوت با جداول برنامه ششم، دولت باید در این خصوص توجیه لازم را داشته باشد. چراکه بودجه تا پایان زمان اجرای برنامه ششم تدوین شده است.
به گفته حسینی، بودجه باید بر اساس واقعیتهای اقتصادی کشور نگاشته شده و نباید تنها در چارچوب شعارها قرار گیرد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد، در پایان جداول شماره ۴ برنامه ششم اعداد مهم بودجه سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ لحاظ شده است و هیچ کس نمیتواند برای نفت، دلار و یا سایر موارد عددی برخلاف این عددها پیش بینی داشته باشد.
حسینی ادامه داد، هرگونه تغییر در اعداد بودجه ۹۷ منوط به اخذ دو سوم رای نمایندگان مجلس است. چراکه این اعداد در برنامه ششم توسعه لحاظ شدهاند و این قانون به عنوان یک سند بالادستی محسوب میشود.
عضو صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در بحث بودجه تنها رویکرد تدوین در سال جاری تغییر کرده است، تاکید کرد: در سالهای پیش رو افزایش هزینههای جاری به صلاح کشور نیست و باید هزینهها به سمت پرداختهای عمرانی معطوف شود.
حسینی با انتقاد از رشد هزینههای جاری گفت: در شش ماهه نخست سال ۱۱۱.۵۰۰ هزار میلیارد تومان کل درآمد وصولی دولت بوده در حالی که ۱۱۱.۹۰۰ میلیارد تومان هزینه جاری پرداخت شد، این روند باعث میشود طرحهای عمرانی و مسائل زیر ساختی همچنان بلاتکلیف باقی بماند.
بر اساس برخی شنیدهها دلار به عنوان مبنای تبدیل درآمدهای ارزی به ریال ۳۵۰۰ تومان و نفت با هر بشکه ۵۵ دلار در نظر گرفته شده است.