شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۰۷۵۴
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۴
شمسایی خبر داد:
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان يادآور شد: در آخرین جلسه ای که با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور داشتیم مقرر شد در مجموع 489 میلیارد تومان برای احداث زهکش ها در سطح استان اختصاص یابد ولی مشخص نشد این مبلغ از چه منبعی تامین می شود.
 مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: پس از رودخانه کارون، این بار باید منتظر ظهور قاجعه بی آبی در رودخانه کرخه دیگر رودخانه جاری در خوزستان باشیم.

محمدرضا شمسايي در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ورودی آب پشت سد کرخه چهار و نيم میلیارد متر مکعب در سال بود که متاسفانه این رقم فقط در پنج سال گذشته به رقم دو و 9 دهم میلیارد مترمکعب رسیده است. یعنی چیزی درحدود نصف کاهش یافته است و این رقم تکان دهنده نشان از آن دارد که در آینده ای نزدیک مشکل اساسی خوزستان کم آب شدید رودخانه کرخه می شود.

وی علت پائین آمدن دبی آب کرخه را برداشت بی رویه از سرشاخه ها در بالادست دانست و گفت: در هنگام انتقال آب از رودخانه های کارون و کرخه از کمیت آب می گویند و از کیفیت سخنی به میان نمی آید که در نهایت این مسئله سبب نابودی تالاب هورالعظیم و اکوسیستم اطراف آن و پائین آمدن کیفیت آب در پایین دست می شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تصريح كرد: جای تعجب است انتقال آب از سرشاخه ها زمانی در حال انجام است که فقط در حوزه رودخانه کرخه به صورت کاملا قانونی بیش از هشت هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و این یعنی به هدر دادن سرمایه های ملی. وزارت نیرو برای تخصیص آب به استان ها با ما هماهنگ نیست و بدون اطلاع ما آب را برداشت می کنند به همین دلیل سهم استان ما از آب مشخص نیست.

شمسایی در ادامه از تنظیم برنامه و طرحی برای جمع آوری زهاب ها خبر داد و گفت: این طرح تمام حوزه های پنج گانه آبریز خوزستان را شامل می شود و هدف اصلی آن جلوگیری از تولید زهاب و یا کاهش آن است که این امر با تغییر الگوی کشت از سنتی به نوین و ایجاد زهکش سراسری، میسر می شود.

وي خاطرنشان کرد: اهمیت این موضوع با توجه به مشکلی که برای اکوسیستم و به طبع آن صیادان به وجود آورده شدیدا احساس می شود. نباید مشکلات پیش آمده از تخلیه زهابهای مزارع نیشکر برای سایر کشتزارهای استان پیش بیاید. هم اکنون طرح های آبیاری که به صورت سنتی در استان انجام می شود بازدهی در حدود 45 درصد دارد و این رقم بسیار پائین است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان يادآور شد: در آخرین جلسه ای که با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور داشتیم مقرر شد در مجموع 489 میلیارد تومان برای احداث زهکش ها در سطح استان اختصاص یابد ولی مشخص نشد این مبلغ از چه منبعی تامین می شود. انتظاری که از معاونت برنامه ریزی استانداری خوزستان می رود این است که این مسئله مهم و حیاتی برای استان را پیگیری کند تا تکلیف این اعتبارات مشخص شود.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار