شوشان - عبدالرحمن نیک سرشت:
قال رسول الله صلوات الله علیه و آله و سلم:
نعمتان مجهولتان الأمن و العافیة:(خصال ص70 چاپ آقای کمره ای)
دو نعمت هستند که قدرشان مجهول است یکی صحت و دیگری امنیت
این دوگانگی راهبردی در ستاد ملی مبارزه با کرونا، بدجوری به اقتدار موجود برای برقراری صحت و امنیت در تمام ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و اجرایی آن ستاد لطمه می زند. زیرا، از یک طرف متولیان امور اقتصادی دغدغه ی معیشت مردم را بیان می دارند و از سویی دیگر، وزیر بهداشت همانطوری که در اخبارها داشتیم، طی نامه ای به ریاست جمهوری، حساسیت خود را مبنی بر عادی سازی کسب و کارهای اقتصادی، به دلیل استمرار زنجیره ی انتقال شیوع کرونا اعلام می دارد.بر این اساس نگارنده، پیشنهاداتی بشرح زیر، جهت برون رفت از این بحران پارادوکسیکال ارائه می نماید.
1- بهره مندی از تجربه ی موفقیت آمیز کره جنوبی در امر غربالگری مدرن، از طریق ایجاد گشت های سیار ، اقدام به برپایی ایستگاه های متعدد بازرسی، پارتشین بندی مناطق شهری و تشکیل سامانه ی الکترونیک هوشمند ملی، برای دستیابی به آمار واقعی، شفاف و بدون شهبه ی افراد ناقل، مصون و سالم در اجتماع شهری که امری شدنی است.
2_بهره مندی از روش های نوین و سریع تست گیری، از طریق آزمایش خون و دیگر آزمایشات راحت الوصل ، جهت دستیابی به آمار واقعی، شفاف و بدون شبهه ی افراد ناقل، مصون و سالم که امکان مانیتورینگ آنها میسر است.
3- با ایجاد سامانه ی الکترونیک هوشمند ملی، ستاد مبارزه با کرونا، از این پس، قادر خواهند بود که از روی کدملی هر شخص، در داروزه های ایست و بازرسی مستقر در هر منطقه از هر شهر، در کل کشور افراد ناقل، سالم، مصون و یا مجهول الصحه را مشخص نمایند، که با این روش ابتکاری مدرن، هم می توانند چرخ اقتصاد را بچرخانند و هم در مبارزه جدی بر بیماری واگیر کرونا فائق آیند.