شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۹۷۹۷
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۰
دکتر مهدی قمشی:
با انتقال آب از کارون به زاینده رود عطش آب در اصفهان برطرف نمی شود.
شوشان :دکتر مهدی قمشی عصر دیروز در گردهمایی اعضای  سازمان مشارکت های اجتماعی – فرهنگی استان خوزستان "سما"  با عنوان " نگاهی انتقادی به طرح های انتقال آب و چالش های مرتبط با آن " حضور یافت و به بیان دیدگاه های خود در این خصوص پرداخت .وی در عین حال  به سوالات اعضای این سازمان مردم نهاد پاسخ گفت .
استاد نمونه ی کشوری  با اشاره به طرح های انتقال آب از کارون و دز خاطر نشان کرد که در حال حاضر آب  از سرشاخه های کارون و دز توسط 4 تونل به زاینده رود هدایت شده و یا در آینده خواهد شد.
وی تونل های کوهرنگ 1 و کوهرنگ 2 را از تونل هایی دانست که آب را به زاینده رود منتقل می کنند و  اظهار داشت که عملیات اجرایی تونل کوهرنگ 3 نیز از سال 1377 آغاز شده است و در آینده به بهره برداری می رسد که 300 میلیون متر مکعب آب توسط آن منتقل می شود . 
دکتر مهدی قمشی تونل چشمه ی لنگان  با هدف تامین 195 میلیون متر مکعب آب جهت مصارف شرب ، صنعت و کشاورزی اصفهان و شهرهای حاشیه ی کویر ، تونل  انتقال آب به شهرهای قم و کاشان ، انتقال آب به رفسنجان  و طرح تونل بهشت آباد به طول تقریبی 65 کیلومتر را از طرح های دیگر انتقال آب ذکر کرد و گفت :
برای انتقال آب بین حوزه ای لازم است تا  یکسری مبانی رعایت شود . اول اینکه باید اطمینان حاصل شود که در مبدا آب مازاد وجود دارد و از سوی دیگر تمامی روش های مدیریتی  صحیح برای تامین آب  نیز در مناطق مقصد اجرا شده باشد .که هیچ کدام از این موارد در بحث انتقال آب  کارون به زاینده رود رعایت نشده است . 
وی افزود : 
با انتقال آب از کارون به زاینده رود عطش آب در اصفهان برطرف نمی شود و اصفهانی ها تا تمام زمین های کشاورزی خود را قابل کشت نسازند دست بردار نیستند !این درست نیست که آب های مورد استفاده برای کشاورزی را در استان خوزستان کاهش دهیم تا کشاورزی در بالادست اتفاق بیفتد. 
دکتر قمشی گفت : 
در طرح های  انتقال آب کارون نیاز زیست محیطی رودخانه های پایین دست در نظر گرفته نشده است هممچنین این انتقال آب به مشکل تالاب های استان خوزستان دامن خواهد زد و ممکن است سبب خشک شدن آنها شود .از سوی دیگر نخیلات را تحت تاثیر قرار خواهد داد و سبب خشک شدن آبهای زیر زمینی نیز خواهد شد . 
عضوهیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه مقدار آب موجود در کشور، آب  لازم برای زمین های کشاورزی را فراهم نمی کند اظهار داشت که باید با مدیریت صحیح از آب بهره برداری مناسب کرد .وی افزود : 
ما در استان خوزستان 3/2 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم و اگر بخواهیم تمامی آنها را کشت کنیم  با حداقل 10 میلیارد متر مکعب کمبود آب مواجه هستیم !همچنین برای اجرای طرح 550 هزار هکتاری مصوب سفر مقام معظم رهبری اگر تمامی آّبهایی که در قالب رودخانه های دز ، کارون ، کرخه و شاهوار وارد خوزستان می شود را جمع آوری کنیم باز هم با کمبود آب برای اجرای این طرح مواجه هستیم . 
دکترمهدی قمیشی در پایان با اشاره به طرح تونل بهشت آباد خاطر نشان کرد که علی رغم اینکه آب کارون توسط این طرح منتقل می شود با توجه به هزینه های بسیار بالای اجرای آن، باید نفت خوزستان هم خرج اجرایی شدن این طرح شود !چرا باید توسعه در کشور به خاطر انتقال آب به زاینده رود عقب بیفتد؟!
