امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان: يك دوستدار ميراث فرهنگي شهرستان ايذه گفت: محوطه هاي باستاني شهرستان ايذه از جمله سايت های حساس و بسيار مهم كشور هستند كه يك دوره از تاريخ نانوشته كشورمان در آنجا مدفون است .
اين فعال رسانه اي و فرهنگي افزود: متاسفانه در سه دهه ي اخير تمام كاوش های مناطق اين شهرستان توسط فردی به نام مهركيان انجام شده كه در مجموع ، كاوش هاي ايشان ضرر بيشتري را به آثار و تاريخ شهرستان وارد كرده است. خروجي كار ايشان بعد از حدود سه دهه براي مردم ، دانشجويان و دوستداران ميراث فرهنگي ملموس نيست و مهمتر اينكه خود را به كسي پاسخ گو نمي داند .
فرشاد داودي با اشاره به چگونگي اخذ مجوز حفاري توسط يك كاوشگر از سازمان ميراث فرهنگي گفت: متاسفانه اكثر كاوش هاي مهركيان مبهم است و طبق شنيده ها در خيلي از موارد بدون اطلاع كامل اداره ي كل ميراث استان و ميراث فرهنگي شهرستان انجام مي شود به طوري كه رييس ميراث فرهنگي شهرستان ضمن ابراز نگراني از روند كار وی در اين مورد با بنده صحبت كرد.
اين دوستدار ميراث فرهنگي افزود:
مگر مي شود يكي از سايت هاي حساس و مهم كشور مثل سايت باستاني شمي در اطراف
شهرستان ايذه حفاري شود ولي نماينده اي از ميراث فرهنگي و حفاظت فيزيكي نيروي
انتظامي و ناظران ديگر ارگان ها و NGOهاي شهرستان در آنجا حضور نداشته باشند.
وي تصريح كرد: بعضي از سايت ها و محوطه هاي باستاني ايذه مثل ظرف سربسته اي مي مانند كه كسي از داخل آنها خبر ندارد ولي با حفاري هاي نصفه و نيمه ي مهركيان توجه همه به آنجا جلب مي شود و متاسفانه بعد از حفاري و كاوش بدون هيچ گونه حفاظتي رها مي شوند و اين خود راه را براي قاچاق چيان اشای باستاني و حفاران غير مجاز باز مي كند كه در چند سال اخير مكررا شاهد اين موضوع بوده ايم و هيچ اراده اي هم مبني بر مقابله با اين داستان تكراري در مسئولين شهرستاني ، استاني و كشوري مشاهده نشده است.
داودي با اشاره به نگرانی مردم و دوستداران ميراث فرهنگي از شيوه ي حفاري و كاوش هاي اينچنيني گفت: از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مي خواهيم براي سامان دادن و قانوني كردن حفاري ها در مناطق ياد شده ي شهرستان و همچنين جلوگيري از شك و بدبيني مردم اقدامات لازم را انجام دهد و حتي المقدور از دیگر باستانشناسان نیز استفاده کند. وقت آن رسيده كه دولت تدبير و اميد در اين خصوص طرحي نو دراندازد.
خوزستان بگوئید....