اگر رهاسازی آب مدیریت میشد و ۲۵۰۰ متر مکعب در ثانیه از سد دز یا کرخه در چند روز مدیریت میشد این بلا برای مردم پیش نمیآمد.
شوشان : نوری نماینده شوش، در جلسه علنی صبح (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی حوادث اخیر سیل در نقاط مختلف کشور گفت:
- بیتدبیری مسئولان، وزارت نیرو و ستاد مدیریت بحران سیلاب سیل کنونی را برای خوزستان رقم زد.
- از یازدهم اسفند ماه هواشناسی اعلام کرد که اوایل سال ۹۸ باران شدیدی پیشبینی میشود که میتواند خطرساز باشد. متاسفانه در این زمینه برنامهریزی صورت نگرفت و رهاسازی آب به شکل صحیحی مدیریت نشد.
- ۴۰۰ هزار نفر زندگی عادیشان را از دست دادهاند و نه تنها مدارس و دانشگاهها، بلکه کل زندگی مردم تعطیل شده است که این عزم ملی و ورود نیروهای دلسوز نظام و انقلاب را میطلبد.
- اگر رهاسازی آب مدیریت میشد و ۲۵۰۰ متر مکعب در ثانیه از سد دز یا کرخه در چند روز مدیریت میشد این بلا برای مردم پیش نمیآمد.
- اگر ۵۰ درصد از خسارات وارده برای لای روبی رودخانهها و سدسازی مخزنی اختصاص مییافت این مشکل برای خوزستان به وجود نمی آمد.
- اگر از قبل برای استقرار کمپ های ثابت و موقت و تجهیز آنها چاره اندیشی میشد شاهد آوارگی مردم نبودیم.
- در سیل گلستان و خوزستان سپاه، بسیج و جمعیت هلال احمر به کمک مردم شتافتند.
- مردم پای کار آمدند، ولی فعالیتهای مردمی ظرفیت محدودی دارد. ما انتظار داریم تمامی امکانات کشور برای استانهای سیل زده بسیج شود و مجلس شورای اسلامی هم به نحو احسن وظایف خودش را انجام دهد.
- پیشنهاد من این است که مجلس شورای اسلامی با تشکیل کمیتههای تخصصی برای بررسی موضوع به همراه دولت و قوه قضاییه ورود کند.
- همچنین فوریت طرح تامین مالی از طریق صندوق توسعه ملی و اذن گرفتن از رهبری پیگیری شود و نسبت به پرداخت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی جهت جبران خسارت و راهاندازی ستاد بازسازی مناطق سیل زده اقدام شود.