اینکه برای شهرداری اهواز زمان شش ماه و یا یک ساله به عنوان ضرب الاجل تعیین کنیم دخالت در امور کار شوراست.
نماینده مردم اهواز در مجلس شواری اسلامی گفت: قانون ، مسئولیت مستقیم نظارت بر کار شهرداری ها را بر عهده شوراهای شهر اهواز گذاشته است.
سیدشریف حسینی اظهار کرد: وظیفه اصلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قانون اساسی تصرح شده است؛ همان طوری که قانون، مسئولیت مستقیم نظارت بر کار شهرداری ها را بر عهده شوراهای شهر اهواز گذاشته است. البته هر نماینده مجلسی به عنوان یک شهروند می تواند نقطه نظرهای خود را در خصوص مدیریت شهری بیان کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وظیفه شورای شهر نظارت، سئوال و استیضاح بر کار شهردار است.
حسینی بیان کرد: اینکه برای شهرداری اهواز زمان شش ماه و یا یک ساله به عنوان ضرب الاجل تعیین کنیم دخالت در امور کار شوراست و این شورای شهر است که مکانسیم نظارت را بر کار شهردار را تعیین می کند.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی یاداور شد: نمایندگان مجلس در کلانشهر اهواز این آمادگی را دارند که با اعضای شورای شهر و شهردار اهواز نشست های تخصصی برگزار کنند و از ظرفیت های متقابل همدیگر در جهت توسعه و عمران اهواز استفاده لازم را ببرند.
حسینی بر ضرورت همکاری نمایندگان، شورای شهر و شهردار بر دریافت عوارض آلایندگی از صنایع بزرگ استان اعتبارات عمرانی لازم و مالیات بر ارزش افزوده در جهت توسعه و عمران شهر اهواز تاکید کرد.
نياز باشد شهردار و نمايندگان شورا خود اظهار نظر خواهند نمود نمي دانم [...]
محمد رضایی
آقای سیدشریف حسینی نماینده مردم شریف اهواز در مجلس در مصاحبه با سایت شوشان، مطالبی را در پاسخ به انتقاد یکی دیگر از نمایندگان اهواز آقای سیدشکرخدا موسوی بیان داشتند که قابل تامل و نقد است.
اگرچه آقای حسینی در مجلس نطق های خوب و قوی بویژه در دفاع از حقوق مردم استان داشته اند که قابل تقدیر است اما به نظر می رسد سخنان اخیر ایشان مورد نقد جدی است:
در ابتدا بخشی از سخنان ایشان ذکر می شود:
« قانون ، مسئولیت مستقیم نظارت بر کار شهرداری ها را بر عهده شوراهای شهر اهواز گذاشته است. وظیفه اصلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قانون اساسی تصرح شده است؛ همان طوری که قانون، مسئولیت مستقیم نظارت بر کار شهرداری ها را بر عهده شوراهای شهر اهواز گذاشته است. البته هر نماینده مجلسی به عنوان یک شهروند می تواند نقطه نظرهای خود را در خصوص مدیریت شهری بیان کند.»
در این زمینه باید گفت اگرچه بگفته ایشان قانون وظیفه نظارت مستقیم را بعهده شورای شهر گذاشته اما این، نافی نظارت نمایندگان مجلس بر فعالیت شهرداری ها(و به طریق اولی تر شوراها) نیست. چنانچه که حتی در هیئات های حل اختلاف که به بررسی عملکرد شوراها و حتی انحلال آنان و یا سلب عضویت آنان می پردازد طبق قانون حضور نمایندگان پررنگ است.
از طرفی می دانیم طبق قانون اساسی، نمیاندگان مجلس حق نظارت بر تمام امور کشور و حتی تحقیق و تفحص در همه زمینه ها را دارند چنانچه قانون اساسی در اصل84 نمایندگان مجلس را در برابر همه ملت مسوول می داند و در اصل76 صراحتا آمده است:« مجلس حق تحقيق و تفحص در تمام امور كشور را دارد.» این موضوع نشان دهنده جایگاه بالای نظارتی نمیاندگان مجلس در همه امور کشور است.
از طرفی این گفته آقای حسینی که «هر نماینده ای به عنوان یک –شهروند- می تواند نقطه نظرهای خود را در خصوص مدیریت شهری بیان کند»صحیح نیست چرا که نمایندگان مجلس نه تنها به عنوان یک شهروند بلکه بعنوان نماینده مجلس و وکیل شهروندان اهوازی می تواند در این خصوص نظراتش را اعلام و پیگیری کند چرا که طبق اصل 84 قانون اساسی:« ھﺮ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪه در ﺑﺮاﺑﺮ ﺗﻤﺎم ﻣﻠﺖ ﻣﺴﻮول اﺳﺖ و ﺣﻖ دارد در ھﻤﻪ ﻣﺴﺎﺋﻞ داﺧﻠﻲ و ﺧﺎرﺟﻲ ﻛﺸﻮر اﻇهارﻧﻈﺮ ﻧﻤﺎﻳﺪ.»
از طرفی بیان چنین دیدگاه هایی می تواند القا کننده تحدید اختیارات نمایندگان مجلس باشد و حتی دست خود آقای حسینی و دیگر نمایندگان را در نقد و نظر به مدیریت شهری در جایگاه نمایندگی مجلس می بندد.
ایشان اگر به متوای سخنان آقای شکرخدا موسوی نقدی دارند می بایست در خصوص همان محتوا نظرشان را بدهند و همانگونه که سیدشکر خدا موسوی از این حق قانونی استفاده کردند آقای حسینی نیز چنین کنند و اگر عملکرد شهردار را مثبت می دانند صراحتا نظرشان را بیان کنند و شاخص ها و ملاک هایی که در تایید این عملکرد و فعالیت های چند ماه گذشته مدیریت شهری در ذهن دارند با موکلان شان در میان بگذارند تا آنان نیز در جریان امور قرار بگیرند. اگر چنین شود دیگر کسی تصور نمی کند که برخی نمایندگان حق انتقاد به شهرداران را در برخی دوره ها برای خود و همکاران مجلسی شان قائل اند اما در دوران برخی دیگر از شهرداران، آن را دخالت در کار شورا می دانند، چنانچه آقای حسینی نیز در دوره شهردار سابق در مواردی منتقد شهردار بوده اند.
امیدوارم در دفاع از عملکردها و مدیریت ها و بیان نقطه نظرها و حتی در تنقد و پرسش ها، ملاک ها و شاخص هایی قانع کننده مورد استفاده قرار بگیرد.