گفتنی است برگزاری این گردهمایی اولین برنامه از سری برنامه های سما " سازمان مشارکت های اجتماعی – فرهنگی استان خوزستان" بود و این سازمان مردم نهاد  در نظر دارد برنامه های گسترده ای در حوزه های اجتماعی و فرهنگی  ، با هدف مشارکت بیشتر مردم خوزستان در عرصه های هم اندیشی وحضور در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی برگزار کند . 

comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
انتشار یافته: ۱۱
comment
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
comment
1
9
comment جلوی احداث تونل کوهرنگ 3 را هم بگیرید.
comment
خوزستانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
comment
1
4
comment طرح رهبری 800 هزار هکتار است و نه 550 هزار هکتار.
comment
داود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
comment
2
6
comment تا طرحها را کاملامتوقف نکنیم ما هم دست بردار نیستیم.
وسلام
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
comment
1
2
comment بازهم حرف های تکراری خسته شدیم از بس این حرف ها را شنیدیم و اثری بر آن مترتب نیست
پاسخ ها
comment
ناشناس
| France |
۲۳:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۳
comment
comment چیه؟ بشینیم دست رو دست هم بزاریم، هیچ کاری نکنین؟!!
comment
یک خوزستانی و اهوازی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
comment
0
2
comment باسلام

کوهرنگ 1 و 2 و 3 و اخیراً هم کوهرنگ 4 !!!!!!!!!!!!!!!!!! داستان حراج منافع منطقه ای نه بلکه ملی و سوءمدیریت ها در استانهای خوزستان و چهارمهال بختیاری که علاوه بر مشکلات زیست محیطی فراوان ، تشنگی زمینهای خوزستانیها ، افول کشاورزی ، مهاجرت روستاییان به شهرهای استان و ................. هزاران مشکل اقتصادی ، اجتماعی و بلکه سیاسی(در آینده بابت این بی ملاحظگیها نسبت به خوزستانیها) را به ارمغان خواهد آورد!!!
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
comment
3
2
comment حق دارن اصفهانیها
وقتی بعد از 20 سال با این همه دارایی به جای پیشرفت ، پسرفت کردیم / چرا نباید یکی دیگه که دلسوزتره - عاقلتره - اتحاد بیشتری و بهتری بین مردمش هست استفاده نکنه؟؟
پاسخ ها
comment
احمد
| France |
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۳
comment
comment مردم اصفهان از قدیم برای پیشرفت اقتصادشون از زمینهای کشاورزی خوزستان استفاده میکردند
comment
خوزستانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
comment
0
3
comment باید تمام رسانه ها در سطح کشور را آگاه سازیم خیلی از مردم کشورمان در این زمینه ها آگاهی ندارند باید افکار عمومی را همراه خود سازیم تا یک صدا از کارون دفاع بشه ، اصفهانی ها با نشان دادن خشکی زاینده رود در رسانه ها و افکار عمومی سعی در مظلوم نمایی میکنند ،در صورتی که خود با مدیریت غلط بایدجوابگوی ملت باشندکه چرا با وجود تونل های متعدد که از استانهای دیگر آب برداشت کردن زاینده رود را به این روز انداختن ؟
comment
رهبر
|
France
|
۲۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۳
comment
1
0
comment طرح استان خوزستان و ایلام 800 هزار هکتار است که 550 هزار هکتار آن متعلق به خوزستان است.
comment
کیانوش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۵
comment
0
0
comment جیک جیک مستونت بود فکر زمستونت نبود !!!!!!
زمانی که کارون رو لایروبی نمیکردید !!!!!!!!
زمانی که کارون روز به روز کوچیک و کوچیک تر شد و در نهایت تبدیل به یه آیراهه جوی مانند شد !!!!!!!!!
زمانی که کارون پر آب بود و کسی به دنبال احیای 550 هزار هکتار نبود !!!!!!!!
زمانی که دنبال مسایل سیاسی و سرگرم کردن مردم بودید یادتون نبود !!!!!
الان که دیگه کار از کار گذشته و اصفهانیا و یزدی ها طی این سالها بی سر و صدا کارای انتقال آب رو انجام دادن یادتون افتاده که کارونی هم وجود داره !!!!!!!!!!
حضرت علی (ع) فرمود که : دور اندیش همیشه بیدار است .
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار