نقد مضمون تابلوهایی با عنوان: «گام اول شورای اسلامی شهر و شهرداری اهواز// احداث پروژه های زیرگذر و تقاطع غیر هم سطح»
شوشان - امید حلالی : قرار ما با شهرداری اهواز و دوستان خوب مان در شورای چهارم این بوده که در رسانه مان منتقد و در عین حال مقوم ایشان باشیم چرا که در نقد صادقانه که به ظاهر تلخ است اکسیری هست که آن را فراتر از حلاوت سخن متملقانه می نماید و در کشوری که در درازنای تاریخ تا بوده مدح و ثنا به کام خودکامگان حاکم ریخته می شده است البته این رویه ممکن است قدری جا نیفتاده و غیر قابل هضم باشد که چطور شما منتقدی و نقد می کنی و مدعی آن هستی که تقویت نیز می نمایی؟ جمع نقیضین - ارائه نقد منجر به تقویت - اما در این باره ممکن است چرا که مدیر و سازمان را از تشتت و اغوا بیرون می آورد.
اما بعد؛ موضوع این نوشتار نقد تصاویر و نوشته های ریز بیلبوردهایی است که به تازگی در سطح معابر شهر اهواز نصب شده است مبنی بر طرح هایی که شورای چهارم اهواز و شهرداری در گام نخست خدمت آنها را انجام داده! یا قصد انجام شان را دارد در 6 پلان «زیرگذر شریعتی»، «زیرگذر پهلوان»، «تعریض پل سوم»، «بهسازی خیابان سلمان فارسی» و «تکمیل پل ششم» و «احداث مسیر پارک شهروند» و ...
نگارنده معتقد است که شورا و شهرداری در افکار عمومی دچار مشکل «اقناع مخاطبان و شهروندان» است و البته چنین بیلبوردهایی پاسخ هایی قانع کننده نخواهد بود چرا که طوری تصاویر و شرح پروژه ها بر تابلو نقش بسته اند تو گویی چنین طرح هایی در کلانشهر انجام شده است! و از طرفی پروژه های معرفی شده در سطح همگنی از پیشرفت فیزیکی قرار ندارند.
به طور مثال طرحی مانند «زیرگذر خیابان شریعتی» - که اتفاقن طرح خوب و موثری در کاهش ترافیک منطقه است - از دوره پیش از شورای چهارم و انتصاب شهردار جدید شروع شده و چند ده درصد پیشرفت داشته است اما طرحی مانند «تعریض پل سوم» صرفاً در حد یک طرح است که حتا جناب صفری سرپرست شهرداری پیش از انتصاب جناب موسوی هم از آن سخن گفته بودند که گویا قرار بود در دوره سرپرستی خود انجام دهند.
«خبرگزاری فارس - اولین پروژه در دوران سرپرست جدید شهرداری اهواز: پل سوم کیانپارس اهواز تعریض میشود// سرپرست شهرداری اهواز گفت: اولین پروژه مدیریت شهری در دوران سرپرستی جدید تعریض پل سوم کیانپارس است»
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920625000188
از طرف دیگر زیرگذر دیگر عنوان شده یعنی «زیرگذر پهلوان» اصلاً اجرایی نشده و مشاور و مجری آن نیز از قبل مشخص شده اند اما به هیچ عنوان پیشرفت فیزیکی نداشته لذا نمی بایست در کنار زیرگذر دیگری مانند زیرگذر شریعتی آورده شود یا در کنار «بهسازی خیابان سلمان فارسی» و «تکمیل مسیر پل ششم» و «احداث مسیر پارک شهروند» که خصوصاً دو پروژه آخر به طور کامل در زمان شهردار قبلی جناب کتانباف صورت گرفته بود و مردم از آن استفاده می کرده اند.
در مجموع می توان این 6 طرح را در سه دسته تقسیم بندی کرد :
1- پروژه هایی که در دوره شهرداری آقای کتانباف اجرایی شده بودند شامل دو پروژه : «تکمیل مسیر پل ششم» و «احداث مسیر پارک شهروند» که ارتباطی به دوره تصدی شورای چهارم و شهردار منتخب ندارند و طبیعتا نمی بایست در این گزارش می آمدند
2- پروژه هایی که در دوره مدیریت قبلی پیش از شورای چهارم تعریف و اجرایی شده بودند شامل دو پروژه : «زیرگذر شریعتی» و «بهسازی خیابان سلمان فارسی» که در پروژه اخیر کارهای عمده شامل مطالعات و عملیات و هماهنگی بین دستگاهی و تامین اعتبار منابع مالی و کارهای زیربنایی شامل زیر زمینی کردن شبکه برق و یکپارچه کردن خدمات آب و گاز و برق و مخابرات در - تونل یا شبکه انرژی -.... از قبل انجام گرفته بود.
3- پروژه هایی مانند «زیرگذر پهلوان» و «تعریض پل سوم» که از دوره پیش از شورای چهارم تعریف و مطالعه شده اما تا کنون به اجرا در نیامده اند و حتا 1 درصد پیشرفت فیزیکی نداشته و حتا تجهیز کارگاه نشده اند.
که مجریان می بایست حق دهند این سه قسم کار را نمی توان در یک تابلو با عنوان وعده های آتی یا کارهای انجام شده در کنار هم گذاشت.
البته در یک صورت می توان این طرح ها را پذیرفت و کار تبلیغاتی شهرداری را موجه دانست آن هم در صورتی که صرفاً وعده انجام چنین پروژه هایی به شهروندان داده شود، که شورا و شهرداری قصد انجام چنین کارهایی را برای شهر اهواز و خدمت به شهروندان دارد، اجرای این پروژه ها چه مدت طول می کشد و از چه موقع منتظر بهره برداری از این طرح ها و استفاده از آنها باشید، در ضمن مبلغ اجرای این طرح ها چقدر است و از چه محلی تامین شده است.
در صورتی که چنین آیتم هایی برای گزارش تصویری روی تابلوی شهری گنجانده شود می توان آن را در چارچوب یک گزارش صادقانه و نه خدای ناکرده اغوا گرانه ارزیابی کرد. اما وقتی قرار است چند تصویری که وجود خارجی و ما به ازای بیرونی ندارند چنان در کنار هم به عنوان عملکرد شورای چهارم و شهرداری آورده شوند که انگار حی و حاضرند، افکار عمومی مطالبه جو و پرسش گر - که از شاخصه های جامعه شهروند محور است - نه تنها اقناع نشده بلکه وقتی در گذر هر روزه و هر باره خود از محل های وعده داده شده چنین ما به ازاهایی را نبینند در دل به مجریان شک کرده و این شک و شبهه را بر زبان نیز بیاورند.
نکته دیگر خطاب به گرافیست های چنین تصاویر و مدیرانی که به طرح ها در شورا و شهرداری مجوز انتشار می دهند آن است که سعی کنند بدون بالا بردن توقعات مردم طوری رفتار کنند که مطالبه مردم را در سطح مقدورات سازمانی تنظیم نمایند و واقعیت بیرونی را در پای قشنگ تر کردن طرح ارائه داده خود قربانی نکنند چرا که چنین کاری منجر به عدم اقناع افکار عمومی و زیر سئوال بردن صداقت و شفافیت مجریان سازمانی صادر کننده چنین تابلوهایی خواهد شد.
لذا بهتر بود عزیزان بجای نوشتن حرف های کلی که حتا جنبه «وعده» نیز ندارد و گویا «عملیاتی و اجرایی» شده اند با تیتر درشت اجرای این پروژه ها را به شهروندان وعده می داند آن هم با زمانبندی مشخص و نصب تابلوهای روزشمار با مشخص کردن برآورد هزینه مالی و نام مجریان و پیمانکاران.
البته یک بار دیگر ذکر این نکته ضروری است که برای پیشرفت شهر می بایست همه نیروها و گروه های داخل و خارج از شورا و شهرداری اراده ای معطوف به آبادانی و سازندگی داشته باشند دست به دست هم داده و با قبول داشتن اصل هم افزایی و بی نیاز نبودن از دیگری، بهره ورانه ترین و کارامدترین پروژه ها را در کوتاه ترین مدت با کم ترین هزینه ها در خدمت به شهروندان به انجام رسانید.
