تعطیلات نوروزی به پایان رسید و ستاد اسکان مسافرین نوروزی در استان خوزستان نیزبه کار خود پایان داد و مدارس که بیشترین نقش را در این را ستا داشتند بازگشایی شدند و پس از یک هفته ، آمار گردشگران جمع بندی و اعلام گردید که قریب به ده میلیون مسافر در تعطیلات از خوزستان بازدید داشته اند یعنی 18% افزایش نسبت به سال قبل. براستی چرا هرسال بر تعداد مسافران نوروزی افزوده می شود!؟ آیا تلاش مدیران استانی موجب گردیده است؟ یا شرایط آب و هوای بهاری و مناظر طبیعی و آثار باستانی خوزستان این جاذبه را ایجاد نموده است؟
باید گفت :هر گردشگر با ورود از دروازه ای که بوی مهربانی و صداقت میدهد و واگنهای قطار معرفتش قابل شمارش نیست ، ازدوکوهه قصه رفاقت را آغاز می کند و با عبور از اندیمشک اندکی به آهنگ زلال دز گوش می سپارد ، دستی بر ضریح مطهر سبز قبا می ساید و شکوه و ابهت آبشارها در مجموعه سازه های آبی مسحورش می سازد و باتماشای چشم انداز زیبایش از بالای مناره مسجد جامع شوشتر پیوندی عمیق با توقف در جلوی درب مسجدمقاوم و سرفراز جامع خرمشهر و نگاه به پرچم بارگاه حسینی بر بالای گنبد فیروزه ایش احساس می کند که پیوندی ظریف از تاریخ باستان و معاصر را باز گو می نمایند و در جای دیگر چنین لذتی را نخواهد برد.
و باید تکرار کرد: گذر از جلوی تپه چغا برای ورود به گتوند و تماشای دریاچه سد آن شهرستان و بر بلندای تپه مشرف به محمد بن زید شهر ترکالکی ایستادن تا طبیعت زیباو چشم نواز دشت عقیلی را بنگری و گذر از پل کابلی لالی و نگاه به دشت مخملین و نشستن بر چمنزار برکه و سبزه زارهای عنبل و مسحور از نگاه به آبشار آرپناه همخویی طبیعت این دیار مهربان و همزبانی آن رابا آدمهایش به نمایش می گذارد و در این نمایش زیبا در یافت که چه نعمتهاو برکتهایی خداوند ارزانی داشته است و سر به سجده ساییده می شود و شکر می گزارند. یعنی در خوزستا ن زبان بیشتر به تشکر وا می شود.
از کرخه وضوخانه شیرمردان رزم و شوش شهدای گمنام با یادمان فتح المبین تا فکه و زمزمه های شهید آوینی ،ازتنگه چزابه و یاد عبور از میادین مین تا بستان و دهلاویه برای تماشای از معابری که با ایثار مردان فداکار و دلاور این دیار باز گشایی شده اند و گذر برای وصل به شلمچه و خرمشهر که نماد مقاومت ملی سرزمین ماست و آبادان با موجهای طلایی بهمن شیرش که با دجله و فرات پیوندی همیشگی دارد و اروند کناری که هنوز زمزمه های عرفانی در تکیه بر نخلهایش شنیده می شود و مقتل مردترین مردان که نشانی ازماندن بر عهد و وفاداری و تدبیر و هوشمندی و درایت فرزندان ایران دارد . اینجا پرندگان بر فراز پهنای کارون زیباتر از هر جا آواز می خوانند. و فتی مسافران به این سرزمین عزیمت نمایند نگاههای آسمانی را ملموس در می یابند که به کردارشان برای فردا چشم دوخته اند و راز الهی بودن این سرزمین را خواهند یافت و تفسیر این جمله زیبای امام، مقتدای ظلم ستیزان و زیبا اندیشان معاصر را می یابند که :خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد.
