امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
گیلانشاه خالدار، اردک مرمری، اردک سر سفید و غاز پیشانی سفید در معرض خطر و تهدید هستند
سیدعادل مولا امروز در گفتوگو با فارس با اشاره به انجام مطالعات تنوع زیستی استان گفت: 9 گونه از پرندههای استان از جمله گیلانشاه خالدار، اردک مرمری، اردک سر سفید و غاز پیشانی سفید در معرض خطر و تهدید هستند.
وی افزود: در مطالعات همچنین 9 گونه خزنده جدید نیز در استان شناسایی شده که شامل یک گونه مار و هشت گونه سوسمار است.
مولا فرارسیدن هفته تنوع زیستی از یکم تا هفتم خرداد ماه را یادآور شد و با اشاره به غنا و ظرفیت تنوع زیستی خوزستان گفت: این استان با مساحت 63 هزار کیلومتر مربع حدود 4 درصد مساحت کل کشور را دربر میگیرد و شامل سه زیست بوم ساحل، کوهستان و دشت است که آن را از سایر استان ها متمایز میکند.
وی با بیان اینکه 52 درصد از تالابهای ثبت شده کشور در خوزستان قرار دارد اظهار کرد: 686 هزار و 400 هکتار (معادل 10.8 درصد) به عنوان مناطق تحت مدیریت محیط زیست در استان است.
این مقام مسئول همچنین درباره تنوع گونههای جانوری خوزستان گفت: 260 گونه پرنده در خوزستان وجود دارد که 52 درصد گونههای کشور را شامل میشود. 60 گونه پستاندار معادل 38 درصد گونههای کشور، 75 گونه خزنده معادل 40 درصد گونههای کشور، 56 گونه آبزی شامل 30 درصد گونههای کشور و 4 گونه دوزیست نیز در این استان شناسایی شده است.
*حفاظت از تالاب شادگان با جوامع محلی
همزمان با نخستین روز هفته تنوع زیستی کارگاه آموزشی با اولویت حفاظت از تنوع زیستی تالاب شادگان با همکاری جوامع محلی امروز برگزار شد.
معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست خوزستان در این باره گفت: طرح جامع حفاظت از تالاب بینالمللی شادگان تدوین شده و یکی از بخشهای آن کارگروه حفاظت از تنوع زیستی است که اقدامات اولویت دار را بررسی میکند.
وی افزود: در این کارگروه ارزشها، اهمیت، حساسیتها و تهدیدهای این تالاب شناسایی و بررسی میشود و براساس اولویت به مرحله اجرا میدرآید.
مولا با تأکید بر اهمیت نقش جوامع محلی در حفاظت از تالابها اظهار کرد: شعار همیشگی محیط زیست «تالاب برای مردم، تالاب برای همه» است؛ چرا که سازمانها و ادارات نمیتوانند بدون همکاری و مشارکت جوامع محلی و بومیان تالابها از آن حفاظت کنند.
وی افزود: مشارکت دادن مردم محلی در کنترل تغییر کاربری اراضی تالابی در برنامه است.
براساس این گزارش، سازمان ملل در دسامبر 2000، برای افزایش آگاهیها از مسائل مربوط به تنوع زیستی، جلب توجه عمومی و ایجاد آگاهیهای لازم درباره گونههای مختلف گیاهی و جانوری و کاهش روند انقراض آنها، روز 22 می را روز جهانی تنوع زیستی (IDB) نامگذاری کرده است.