یکی از ویژگیهای برجسته اسلام، شور و مشورت است و انبیا وامامان معصوم (ع) که آیینه تمام نمای اسلام هستند متصف به این صفت بودند که نمونه هاآن در سیره نبی مکرم اسلام وجود دارد و ذکر آن موارد در قالب این یادداشت نمیگنجد. حاکمان و مدیران نظام جمهوری اسلامی باید در یان صفت برجسته و الگو باشند. مشورت و مشارکت روح تعاون و همدلی و انگیزه وتلاش را در دلها زنده و کارایی و اثربخشی را افزایش می دهد.
مشارکت در امور و همکاری و همیاری و تعاون در مسیر خیر از توصیه های اکید قرآن کریم است. یکی از مسولین ارشد که دارای روحیه همگرایی و تعاون است و قولا" و عملا" توجه خاصی به مقوله شور و مشورت و علاقمند به مشارکت دادن همه اقشار فارغ ار نوع نگرش و سلیقه ها و گرایشات، برای بهبود امور و خدمت بیشتر و بهتر به مردم است جناب آقای دکتر مقتدایی استاندار خوزستان است.
استان زرخیز ، پهناور و استراتژیک خوزستان دارای ظرفیتهای بسیار زیاد در زمینه تولید و اشتغال است و ازطرفی از مسایل و مشکلاتی رنج می برد.
برای برون رفت از مشکلات و استفاده بهینه از منابع و امکانات و ظرفیتهای آن، قبل از نیاز به پول و تسهیلات، نیاز به همدلی و مشارکت صاحبان فکر و اندیشه وخلاقیت می باشد. بستر این همکاری با وجود مدیر ارشد این استان فراهم است و همت و عزم جزم صاحبان ایده و تجربه را می طلبد که با تجزیه و تحلیل مسایل و مشکلات وبا تکیه برنقاط قوت و فرصتها و با لحاظ محدودیتها با ارایه پیشنهادات و راهکارهای مفید در توسعه استان سهیم باشند. یکی از فرصتهای استان که باید از آن بهره برد ،شخص استاندار است.
فردی که عمر خود را در این استان گذراند و همیشه در کنار مردم خون گرم خوزستان بود ودر برهه های حساس و در مسولیتهای متعدد حضور پررنگی در استان داشت وبه ظرفیتها و تنگناهای استان واقف است و همین شناخت همه جانبه مزیت بسیار بزرگ و یک فرصت برای استان است.و این دید وسیع و شناخت ابعاد اجتماعی ، فرهنگی،قومی، سیاسی و حتی شناخت از خرده فرهنگها و ازطرف دیگر توجه به بعد اقتصاد و اشتغال باعث می شود که از نگاه تک بعدی برحذر باشد وبرای پیشرفت در یک بعد و یا برون رفت از یک مشکل عوامل و مسایل و ابعاد دیگر را لحاظ کند و این جامع نگری و دیدگاه راهبردی زمینه و بستر همکاریه و همگرای ها را بیشتر و بیشتر می کند.
ایشان باهمه وجود افراط و تفریط ها را لمس کرده و در کسوت استانداری در دولت اصلاحات و پیش از آن در کسوت نمایندگی مجلس، از تلخیها و شیرینی ها،کامیابی ها و ناکامی های آن دوران کسب تجربه کرده و برآیند گفتار و رفتارشان این است که ضمن پایبندی به شعارهای دولت تدبیر و امید با دوری گزیدن از افراط گرایی و با قاطعیت در راستای سیاستهای دولت اصلاحی-اعتدالی دکتر حسن روحانی گام بردارد.رویکرد استاندار محترم استفاده از سرمایه های انسانی استان فارغ از جناح بندی و سیاسی کاری برای به فعلیت رساندن ظرفیتهای باالقوه استان است.
در عین پایبندی به رویکرد اصلاح طلبی و پایبندی به اهداف دولت با این شیوه که نشان از عقلانیت است بهانه را از افراطیون گرفت و بحمدالله شاهد آرامش خوبی در استان هستیم و برای استفاده از تخصص صاحب نظران ،از تعدادی مشاور با سابقه و مقبول و معقول و متخصص و متعهد بهره می برد و به این هم اکتفا نکرده و به طرق مختلف خواهان شنیدن پیشنهادات و انتقادات و راهکارهای جمع بیشتری است وخود را محدود و محصور به نظرات و دیدگاههای معاونین و مشاورین رسمی نکرده است. شایسته است که اصلاح طلبان که دل در گرو انقلاب و اسلام دارند و دلشان برای خوزستان قهرمان می تپد در راستای توسعه استان و بدون چشمداشت خاصی ایشان را یاری کنند و با نقد خیرخواهانه بعضی از تصمیم گیریها و اقدامات و تجزیه و تحلیل عوامل و موانع توسعه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی راهکارهای مناسب و عملی را ارایه دهند.
مجموعه ای از نیروهای همفکر و خوش فکر و باتجربه و اهل قلم و عمل می توانند به عنوان حامیان و مشاوران افتخاری، مشارکتی جدی و اثربخش در مسیر توسعه همه جانبه استان داشته و و استاندار اهل شور و مشورت و مشارکت طلب را یاری کنند.
برای عملیاتی شدن مشارکت بیشتر و بهتر و کمک در تصمیم سازیهای استاندار محترم لازم است که این نیروهای هم فکر و خوش فکر همدیگر را دریابند و یکی از اقدامات آنها مشاوره دادن به استاندار باشد. کلیات این ایده که از دیدگاهها و نظرات مجموعه همراستا با دولت که کوله باری از تجربه دارند استفاده شود بسیار پسندیده و مفید است اما در جزییات آن و عملیاتی کردن این ایده باید دقت شود که اولا" نام تشکیلات دولت ساخته به خود نگیرد ثانیا"افرادی که واقعا" حرفی برای گقتن دارند وحضورشان مفید باشد و صاحب ایده و ابتکار و روحیه مشارکت داشته باشند.
گروهی که میخواهند دور هم جمع شوند و مسایل مبتلابه استان را بررسی و تجزیه و تحلیل کنند و در تصمیمات راهبردی با تصمیم سازی مشارکت کنند باید اهل این کار باشند و شوق و انگیزه داشته باشند و برای شناخت شایستگیها و انتخاب این افراد صرفا" نباید شناخت اولیه و دوستی ملاک باشد.بلکه لازم است است رزومه آنها بررسی شود و اقدامات موثر و آثار عملی و قلمی و فعالیتهای سیاسی واجتماعی فرهنگی آنان بررسی شود و در صورت مشاهده برجستگیهای خاصی عضو آن گروهی قرار گیرد که بناست از نظراتشان استفاده شود. خلاصه کلام این است که استاندار محترم خواهان مشارکت همه جانبه برای آبادانی استان است و باید این روحیه را ارج نهاد و از آن استفاده کرد و صاحبان اندیشه خلاق و آنانی که در کارشان ابتکار دارند حرف خود را به گوش شنوای استاندار برسانند. به امید سرافرازی و سربلندی هرچه بیشتر استان زرخیز و ایران اسلامی.
رجبعلی کرد- مدرس دانشگاه