با انتشار شایعه خبر حضور مجدد محمدرضا شمسایی به عنوان مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان موجی از شور وامید در بین کارکنان و فعالان بخش های مختلف خصوصی و دولتی صنعت آب خوزستان گسترش یافته است در حالیکه هنوز معلوم نیست که آیا این تغییر صورت خواهدگرفت یانه ، پدیده ای ناپسند که بارها از سوی نخبگان و فعالان اجتماعی پدیده ای مزموم شمرده شده است نادیده گرفتن خدمات و زحمات مدیران قبلی است که در حال نفوذ به گفتمان موجود در صنعت آب است . نبود برنامه و ساختار های مشخص با اهدافی از پیش تعیین شده و اهمیت ندادن به قوانین برنامه ای و انحراف از بودجه معضلاتی است که ثمره ی کارکرد ساختار مرکزی دولت ها است ولی معمولا در پاسخگویی بیشتر دامن گیر مدیران استانی می شود و آنها را در تیغ تند انتقادات در انتهای دوران خدمت تا لبه ی نابودی پیش می برد.
1- ایجاد موجی از شور و امید در بین فعالان صنعت آب خوزستان با خبر حضور مجدد شمسایی
سازمان آب و برق خوزستان با گستره ای بزرگ و بی نظیر در کشور شامل فعالیت های برق و آب که هم اکنون بسیاری فعالیت های برق آن تفکیک و به شرکت برق منطقه ای انتقال یافته وفقط تولید برق نیروگاه های برقابی آن در اختیارش باقیمانده است با حضور شمسایی که در دوره ی حضور 11 ساله ی خود در بالاترین سطح این سازمان توانست یکی از درخشان ترین دوران خود را پشت سر بگذارد و فعالیت های سازمان متبوعش را سطح بین المللی معرفی و از توان بزرگترین شرکت های تخصصی و دانشگاه های کشور و جهان بهره مند گردد به طوری که kwpa به عنوان برندی شاخص در صنعت آب و برق دنیا شناخته شد و با جذب نیروهای جوان و ارزشمند از بهترین دانشگاه های کشور توان علمی بزرگی را دراین سازمان متمرکز نمود و بزرگترین طرح های آبی و برقی کشور را به سرانجام رساند .
ساخت پست ها وشبکه های انتقال برق فراوان و بهبود و بازسازی شبکه های برق رسانی و نورانی کردن شهرها ، ساخت نیروگاه های حرارتی و... در بخش برق و ساخت اولین نیروگاه برقابی منحصر به فرد 1000 مگاواتی و اولین سدخاکی بزرگ با مخزنی بیش از 1300 میلیون متر مکعبی پس از انقلاب با توان بومی و ساخت هزاران هکتار شبکه های آبیاری و ایستگاه های پمپاژ و سدهای انحرافی فراوان در بخش آب فقط بخشی ازخدمات دوران مدیرعاملی وی از سال های 73 تا 84 بوده است.
هم اکنون با ذهنیت مطلوبی که اکثریت مطلق کارکنان این صنعت از سبک مدیریتی وی دارند منتظر هستند که با انتصاب مجددش در مدیریت منابع آب و تزریق منابع مالی مناسب ،کشاورزی و صنایع جان تازه ای گرفته و استان شاهد جهشی دوباره به سمت رشد وبالندگی در این عرصه باشد به خصوص اینکه تعدد فعالیت های این سازمان کاهش و هدایت آن برای مدیر بزرگی چون شمسایی که حتا کاندیدای وزارت نیرو بوده ،راحتتر و تمرکز وی را در این بخش برای پیشبرد سریع اهداف بیشتر می کند به خصوص اینکه در مورد توسعه خوزستان دارای تعصبی خاص است.
احتمال موفقیت شمسایی از آنجا بیشتر می نماید که وی مدیرکلی اقتصاد و بهره وری آب وآبفای وزارت نیرو و شهرداری کلانشهر اهواز را با موفقیت نیز در کارنامه خود داشته و شرایط اقتصادی رو به بهبود و احتمال برداشتن تحریم های ناعادلانه کشور نیز بیشتر شده است.
2- دکتر رضانیا در دوران سختی مدیریت را به دست گرفت
حال که دوره ی قانونی مدیرعاملی دکتر رضا نیا در سازمان آب وبرق خوزستان به اتمام رسیده است ، نقد غیر منصفانه به دوره ی مدیرعاملی ایشان روا نیست از خاطر نباید برد که در یکی از بدترین دوران خشکسالی چند ده ساله ی اخیر و درحالی که وزارت نیرو برای سپردن مدیریت این سازمان سر در گم بود و شاغلان این صنعت علاقمند به انتخاب مدیر از جمع کارکنان خود بودند علیرضا رضانیا معاون طرح های توسعه شبکه های آبیاری از نیروهای خدوم دوران دفاع مقدس که به دینداری ، تعهد ، پاکدستی و بی حاشیه ای شهره بود به عنوان مدیرعامل معرفی شد که در طی این مدت تمام شرایط بد اقتصادی ، آزاد سازی یارانه ها ، تحریم های شدید اقتصادی ،تورم شدید ، کاهش اعتبارات و نقدینگی ناخواسته ، اعمال نظارت های خارج از عرف و اجبار در پیاده سازی ساختار جدید سازمانی ، بهره برداری از سد گتوند علیا و سد سازی های بی رویه در بالا دست سد کرخه توسط سازمان های خارج از حیطه اختیار وی و تاثیر آنها بر کیفیت آب جاری رودخانه های مهم کارون وکرخه و...را مدیریت و با صعه صدر این بحران ها را پشت سر گذاشت و تیغ تند انتقادات را به جان خرید و عنان اختیار از دست نداد.
