* نخستین جلسه شورای اداری شهرداری اهواز در سال 95 با حضور مقتدایی استاندار خوزستان، سیدخلف شهردار اهواز ، ارزانی فرماندار اهواز ، خبیر معاون سیاسی استاندار و جمعی از مدیران و شهرداران مناطق مختلف اهواز برگزار شد.
*مقتدایی در این نشست گفت که باید دست روی زانوان خود بگذاریم و یا علی بگوییم و با توجه به قابلیتهای موجود اقدام کنیم. بخش عمران و خدمات شهری در استان برآیند قابل قبولی ندارد و لذا مهمترین برنامه ما در سالجاری پرداختن به عمران شهری و خدمات شهری است.
گزیده ای از سخنان مقتدایی در این نشست:
* هر کاری در بخشهای مدرسهسازی، فرودگاهی، ریلی و جادهای انجام شود، اما در بخش عمران شهری کار نشود، از مدنیت خبری نخواهد بود. پیشانی و تابلو موفقیتها، کار عمرانی و عمران شهری است. در شهر همه باید از یک استاندارد خدمات شهروندی برخوردار باشند و وجود تضاد در بخش فقیرنشین و متمولنشین شهر نشانه ناهماهنگی در مدیریت عمران شهری است و در یک کلام خوزستان در بخش عمران و خدمات شهری برایند قابل قبولی ندارد.
* باید به سمتی حرکت کنیم که جامعه خوزستانی اعم از خدماتدهنده و خدماتگیرنده با هم هماهنگ باشند و به گونهای نباشد که در یک شبانهروز سهبار اقدام به جمعآوری زباله شود!
* مسئولان ضمن داشتن برنامه باید توانایی انجام آن را هم داشته باشند؛ یک مجری و مسئول نه تنها باید توانایی انجام کارها و وظایف محوله را داشته باشد بلکه باید موجبات ارتقای برنامه را نیز فراهم کند و اشراف کامل بر کار داشته باشد تا بتواند پاسخ شهروندان را بدهد در غیر این صورت بین مدیر و شهروند فاصله میافتد. این نارضایتیها موجب میشود شهروندان از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و از شهرهای بزرگ به خارج از کشور مهاجرت کنند.
* مشکل اساسی این است که افرادی که مسئولیت میپذیرند، یا برنامه ندارند یا دارای برنامههای کوتاهمدت هستند. در حالی که مدیر دارای برنامه، قابلیت انجام کارها را خواهد داشت.
* کار برخی از دستگاهها حساس است. شهرداری به عنوان ارائهدهنده خدمات عمومی به مردم، یک سازمان کاملا عامالمنفعه است و کل درآمد توسط مردم پرداخت میشود و بیتالمال است. نباید مکانی که عامالمنفعه است به مکانی برای کسبالمنفعه تبدیل شود. در چنین نهادی فقط باید خدمات بدهیم، خدماتی که نتیجه آن رضایتمندی مردم است و مسئولان شهرداری بدانند که مسئولیت بیتالمالی دارند. این اتفاق نمیافتد مگر با تکریم اربابرجوع.
* در هر گوشه از شهر گلهمندی وجود دارد که باید پاسخگو بود. هر اتفاقی که در شهر رخ میدهد همه به حساب شهرداری نوشته میشود.
* لازم است شاخصی برای شهرداران در دو بخش کارهای روزمره و ارائه برنامههای جدید تعیین شده و شهرداران ارزیابی شوند. مدیران باید مشکلات و معضلات را بشناسند و حل کنند در غیر این صورت مسئولیت را به دیگری بسپاریم. از همه شهرداران انتظار میرود به سمت خودکفایی حرکت کنند.