مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: اگر سطح دانش دختران ما افزایش پیدا کند، سطح فرهنگ عمومی جامعه نیز افزایش پیدا میکند.
محمد تقیزاده در همایش ملی یافتههای پژوهشی در حوزه پیشدبستانی که امروز دوشنبه (6 اسفندماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: حدود 265 مقاله به دبیرخانه همایش ارائه شد. از این تعداد 105 مقاله پذیرفته شدند که 10 مقاله در این همایش ارائه خواهند شد.
وی افزود: اگر نرخ پوشش پیشدبستانی را از سال 52 تا 82 در یک بازه 30 ساله بررسی کنیم، میبینیم در سال 52 در خوزستان 41 هزار دانشآموز پایه اول داشتیم که از این تعداد 19 هزار نفر دوره پیشدبستانی یا آمادگی را طی کرده بودند. در سال 52 نزدیک به 50 درصد از دانشآموزان پیشدبستانی را میگذراندند؛ اما در سال 82 یعنی 30 سال بعد، ما 115 هزار نوآموز پایه اول داشتیم که از این تعداد تنها 1500 نفر دوره پیشدبستانی را طی کرده بودند، یعنی تنها یک درصد از دانشآموزان.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان تصریح کرد: از سال 79 تا 85 پیشدبستانی را به عنوان اولویت اول حوزه آموزش عمومی مدنظر داشتیم. علیرغم همه مشکلاتی که در آن سالها پیش آمد، حدود 80 درصد از دانشآموزان در سال 85 پیشدبستانی را میگذراندند. پس از یک وقفه که در کار ما رخ داد، سال 88 پس از بررسیها متوجه شدیم که این آمار به کمتر از 30 درصد رسیده است. به همین دلیل دوباره پیشدبستانی را در برنامه توسعه آموزش و پرورش استان در اولویت قرار دادیم.
تقیزاده خاطرنشانکرد: اولین اقدامی که در سال 93 انجام دادیم، تدوین برنامه توسعه آموزش و پرورش استان بود. برای اولین بار در خوزستان برنامه توسعه برای آموزش و پرورش با 20 اولویت تدوین شد. در این برنامه اولویت اول ما پیشدبستانی و اولویت آخر کنکور بود. ما باید در هر منطقه، مدرسه و کلاسی این برنامه را دنبال کنیم. با این برنامه توانستیم شاخصهای آموزش و پرورش استان را در 20 اولویت در سطح ملی ارتقاء دهیم.
وی تصریح کرد: در خوزستان محرومیتهای اجتماعی اقتصادی فراوانی وجود دارد و به دنبال این آسیبها و محرومیتها، آمار بازماندگان از تحصیل نیز در این استان بالا است. یکی از علل و عوامل بازماندگی از تحصیل، عوامل اقتصادی هستند. در برخی مناطق استان، اگر فرزند پسر به عنوان گزینه اول مورد قبول است، فرزند دختر به عنوان گزینه دوم نیز مطرح نیست. به همین دلیل بیشترین آمار بازماندگان از تحصیل در خوزستان، دختران هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: یکی از اولویتهای اصلی ما در برنامه آموزش و پرورش، توجه به مدارس دخترانه بود. اگر سطح دانش دختران ما افزایش پیدا کند، سطح فرهنگ عمومی جامعه نیز افزایش پیدا میکند.
تقیزاده افزود: یکی از موانعی که توانستیم بر سر بازماندگی از تحصیل ایجاد کنیم، پیشدبستانی بود. از نظر علمی ثابت شده است کسی که دوره پیشدبستانی را میگذراند، از مقطع ابتدایی تا دانشگاه با کسی که این دوره را نمیگذراند، متفاوت است.
وی خاطرنشانکرد: در طول این چند سال بیش از 7 هزار کلاس پیشدبستانی را راهاندازی کردهایم. یعنی بیش از هفت هزار دختر صاحب مدرک در استان صاحب شغل شدند. همه شما مربیان در آینده استخدام خواهید شد. 32 آموزش و پرورش در کشور وجود دارد. سالی که تمام کشور سه هزار مربی حقالتدریس جذب کرد، خوزستان 4600 نفر پذیرش داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: از من تعهد گرفته شد که دیگر این کار را نکنم. چرا که برای دولت هزینه ایجاد کردهام. اما در این چهار سال حدود 7 هزار نفر معلم حقالتدریس جذب شده است که ماهانه حدود 7 میلیارد تومان به نفع دولت بوده است. علاوه بر این ما هزینههای فرهنگی و اجتماعی را نیز کاهش دادیم. با پیگیریهای انجام شده دوباره مجوز جذب 5 هزار نفر را در آموزش و پرورش کسب کردیم.
تقیزاده افزود: تربیتبدنی و بهداشت از دیگر اولویتهای ما در آموزش و پرورش هستند. بچهها زمانی میتوانند تمدنساز و تاریخساز باشند که بچههایی با اعتماد به نفس بالا باشند.
چرا باید در مدارس [...] اهواز (مدرسه [...] زیتون کارمندی) [...] از طبقه سوم [...] کند؟
چرا رسانه های استان خبرآن را کارنکردند؟