اسماعیل طرفی: فرهنگسرا ساختمانی است که در آن یک یا چند نهاد فرهنگی فعالیت دارند.در فرهنگسراها معمولاً شرایطی برای آموزش امور گوناگون فرهنگی و اجتماعی و همچنین آموزش پیشهها و هنرهای گوناگون مانند نگارگری، کوزهگری، خیاطی و جز این ها فراهم میگردد. برخی از فرهنگسراها کتابخانه و انتشارات ویژه خود را نیز دارا هستند. در ایران تا امروز بیشتر فرهنگسراها در شهر تهران و چند شهر دیگر مانند اصفهان برپا شدهاند و معمولاً کوشیده شده برای هر منطقه شهرداری یک فرهنگسرای بزرگ ترتیب داده شود.
برخی از فرهنگسراها بجز پوشش دادن منطقه خود به فعالیتهای فرامنطقهای نیز میپردازند. بسیاری از فرهنگسراها ویژهکار (تخصصی) اند یعنی فعالیت خود را گرد یک گروه یا یک محور کاری کرده متمرکز میسازند.فرهنگسراها برپایه شیوه فعالیت به یکی از محورهای سه گانه شخصیت (کیستی)، محتوا (درونمایه) و نهاد میپردازند.به نوعی می توان گفت فرهنگسرا علاوه بر ساماندهی و تمرکز عناصر فرهنگی منطقه، سبب تحکیم ریشههای فرهنگی نیز میشود.
بندر ماهشهر در حال حاضر با فعالیتهای چشمگیر فرهنگی اما به صورت پراکنده و نه متمرکز توانسته است تا به رشد فرهنگی دست یابد اما نبود یک واحد مستقل با عنوان فرهنگسرای شهر برای نجات سرمایههای فرهنگی این شهرستان دردهای حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان را دامن زده است.در سال ۱۳۸۵ زمانی که کلنگ فرهنگ سرای بندر ماهشهر به زمین زده شد کسی فکرش را نمی کرد این پروژه که از آن به عنوان بزرگترین و مدرن ترین پروژه فرهنگی هنری جنوب استان خوزستان یاد می شد به این روز بیفتد و بعد از گذشت ۸ سال همچنان نا تمام، به حال خود رها گردد.پروژه ای که گفته می شد طرح های مطالعاتی آن از سال ۸۳ آغاز و بودجه آن نیز از محل اعتبارات استانی جذب شده است.
حال با گذشت ۸ سال از آغاز ساخت فرهنگسرای ماهشهر فقط ساختمانی نیمه تمام از آن بر جا مانده است که هر بار با دیدن آن دل شهروندان و اهالی هنر به درد می آید.پروژه ای نیمه تمام و غیر فعال که وبگاه فرمانداری بندر ماهشهر علت توقف آن را عدم تامین اعتبار و میزان پیشرفت آن را ۷۵ ذکر کرده است.هرازگاهی زمزمه ها و قول هایی مبنی بر پیگیری و به پایان رساندن این پروژه فرهنگی در شهرستان به گوش می رسد و عملاً هیچ اتفاق خاصی نمی افتد.
در سفر اخیر رئیس جمهور به استان خوزستان نیز یکی از درخواست های مسئولین شهری از دولت به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام بود تا آنجاییکه؛ "رئیس شورای اسلامی بندر ماهشهر تکمیل پروژههای نیمهکاره این شهرستان را دیگر درخواست خود و مردم شهرستان از رئیس جمهور عنوان کرد و اذعان داشت: پروژههایی نظیر فرهنگسرای ماهشهر که از زمان دولت اصلاحات کلنگ آن به زمین زده شده تاکنون بیسرانجام مانده که از رئیس جمهور دولت تدبیر و امید انتظار داریم در ارتباط با تکمیل این پروژه دستورهای لازم را صادر کند.
حال در سال ۹۳، سالی که مقام معظم رهبری آن را سال «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» نام گذاری کرده اند و بحث فرهنگی را یکی از مسائل و دغدغه های مهم برشمرده اند، امید می رود مسئولین شهرستان نیز با پیگیری و مدیریت جهادی بتوانند این پروژه فرهنگی را به پایان برسانند و در اختیار شهروندان و اهالی هنر شهرستان قرار دهند تا خون تازه ای در رگ های فرهنگ و هنر شهرستان جریان یابد. با توجه به پتانسیل موجود در شهرستان با فراهم آوردن امکانات و بستر مناسب می توان بندر ماهشهر را به قطب فرهنگی جنوب خوزستان تبدیل کرد.
دراین استان توقع ایجادخدمات شهری وفرهنگی نداشته باشید.