حسین عبدالعزیزی:
بیشک یکی از آثار ارزشمند حادثه عاشورا الگودهی آن است، در واقع اربعین یعنی احیای یاد شهدا و بازخوانی فلسفه شهادت برای مردمان عصرهای آینده.
اربعین، آینهای است در برابر چشمان میلیونها انسان متعهد، که در آن تصویری از نهضت و قیام خونین محرم نقش میبندد. اربعین روز باشکوهی است که از خون حسین(ع) حیات گرفته و نقطه آغاز تبلیغ آرمان کربلا از طریق اشک است، چرا که در این روز اولین مجلس عزاداری برای اباعبدالله علیهالسلام و تبلیغ آرمان آن حضرت در کنار تربتش صورت گرفت.
اهمیت اربعین در آن است که در این روز، با تدبیر الهی خاندان پیامبر (ص)، یاد نهضت حسینی برای همیشه جاودانه و این کار پایهگذاری شد، همچنین اگر بازماندگان شهدا و صاحبان اصلی، در حوادث گوناگون همچون شهادت امام حسین بن علی(ع) در عاشورا به حفظ یاد و آثار شهادت کمر نبسته بود، نسلهای بعد، از دستاورد شهادت استفاده زیادی نمیکردند.
به فرموده حضرت آیتالله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی «درست است که خدای متعال، شهدا را در همین دنیا هم زنده نگه میدارد و شهید به طور قهری در تاریخ و یاد مردم ماندگار است؛ اما ابزار طبیعی که خدای متعال برای این کار ـ مثل همه کارها ـ قرار داده، همین چیزی است که در اختیار و اراده ماست. ما هستیم که با تصمیم درست و به جا، میتوانیم یاد شهدا و خاطره و فلسفه شهادت را احیا کنیم و زنده نگه داریم».
بر این اساس درسی که اربعین حسینی به ما میدهد، این است که باید یاد حقیقت و خاطره شهادت را در مقابل توفان تبلیغات دشمن زنده نگه داشت، همچنین باید تأکید شود که یکی ازعواملی که در حفظ و تداوم نهضت عاشورای حسینی نقش مؤثری داشت بزرگداشت اربعین آن حادثه غمبار است.
در قیام کربلا و حادثه عاشورا از آغاز تا پایان مجموعهای از حوادث و صحنههای دلپذیر و دلخراش دیده میشود که بعضی از آنها سرشار از انسانیت، جوانمردی، عزت و عظمت است. این صحنههای دلپذیر و جذاب و به یاد ماندنی در نهایت، قیام کربلا را برای همیشه مورد توجه انسانهای آزاده و حقطلب قرار داده و از نشستن گرد و غبار فراموشی به آن جلوگیری کرده است.