وقتی کاری انجام نشده باشد یا کاری که قبلا انجام شود مصادره شود و روی آنها تبلیغات شود خهوب نتیجه اش نارضایتی شهروندان و بدبینی آنها نسبت به مسوولان خواهد بود. شهرداری بجای اینکارها باید بصورت مداوم و چشمگیر کار کند آنوقت مردم هم خودشان نتیجه کارها را خواهند دید و خلایی ایجاد نخواهد شد که بعدا بخواهند با تبلیغات اغواگرانه آن را جبران کنند.
به فرض که اقای حلالی دوست جونی کتانباف بوده هرچند آنزمان هم ما نقدهایی از ایشان درباره کتانباف هم دیده بودیم اما مهم حرفی است که ایشان زده اند. باید پاسخ مطلب و استدلال ها و منطق بیان این مقاله را بدهید نه اینکه بگویید چه کسی نوشته و...
خير ماروي سخنمان با شيوه مديريت و چينش مديران ارشد شهرداري توسط سيدخلف است كه فراموش كرده مهمترين شاخص توسعه نيروي انساني است.اقاي دوايي فر و سعادت احترامشان بر همه ما واجب اما تا چندين ماه ديگر هم حتي نميتوانند نام و فاميل پرسنل زير دستشان و ريزه كاريهاي مجموعه گسترده اي كه بهشان سپرده شده را از بر كنند چون به شهرداري اهواز تعلق ندارند. اقاي حلالي اگر شما هم نميخواهيد درددل مارا گوش كنيد چشم ديگر شوشان هم نمي اييم.
كه ايشان شهردار بودند با توجه به همه مواردى كه در شهردارى بوده چند
بار از طريق رسانه و سايت خود منتشر نمو ديد
حداقل يك سالى بگذرد بعدا خودم به تنهايي [...] هستم
نام برده شد در زمان ايشان نبود بلكه در زمان مديران قبلى كليد خورد و درصد بالا يي هم پيشرفت داشتند
بينى و بين الله انتصاب همين مدير جديد اب و برق نقد ندارد
اكثر مديران استان واهواز نقد ندارند كدام رسانه اين كار را مىكند
ميدان بار فروشان وچند نقطه ديگر به مديران وقت اعلام نموديم ولى هيچ كدام به فكر مردم نبودند
مطمئن باشيد پاسخ اين نظر سنجي درس خوبي به اعضاي محترم شوراي شهر دوره چهارم خواهد داد. ياحق
سانسور نكن اقاي حلالي.
خدا وكيلى اگر مداركى در مورد تخلفات برخى مديران استان داشته باشيم كدام رسانه استانى حاضر است نون خودش را قطع كند و انها را چاپ كند اگر هم اين كار را بكند حقوق كاركنان و هزينه هايش را از كجا تامين كند. پس كار از بيخ و بن خراب است رسانه ها بايد از نظر مالى بي نياز باشند تا از مردم بخوبى دفاع كنند
خب زنگنه [...] كه ديگه فاميله كتانباف [...] نبود. بعدش تصويب وام خودرو كه ديگه ربطي به سيدخلف نداشت كه شوشان افشا و پيگيري كرد. بعدشم كه اين شاهكاره بيلبوردها. نميتونيم كه بگيم اميدحلالي چهارپايه گذاشته زيرپاش خودش رفته اينا رو نصب كرده كه فرداش بياد [...] رو بكوبه! اقاجون بپذيريم كه حضرات خودشون بايد حواسشون به رفتار و كنش هاشون باشه. اين ديگه چه ربطي به فاميل بودن حلالي با كتانباف داره! كم مونده الان يكي بياد كامنت بذاره كه كار اميدحلالي كه برخي از اعضا شورا رو فرستاده چين كه بعدش بياد بكوبشون!!!! قبول كنيم كه عيب نه از شوشان نه كيهان نه منظومه شمسي. بلكه:
خشت اول گر نهد معمار كج.تا ثريا ميرود ديوار كج
و دلسوزانه و در راه خدمت به مردم باشد كمك بسيار خوبى به شهر واستان مى كند
دربالا نظر دادند اقاى كتانباف شورا بالا سرش نبود در رابطه با
انتصاب زير مجموعه و اجراى طرح هاى عمرانى و غيره ازاد بود ولى
سيد خلف در تمام موارد فوق ازادى عمل ندارد ٢١ عضو هر كدام
با نظرات و سليقه هاى مختلف