ونرگس زارهای بهبهان،بابونه زارهای شیمبار،گندمزارهای هفتکل،لاله زارهای لالی ،باغ مرکبات دزفول و بوی دل انگیز بهار نارنج ،شالیزارهای میداوود و باغملک ،نیزارهای هور و تالاب بین المللی شادگان با نوع ماهی بنی و قایقهای حصیری، شقایقهای درخشان ایذه با روستاهایی پر از گلهای رنگارنگ در مسیر دهدز با مردمی سرشار از صداقت و یکرنگی و چشم اندازی که از بالای پل دریاچه های سد دارند تشابهی عجیب با در یاچه دز و روستای پامنار شهیون که هرکدام کپوری پر از شکوفه در دست دارند و دریاچه سد شهید عباسپور و منظره دلربایش با جزیره ای از زیبایی و کوشک سرسبز اندیکا و اسلام آباد و بخش آبژدان و دریاچه سد گتوند و پل پرزین و مخمل سبز عقیلی و رقص خوشه های رنگارنگ میان آب شوشتر که بر شاخه های در ختان کُنارش چهچهه بلبل شنیدنی تر است ، هر روز دلها را به سوی خود می کشانند تا تا بلو ی هنر مندانه نقاش هستی را به تماشا نشینند .
و مسافران می آیند رفاقت آتش با کوه در رامهرمز ، دیار اویس قرنی ویس،مدفن دانیال نبی،حزقیل ذوالکفل،شعیب نبی، جرجیس نبی ،سبز قبای دزفول، و داستان سراسر عبرت و ایثار و عشق و باور هایی که دفن امامزاده عبداله در شوشتر و صیدون باغملک در خود جای داده است ،امامزاده حیدر بهبهان،علی بن مهزیار اهوازی، و کتیبه ها و آثار سنگی که ریشه ها ی این قوم و گذر از چالشهای تاریخی را در منظر قضاوت می گذارد و شیران سنگی که تاریخ تربیت شجاعان را بازگو می کنند را ببینند با حکایتهایی شیرین از غیرت که از ساکنان می شنوند .
و می آیند تا رنج را بر پیکره آغاجاری ، و اولین ها را در مسجدسلیمان، خاطره ها را در هفتکل،شعله ها را در امیدیه ، قلبهای پاک رامشیریها و تکاپوی همیشگی ماهشهریها با نغمه ها ی صیادان هندیجانی بر روی لنج های صیادی که در هم می آمیزد تا ترانه ای زیبا برای دیگران بسرایند در غروبی که زهره موج می زند زیبایی رود را به نظاره بنشینند و معنای شوریدگی را بیابند.
و دعبل خزاعی را در شوش،قیصر امین پور را درگتوند و ملا فاضل سکرانی در شادگان،نمادی ازطبع لطیف و ادیبانه اهالی و ساکنانش بدانند. و مرقد بهنام محمدی،حسین علم الهدی ،علی هاشمی،و گلزار های شهدای خوزستان که شاهد و الگوهای آزادگی، دین خواهی، مردم داری ، اقتدار و توانایی شان در همیشه تاریخ است .
و مسافران آمدندتا به عظمت معماری و هنرمندی معبد زیگورات چغا زنبیل که نماد خدا پرستی و موحد بودن این مردم درهمه تاریخ و نداشتن سابقه بت پرستی ونفی تمسک به الهه های ساختگی را به درستی آشکار می سازدو حکایتی نهفته دارد که تماشای با دقت و عمیقش از حکایتش رمز گشایی می کند خیره شوند و رفتند با دنیایی از یافته ها و آموختند که باید بر خاک خوزستان سجده کرد..
و راز افزایش مسافران نوروزی در خوزستان تنوع همین جاذبه های طبیعی و تاریخی ست که برشمردیم . همه مسئولیم برای شناساندن آنها اهتمام جدی نماییم تا با معرفی آنها باور کنند که بوده ایم،هستیم و خواهیم بود . با این رشد می مانیم در صورتی که بدانیم باید برای زیر ساختها سنگ تمام بگذاریم. هر کس می آید می داند اینجاخوزستان است سرزمین وفاداری و میزبانی . پس تأثیردر آمدهای حاصله از این افزایش باید بر اقتصاد استان مشهودباشد و رونق گردشگری در ارتقا کیفیت زیر ساختها برای مردم مشخص گردد و گرنه در ب بر همان روال کهنه خواهد چرخید! اینجا خوزستان است با مردمی قدردان ، قدرشان را بدانیم و یکبار عمیق به اعمال خود نظری بیندازیم تا ببینیم آنچه لایق این مردم است انجام داد ه ایم؟براستی صادقانه به مردم گزارش کنیم که با این همه جاذبه، چقدراز در آمدهایی گردشگری برای تقویت زیر ساختهای استان هزینه نمودیم تا بیشترمردم همراه شوند؟ و به چه میزان پاداش و حق الزحمه پرداخت کردیم؟.