شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۳۵۳
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۰

سایت دزفول نیوز نوشت : نصف پل پنجم در شب فرخنده مبعث دوباره افتتاح شد. البته وعده و خبر افتتاح اول پل در روز چهارم خرداد بود و چه موضوعی بود که تا این تاریخ به تعویق افتاد بماند. هدف از این نوشتار اعلام خبر افتتاح و یا شرح علل تاخیر در ساخت و بهره برداری پل و نقایص و عیب های فنی احتمالی پل که با این افتتاح لاپوشانی خواهد شد، نیست بلکه بهانه ایی برای ادامه مطلب است.

مدیریت شهری دانشی نه چندان جدید است که با توجه به پیشرفت زندگی شهری و همگانی شدن استفاده از تکنولوژی های نو در فضای آزاد شهری روز به روز دچار تغییر و نوآوری می شود و مدیرانی که از اصول و پایه این علم آگاهی نداشته و یا در همان سطوح آکادمیک مانده باشند علاوه بر آنکه تغییرات لحظه ایی و روز به روز این دانش را نخواهند دانست بلکه از نوآوری های جهانی این علم نیز بی بهره خواهند بود .

در مدیریت شهری نمی توان از قافله نظام های پیشرفته عقب افتاد چون این غفلت باعث فرسوده شدن زیربناها و از بین رفتن داشته ها خواهد بود و سرعت جایگزینی تجهیزات فیزیکی و معنوی نگهداری شهری کند و یا متوقف شده و در نگاهی خوشبینانه مدت زمان اجرای آن به درازا خواهد کشید. که در آن صورت نیز گاهاً اجرای آن از بهره و انتفاع خارج خواهد شد.

مدیریت شهری در دایره ای بزرگ از خدمات و فعالیت های فیزیکی و نظری بحث دارد و گرد موضوعات متفاوتی چرخ می خورد . مدیران شهری نیز افرادی با ذکاوت و قاطع و جسور هستند که در بحران های اجتماعی و معضلات شهری سریع تصمیم گیری نموده و از جمیع امکانات در محل و زمان مناسب بهره گیری نمایند. مشکلات را قبل از شکل گیری شناسایی و در صورت بروزمشکل، بر انتشار و همگانی شدن مشکل مدیریت نمایند. این خود دالانی از فکر و اراده و همت در کنار دانش مدرن و ابزارشناسی جدید است . از نظافت و پاکیزگی شهر گرفته تا ترویج فرهنگ عمومی زندگی در خانه و بیرون خانه و همزیستی شهروندی، و از ساخت و نگهداری تاسیسات شهری گرفته تا خدمات کفن و دفن و … همه و همه در این دایره بزرگ جای می گیرند. اجرای مدیریت صحیح شهری مدیران اجرایی فعال، کارشناسان خبره و با تجربه، مجریان و پیمانکاران و ناظران خوش ذوق و نوآور را تربیت خواهد نمود و این افراد از جمله عواملی هستند که در مدیریت شهری و در کنار تکنولوژی به روز و جدید حرف اول را خواهند زد .

در دزفول ، «مشکلات و معضلات اجتماعی شهری» مانند توسعه روزافزون و بافت قدیمی شهر که مانند خروار بر سر طرح های شهری و زیرساخت های تاسیساتی شهری ریخته شده است و یا خدمات رسانی به مهمانان استان های همجوار که به صرف درمان و یا تفریح و همچنین جویای کار به شهر روزانه ورود می کنند از مثال های واضح و ملموسی است که نیاز به دانش مدیریت شهری را بیش از پیش نشان می دهد. بایگانی شدن طرح های شهری به دلایل متفاوت و تعویق در اجرای بسیاری از طرح های دارای اولیت در سطح شهر و بلاتکلیف شدن اجرای طرح های مکمل می تواند نشان از فقر مدیریت شهری در بدنه تصمیم گیری شهری باشد.

حال آیا به صرف انجام بدیهی ترین خدمات شهری و انجام چند پروژه کوچک و بزرگ در یک شهری با این وسعت و تراکم جمعیتی ؛ می توان گفت مدیریت شهری موجود مدیریتی کارآمد و به روز است؟

آیا تصمیمات اتخاذ شده که هر از چندگاه از برخی تریبون های شهری اعلام می شود در شان و قامت این شهر می باشد؟

آیا توان و دانش اعضای شورای اسلامی شهر در همان کارهای چندسال پیش که بسان مسکنی بر معضلات شهری می توان قلمداد کرد خلاصه شده است؟

اعضای محترم شورای شهر تا چه مرحله ای از دانش مدیریت شهری ( منظور مدیریت سنتی نیست ) حرفی برای گفتن دارند؟

شورائیان چند طرح و برنامه را بر اساس نظام علمی شهرداری مدون نموده اند. و از مدیریت شهری چند شهر بزرگ دنیا اطلاع علمی دارند. کاش در ابتدای کار به چند شهر مطرح دنیا مسافرت می کردند و از نزدیک خدمات شهری و نحوه ارائه و چگونگی اجرایی شدن طرح های شهری را لمس می کردند. عدم انجام وظیفه شهرداران گذشته، کارهای انجام شده را بزرگ جلوه می دهد و کم کاری های فعلی را می پوشاند.

ورود اعضای شورای شهر در منازعات سیاسی تلف کردن اوقات و فرصت سوزی است که طی این مدت کم هم نبوده است و البته می توان گفت که به همان میزان از مقوله های نگهداری و پیشرفت شهر غفلت شده است و شاید اگر تفکر مدیریت شهر حاکمیت می کرد وضعیت شهر به گونه ایی دیگر بود و شهروندان به گونه ای دیگر مزه رفاه و راحتی و شهروند بودن را تجربه می کردند.

حال و روز در و دیوار شهر نشان از این است که شهر به امان خدا رها شده است و فعالیت ها در یک چرخه سنتی با ابزار نه چندان جدید شهری و با انسان های شریفی که به صورت ماشین وار شبانه روز در زحمتند روزگار خود را طی می کند. هیچگونه تفکر مدیریتی بر شهر حس نمی شود. محتوا و تصمیمات برآمده از جلسات شورای اسلامی شهر بسیار در سطح نازل و کوتاه بینی است و نمی توان در قامت یک شهر مانند دزفول را پوشش دهد با این روز به روز حضور کم رنگ مدیران شهری هر از چندگاه و در زمان افتتاح ها و تهیه مستندات عکس و فیلم، باعث خواهد شد تا زشت های لایه های مختلف شهر کمتر دیده شود و یا اصلاً دیده نشود و عکس آن کارهای مقطعی و مُسکن وار و گاهاً پر هزینه بزرگ جلوه دهد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار