امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
به
گزارش خبرنگار وب دا خوزستان، دکتر حسین برزگر معاون غذا و دارو دانشگاه در
همایش روز جهانی غذا که دوشنبه 27 مهرماه در تالار شهداء دانشگاه علوم
پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، ضمن اشاره به هفتادمین سال تاسیس سازمان
خوار و بار و کشاورزی جهانی (FAO) و سی امین سال گرامیداشت روز جهانی غذا
اظهار کرد: شعار امسال جهانی غذا با عنوان "حمایت
اجتماعی و کشاورزی، متوقف کننده حلقه فقر روستایی" بیان کننده پررنگ کردن
نقش حمایت اجتماعی در کاهش ناامنی غذایی و دسترسی مستقیم افراد به غذا است.
برزگر گفت: برنامه های حمایت گرانه اجتماعی در کوتاه مدت و بلند مدت از
جمله افزایش درآمد و ثبات مالی خانوار باعث ارتقاء ایمنی غذا و کاهش فاصله
طبقاتی در خانواده ها می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی
جندی شاپور اهواز تصریح کرد: از آنجایی که لزوم دسترسی غذای ایمن و سالم
در آحاد جامعه یکی از رسالت های مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می
باشد، سیاست گذاری های صحیح در مسیر نیل به این هدف ضروری به نظر می رسد و
امید است با الهام از شعار روز جهانی غذا شاهد کاهش روز افزون فقر و ناامنی
غذایی در کشور باشیم.
وی با اشاره به کسب
رتبه اول کشوری آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، ادامه داد: 8064 نمونه در
سال93 وارد این آزمایشگاه شد و بالغ بر 32000 آزمایش شیمی، میکروب و سم
شناسی در آزمایشگاه انجام گردید و در حال حاضر15 طرح تحقیقاتی در زمینه غذا در این معاونت در دست اجرا می باشد.
برزگر بیان کرد: با توجه به توانمندی علمی که در بین نیروهای زحمتکش و
متخصص آزمایشگاه ما وجود دارد، آزمایشگاه اهواز از طرف سازمان غذا و دارو
به عنوان مرکز پایش تخلفات روغن کشور انتخاب گردیده شد و ما مکلف هستیم به
لحاظ تجهیزات و نیروی متخصص به سطحی برسیم که بتوانیم تخلفات روغن کشور را
پایش نماییم.
وی با اشاره به کسب دو گواهینامه GLP و
ایزو 17025 افزود: هدف سازمان غذا و دارو این است که آزمایشگاه پایش
تخلفات روغن بتواند توانایی خود را در حد توان برترین آزمایشگاه های جهان
برساند و امید است که با حمایت های آقای دکتر ایدنی رئیس دانشگاه، بتوان
توافقنامه هایی را با آزمایشگاههای برتر برقرار نمود.
برزگر عنوان کرد: عملکرد دیگر آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، بحث اطمینان
از صحت آزمایشگاه است که در این زمینه دبیرخانه مرکز اعتبار بخشی آزمونهای
کنترل کیفی در آزمایشگاه مواد غذایی اهواز شروع به کار نموده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: در حوزه سلامتی غذا با توجه به بیماریهای
متعدد مکلفیم مخاطرات احتمالی غذا را کاهش دهیم و به دلیل آلاینده های
میکروبی، قارچی، شیمیایی، فلزات سنگین، باقی ماندن سموم و دیگر عواملی که
می تواند سلامتی انسان را به مخاطره بیندازد به جایی برسیم که با اطمینان
بتوانیم بگوییم که غذا سلامتی مردم را تهدید نمی کند.
وی تاکید کرد: با توجه به پیشرفتهایی که در علم و تکنولوژی وجود دارد،
متاسفانه تقلبات خصوصا" در مواد ورودی به شکل پیچیده ای وارد صنایع غذایی
می شود و در این راه باید با کمک یک آزمایشگاه قوی و نیروی متخصص این
تقلبات و پیچیدگی ها را کشف نماییم.
برزگر اصلاح رفتار شیوه تغذیه
را با کمک سازمان ها و دستگاههای مسئول ضروری دانست و افزود: افراد به
دریافت کالری بالا، تحرک کم، افزایش مصرف نمک و غذاهای چرب روی آورده اند و
می بایست در این خصوص برنامه های آموزشی اثربخشی را مد نظر قرار دهیم.
برزگرد در پایان پیشنهاد کرد با تشکیل کارگروه و حضور تمامی دستگاهی ذیربط
در کنار دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، برنامه مشترک عملیاتی در
حوزه غذا را برای توسعه استان داشته باشیم