شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۴۲۷۱
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۶
مدیر مرز تجاری شلمچه در خوزستان گفت: اتمام اعتبار ثبت سفارش طرف عراقی، باعث توقف کامیون های ترانزیتی حامل بار میوه در مرز شلمچه در روز شنبه شد.
سید احمد اوالی با اشاره به لزوم تمدید ثبت سفارش کالا از سوی عراق اظهار کرد: بیش از 80 کامیون ترانزیتی حامل بار سیب درختی به مدت چهار روز است به دلیل پایان یافتن مهلت اعتبار ثبت سفارش کالا از سوی طرف عراقی در مرز شلمچه متوقف شده اند که احتمال فاسد شدن بار این کامیون ها وجود دارد. 

وی با بیان اینکه صادرات سیب ایرانی به عراق ممنوع است، گفت: طرف عراقی واردات سیب درختی ایرانی را نمی پذیرد و تاکنون صادرات سیب ایرانی انجام نشده و تنها سیب درختی کشورهای دیگر به عراق از این مرز صادر می شود. 

اوالی اظهارکرد:در این راستا هفته گذشته با رایزنی و نشست با سفیر عراق در ایران موضوع صادرات سیب درختی به عراق مطرح شد و قول مساعد برای صادرات این محصول داده شد که تاکنون عملی نشده است. 

وی افزود:با پیگیری و طرح مسایل و مشکلات بازرگانان در مرز شلمچه در نشست با سفیر عراق در ایران و کنسول ایران در بصره مقرر شد که سفیران 2 کشور به وزارت کشاورزی عراق در بغداد مراجعه و موضوع را حل و فصل کنند. 

اوالی گفت:متاسفانه بازرگانان بدون هماهنگی با طرف عراقی و به صورت سنتی بار را برای صادرات به عراق حمل می کنند و اطلاعی از پایان مهلت ثبت سفارش سیب درختی در عراق ندارند. 

وی ادامه داد: ثبت سفارش کالا در مرز شلمچه عراق برای یک نفر داده شده، این درحالی است که اگر این روند از حالت انحصاری خارج شود می توان رقابت سالم در این زمینه ایجاد کرد. 
اوالی اظهار کرد: در برخی اوقات ثبت سفارش وجود دارد اما به دلیل انحصاری بودن، مطالبات غیرمتعارفی از بازرگانان ایرانی می شود و این امر در روند تبادل تجاری تاثیر منفی دارد. 
مدیر مرز تجاری شلمچه سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه ورود کامیون های کالای صادراتی به مرز شلمچه از 700 کامیون به 300 کامیون رسیده، گفت: با روند اتخاذ شده از سوی طرف عراقی و مطالبه عوارض گمرکی و هزینه های ثبت سفارش تعداد کامیون های حامل بار روزانه کاهش چشمگیر داشته است. 

اوالی هزینه متوسط هر تن بار صادراتی را 10 میلیون ریال عنوان کرد و افزود: هزینه باسکول هر تن بار صادراتی از سوی طرف عراقی 10 هزار دینار معادل 10 میلیون ریال است که به انضمام هزینه های جانبی دیگر همچون عوارض گمرکی و ثبت سفارش ، برای بازرگانان مقرون به صرفه نیست. 
وی بیان داشت: ورود کامیون های کالای صادراتی در مرز شلمچه با تخلیه و بارگیری یکهزار و 500 کامیون حمل کالا در عراق باعث ایجاد اشتغال در منطقه شده است. 

اوالی در ادامه گفت: با توجه به اینکه بازسازی مناطق مختلف در عراق آغاز شده و نیاز عراقی ها به مصالح ساختمانی افزایش یافته امید است در ماه های آینده صادرات مصالح ساختمانی افزایش یابد. 

وی با بیان اینکه مرز شلمچه به صورت شبانه روزی و 24 ساعته آماده خدمات رسانی به بازرگان است، افزود: هم اکنون در مرز شلمچه با وجود انبارها، بارانداز ، امکان صادرات با ظرفیت تردد بیش از دو هزار کامیون در روز از سمت ایران وجود دارد. 

روزانه به طور متوسط 300 دستگاه کامیون حامل محصولاتی نظیر میوه و تره بار، مواد غذایی و لبنی، مصالح ساختمانی و ماده اولیه سیمان(کلینکر) از مرز شلمچه در 15 کیلومتری خرمشهر، به عراق عزیمت می کنند. 



/ایرنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار