مراسم رونمایی از پوستر و تندیس جشنواره سراسری شعر شهد شهود بزرگداشت سردار شهید مدافع حرم جانمحمد علیپور در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در این مراسم اظهار کرد: همه ما میدانیم که در مبانی دینی ما انسان با مرگ نابود نمیشود بلکه به عوالم جدید، مراتب وجودی و هستی وسیعتری دست می یابیم که قابل قیاس با عالم ماده نیست.
محمد جوروند افزود: ما بعد از انقلاب شهادت هایی را چه در دوران انقلاب و چه در دفاع مقدس تجربه کردیم و اوج آن بحث شهدای مدافع حرم است که جوانان و مردان ما از ایران رفتند و در خارج از مرزها و دیگر کشورها به دفاع از حریم اهل بیت (ع) پرداختند.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید جانمحمد علیپور، از شهدای مدافع حرم شهرستان اندیمشک، تصریح کرد: ما بر حسب تکلیف کنگرهای ملی در حوزه شعر و ادبیات در حوزه شهدا و به ویژه شهدای مدافع حرم ترتیب دادیم تا نسبت به ایثارگری های آنها ادای دین کرده باشیم.
جوروند با بیان این که بدون تردید هر قدمی که برای شهدا برداشته شود مایه خیر و برکت در زندگی مادی و معنوی و دنیا و آخرت است اضافه کرد: یقین داشته باشید کسانی که میخواهند در این مسیر گام بردارند مطمئنا برکات خداوند نصیب آنها خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: از چهار تا فروردین تا سه اردیبهشت سال جاری ٧٢١ اثر به دبیرخانه جشنواره سراسری شعر شهد شهود رسید و به رغم این که زمان ارسال آثار دیروز به پایان رسیده اما همچنان متقاضیان زیادی خواستار ارسال اثر به این جشنواره هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: آثار ارسالی از ٣١ استان کشور از جمله تهران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، اصفهان، کرمانشاه، خراسان رضوی، قزوین، لرستان، ایلام، زنجان، گیلان و چند کشور خارجی همچون افغانستان، پاکستان و آفریقای جنوبی بوده است.
جوروند با بیان این که جشنواره سراسری شعر شهد شهود (جمعه ١٣ اردیبهشت) به میزبانی شهرستان اندیمشک برگزار میشود گفت: داوری این جشنواره را علیرضا قزوه، علیمحمد مؤدبزاده و قاسم آهنینجان بر عهده دارند.
حجت الاسلام سید محسن شفیعی نیز در این مراسم با بیان این که اگر بخواهیم گریزی به فهم شهادت بزنیم باید به سخنان امام (ره) مراجعه کنیم گفت: امام (ره) مطالب ارزشمندی در موضوع شهادت دارند که معارف بسیار بزرگی در آنها نهفته است.
رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان افزود: امام (ره) در پیام پذیرش قطعنامه جملهای دارند که گریزی به مساله شهادت میزنند و میفرمایند چه کوته فکرند آنهایی که گمان میبرند ما به ازای شهادت شهیدانمان زمین های خود را پس گرفتیم و یا حتی خرمشهر را آزاد کردیم.
وی با اشاره به این که ایشان میفرماید ما به ازای شهادت شهیدان خود راه به عوالمی پیدا کردیم که بدون عبور از این مسیر نمیتوانستیم به آنها دست یابیم اضافه کرد: حداقلش این است که میبینیم با شهادت و خون شهیدانمان دنیای جدیدی باز شد و با این ردپای دنیای جدید را هر جایی که داشته باشیم اتفاقات بزرگی میافتد که همه آثار مبارک و فاخر و ارزشمندی است.
شفیعی ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این جشنواره یک کار فاخر و ارزشمند در حوزه شهید و شهادت صورت گیرد و این اشتیاق ایجاد شود ومسیر این کنگره که برای اولین بار است برگزار میشود همواره تداوم و ادامه داشته باشد.
همچنین حسین علیپور با اشاره به این که پدرش ١٣ مرداد سال ٩٦ در سوریه به شهادت رسید گفت: بعد از برگزاری اولین سالگرد شهادت ایشان به این فکر کردیم که اتفاقی را رقم بزنیم که بتوانیم تاثیرگذاری تفکر شهدا را در جامعه بیشتر کند.
فرزند شهید جانمحمد علیپور، افزود: برگزاری یادواره های شهدا لازم است و باید باشد ولی حلقه مفقودهای در کنار این برنامهها وجود دارد و آن هم بحث تولید اثر در حوزه شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم است که نقش و راه آنها را تبیین کند.
وی با بیان اینکه بنابر این تصمیم گرفتیم جشنوارهای در حوزه شعر ویژه مدافعان حرم برگزار کنیم تا آثاری مختص این جشنواره تولید شود اضافه کرد: این اشعار وقتی در جامعه تزریق شود تاثیرگذاری بیشتری در جهت تبیین فرهنگ شهادت ایجاد میکند.
او به تاکیدات مقام معظم رهبری به استفاده از هنر در ترویج فرهنگ شهادت اشاره و اظهار کرد: با این تعبیر اگر میخواهیم در مورد شهدا کاری کنیم باید در قالب هنر باشد زیرا این هنر میتواند در بخشهای مختلفی همچون شعر، سینما، تئاتر، ادبیات و... اتفاق بیفتد. همچنین امیدواریم این جشنواره بتواند تاثیر خوبی در رسیدن به این هدف داشته باشد.