امام جمعه آبادان با اشاره به مشکلات این شهرستان و لزوم حل آن ها، گفت: باید به طرحهای آبادان نگاه ملی داشت.
حجت الاسلام علی ابراهیمیپور در مراسم دهمین سالگرد ارتحال آیتالله جمی که امروز، پنج شنبه (29 آذرماه) در آبادان برگزار شد، اظهارکرد: زندگی آیتالله جمی را باید به سه بخش تقسیم کرد؛ یک بخش آن مربوط به قبل از انقلاب و صحنههای مبارزه این مبارز شجاع و نترس در مقابل رژیم ستم شاهی است، رژیمی که از هیچ جنایتی فروگذار نمیکرد. او در مقابل این رژیم ایستاد. پروندههایی که برای او تشکیل داند نیز هنوز وجود دارند.
وی افزود: بخش دوم که خیلی به آن توجه میشود، بخش جنگ، مقاومت، مبارزه، آگاهی بخشیدن و بصیرت در صحنه مبارزه و راهمنایی مردم است. بخش سوم نیز بعد از جنگ و مساله بازسازی و مطالبه گری است. در هر سه بخش ویژگی او این است که جزو ثابت قدمین در همه عرصه های مختلف بود.
امام جمعه آبادان گفت: چه پیش از انقلاب، چه در زمان جنگ و چه بعد از جنگ، آیتالله جمی جزو کسانی بود که در مسیر امام خمینی و رهبری، همپای امام حرکت کرد و به او اقتدا کرد. استقامت آیتالله جمی و ثابت قدم بودن او در مسیر انقلاب درس مهمی است که رجایی درباره او میگوید. باید امروز آیتالله جمی را برای جوانان به روز کرد.
ابراهیمیپور گفت: علی رغم اینکه همه مجموعهها در اختیار آیتالله جمی بود، یکی از ویژگیهای او عدم وابستگی بود. او کسی بود که همه عمر خود را وقف انقلاب کرد اما نسبت به انقلاب خود را طلبکار نمیدانست. برخلاف خیلیها که گاهی با وجودی که حضور نداشتهاند خود را طلبکار نظام و انقلاب میدانند. جمی مجاهد، رزمنده و خانواده شهید و هم سنگربان بود اما برای خود سهمی قائل نبود.
وی ادامه داد: ما امروز به این اندیشه نیاز داریم. به افرادی نیاز داریم که خود را وقف نظام و انقلاب کرده و خود را مدیون این نظام بدانند و با همه توان بخواهند در مسیر انقلاب باشند. ساده زیستی و مطالبه گری از ویژگیهای جمی بود. او در دوران دولت سازندگی مسائل و مشکلات مردم را مطالبه کرد و زخمهای مردم آبادان را به گوش مسوولان رساند.
امام جمعه آبادان افزود: در این مراسم هدف ما تنها پاسداشت یاد آیتالله جمی نیست، بلکه امروز نگاه ما به نسل چهارم انقلاب ما است. به فرمایش رهبری رویشهای انقلاب ما بیش از ریزشهای آن است. یکی از نکاتی که باعث شده، این رویشها بیشتر باشند "آیتالله جمیها" هستند، البته در هر انقلابی ریزشهایی وجود دارد.
ابراهیمیپور تاکیدکرد: ما فقط نمیخواهیم یاد و خاطراه جمی را زنده نگه داریم، بلکه میخواهیم این الگو را معرفی کنیم.
وی افزود: یکی از چیزهایی که هنوز در آبادان مردم را اذیت میکند، مساله دژ است. ما میبینیم که در عراق مردم به راحتی به اروند دسترسی دارند اما هنوز در سمت ما این دسترسی وجود ندارد. باید موانع را برطرف کرد تا اقدامات لازم نیز انجام شود تا مردم در این طرف نیز بتوانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.
امام جمعه آبادان در سخنانی خطاب به دبیر شورای امنیت ملی نیز گفت: در بین راه حتما نخلهای سوخته ما را دیدهاید. امسال در آبادان بحران جدی آب داشتیم. این بحران در آبادان حل شد اما در روستاها هنوز مساله آب برای نخلها حل نشده است. نمایندگان اصفهان به خاطر عدم انتقال آب از سرشاخههای کارون استعفا دادهاند. مردم می خواهند شما نیز به عنوان بازوی خوزستان باشید و نگذارید در پایین دستها یعنی آبادان و خرمشهر تشنه بمانند.
ابراهیمی پور با بیان این که باید به طرحهای آبادان نگاه ملی داشت، خاطرنشان کرد: وضعیت بیکاری و مساله نخلها، فاضلاب، مبلمان شهری و... در آبادان اذیت کننده است. هنوز مردم آبادان در حواشی شهر از مشکلات رنج میکشند، البته مسئولان برای حل مشکلات تلاش میکنند اما برای حل این مشکلات باید اعتبار کلانی در نظر گرفته شود.