رضانیا در مورد انتقال آب کارون در جایگاه تخصصی و کارشناسی نیز موضعی شفاف داشت و در جلسات خود با وزارت نیرو نیز مواضع خود را مطرح و با انتقال آب کارون به صراحت مخالفت کرده و آنرا به زیان کشور دانسته است .وی به صراحت و در حضور رسانه ها یکبار در ابتدای شروع کار خود به عنوان مدیرعامل و بار دیگر همین چندی پیش اعلام کرد که انتقال آب کارون به صلاح استان و کشور نیست و خوزستان دارای کمبودمنابع آب است و باید برای جبران کمبود آب از سایر استان ها به این خوزستان آب وارد کرد.
به هر روی هر آمدنی را رفتنی است و هر شروعی پایانی هم دارد و دوره ی مدیریت افراد به پایان می رسد انشاالله از تجربیات ارزشمند دوران سخت تحریم ها و شرایط بد اقتصادی بتوان درس لازم را گرفت و خوش استقبال و خوش بدرقه بود و عاقبت همه ختم به خیر شود.
حمیدرضا خدابخشی
رییس انجمن صنفی مهندسان صنعت آب خوزستان
دوست عزیز هر رییس صنفی وظیفه دفاع از اعضا و همکاران خود در صنف را دارد. بقیه حرف ها را به خدا واگذار می کنم . من که توان مدیون کردن خود در اثر ناآگاهی را ندارم. شما را نمی دانم !
اگر هدف اقای خدابخشی از این نگارش سیاسی نبوده شرط انصاف این بود که به دیگر محدودیت هایی که از طرف بعضی از [نیروهای سازمان] به عنوان یک ترمز برای سازمان بودند و تمام فعالیت های جاری سازمان قفل شد واشکال بزرگ رضانیا این بود که نتوانست دست به تغییر [آنان] بزند
حال اگر شمسایی هم بخواهد از وجود [...] استفاده کند انتظار تغییر محسوس در روند سازمان نباید داشت
ایکاش قلمت با دلت همسو بود!!!
همه همکاران سازمانی میدانند که جنگ سر لحاف ملاست!بیچاره سازمانی که بین افراد سیاسی وچندوجهی گیر افتاده
همه میدانند این همه تعریف و ... در این مقطع بر سر قدرت است. یکی دنبال پست روابط عمومی یکی به دنبال ...
یک بار درجلسات مدیران حامی [...] حاظر میشوید وباردیگر درجلسات افراد دوربری های [...] خدا کند به مراددلتان برسید!!! ولی بدانید که باید از فردا و روز قیامت بترسید شاید هم توی این دنیا
همه میدانند که شما در هرجا نشسته اید چنان ظالمانه درباره [...] گفته اید که باید روز قیامت پاسخگو باشید حال روزهای اخر رفتن [...] به خاطر ردگم کنی یادتان امده عملکردتان را حلال کنید
باش تا صبح دولتت به دمد!!!!
شما هم کمی به فکر آخرت و شب اول قبر خود باشید و سطحی قضاوت نکنید و آبروی افراد را به بازی نسپارید ... من نمی دانم شما تا چه حد با جناب خدابخشی آشنا هستید و نیت قلبی ایشان چگونه آگاهید؟حق هر خوزستانی است که به تغیر مدیرعامل سازمان و روی کارآمدن [...]امیدوار باشید و شما نمی توانید این حق را از کسی سلب کنید . من کاری به شما ندارم , اون افرادی که حاضر نیستند که تعویض مدیرعامل سازمان را باور کنند , چرا به دیگران آدرس اشتباه میدهند؟! قطعآ آنها هم بخاطر حفظ میز و منصب خویش , مخالف تغیر در سازمان هستند و هر روز خود را به یک فرد و جناح گره می زنندتا منافعشان محفوظ بماند ... دانستن حق مردم است و بهتر است صادق باشیم
باسلام
جانا سخن از زبان ما میگویی!
ماکه خودمان از این وضعیت به ستوه امده ایم. حرف من هم همین است اگر نیت وعمل همسوباشند خوب است اما درد اینجاست که وقتی نیت وعمل یکی نباشند اخلاص درکار نیست ونگران این هستیم که تغییر همراه با حضورافرادی دوروبر مدیرعامل جدید باشد مشکلات دیگری برای سازمان ایجاد کنند
شمسایی مدیر قدر قدرت خوزستانی مایه مباهات و فخر است
در بخش حقوق و مزایای پرسنلی غوغا به پا کرد وحقوق ها بیش از دوبرابر شد
حتا یک ناراضی هم در سازمان آب وبرق پیدا نمی شود