شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۰۶۳۳
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۲
دکتر علیرضا زاکانی با بیان اینکه پیوند بین قدرت و ثروت فرصتی را برای چنگ‌اندازی عده‌ای به منابع بیت‌المال فراهم می‌کند، گفت: آقای رئیس‌جمهور اگر می‌خواهد جلوی فساد را بگیرد به اخوی خود مراجعه کند.
 دکتر علیرضا زاکانی با بیان اینکه پیوند بین قدرت و ثروت فرصتی را برای چنگ‌اندازی عده‌ای به منابع بیت‌المال فراهم می‌کند، گفت: آقای رئیس‌جمهور اگر می‌خواهد جلوی فساد را بگیرد به اخوی خود مراجعه کند.

به گزارش فارس، دکتر علیرضا زاکانی دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در سالن اسوه ضمن تشکر از این انجمن به خاطر پرداختن به موضوع فیش‌های نجومی که در افکار عمومی برجسته شده است، اظهار داشت: فیش‌های نجومی و وام‌های سرسام‌آوری که توسط برخی مسئولان کشور در هنگامه‌ای که مردم دچار سختی و فشار اقتصادی هستند سبب توجه خاص به نوع فساد در جامعه شد.

زاکانی تصریح کرد: این مسئله تا جایی بود که این داعیه را که فساد در بخش‌هایی از جامعه نهادینه‌شده و به‌صورت سازمان‌یافته و پیوسته عمل می‌کند، به اثبات رساند.

آنچه ما را آزار می‌دهد تبعیض در جامعه است

دبیر کل جمعیت رهپویان با اشاره به سخنرانی اخیر خود دریکی از مناطق حاشیه‌ای و محروم تهران خاطرنشان کرد: پس از اقامه نماز برخی از مردم به بنده گفتند که ما دچار فقر هستیم اما از فقرمان ناراحت نیستیم ولی آنچه ما را آزار می‌دهد تبعیض در جامعه است که ریشه امید مردم را خشک و آن‌ها را نسبت به مسئولان خدوم جامعه بدبین می‌کند و حتی به سرمایه اجتماعی آسیب می‌زند.

وی همچنین با اشاره به واکنش‌های مردم نسبت به فیش‌های حقوقی در راهپیمایی روز قدس خاطرنشان کرد: یکی از مردم در زمان راهپیمایی بنده را دید و دو جمله مبنی بر اینکه «امام فرمود عدالت و رهبری فرمود عدم تبعیض» را به من یادآور شد و تأکید کرد همین‌قدر برای شما کفایت می‌کند. متأسفانه برخی از این امور و حوادث در زندگی ما باعث عادت به چنین خطاهایی شده است.

زاکانی با اشاره به فقر اقتصادی و اینکه جمع‌آوری پلاستیک از میان زباله‌ها به یک شغل تبدیل‌شده است متذکر شد: اگر ما به این فجایع عادت کنیم سطح فجایع بالاتر می‌رود و ما هم دل‌نگران نخواهیم شد.

دولت با مصوبه خود ضرایب را تا 5 برابر بالابرده

نماینده سابق مردم تهران در مجلس ادامه داد: امروز وقتی از فیش‌های نجومی مدیران و وام‌های سرسام‌آور صحبت می‌‌کنیم این مسئله یک ریشه‌ای دارد که بخشی از ریشه آن به کسانی بازمی‌گردد که هزاران میلیارد امکانات دارند و سکان‌دار اجرایی کشور می‌شوند، مثلاً وقتی کسی اعلام می‌کند بعد از وزارتش هزار میلیارد امکانات دارد ماحصل این مسئله مشخص است و در نگاه این افراد 50 یا 100 میلیون پول خرد محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر به این افراد بگویید که حقوق کارگران یا بازنشستگان به تعویق افتاده و آیا شما راضی می‌شوید برای این کار خود از بیت‌المال این‌گونه حقوق‌بگیرید درحالی‌که کار ویژه‌ای هم صورت نمی‌گیرد آن‌ها سینه سپر می‌کنند و می‌گویند این حقوق‌ها قانونی است چراکه دولت با مصوبه خود ضرایب را تا 5 برابر بالابرده و درواقع از جامعه طلبکار هم می‌شوند.

راه برخورد با فیش‌های نجومی خشکاندن روحیه اشرافی گری است

زاکانی بابیان اینکه اولین آفتی که با آن مواجه شدیم این بود که اریکه قدرت به دست کسانی افتاد که روحیه اشرافی گری، زیاده‌خواهی و انباشت ثروت در کنار قدرت را داشتند افزود: در این شرایط جامعه باید در سختی بسوزد و از تبعیض و فشار رنج ببرد لذا اگر دولت می‌خواهد برخورد ریشه‌ای با این مسئله کند، راه آن خشکاندن این روحیه و کنار گذاشتن چنین مدیرانی است.

دبیر کل جمعیت رهپویان تأکید کرد: ما باید به سمت کارگزارانی برویم که از جنس مردم هستند و زمانی که امام فرمود مسئولان باید از قشر متوسط و عامه جامعه باشند، سّر آن امروز مشخص می‌شود که به چنین بلایی گرفتارشده‌ایم.

اگر قانون از کجا آورده‌ای اجرا می‌شد وزرای میلیاردی نداشتیم

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا قانون از کجا آورده‌‌ای قابل‌اجرا است و آیا تاکنون به مرحله اجرایی رسیده است، گفت: اگر قانون از کجا آورده‌ای اجرا می‌شد چنین وزرای میلیاردی نداشتیم.

دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در ادامه بابیان اینکه آقای هدایت‌زاده، کارگزار چنین اموری هستند، اظهار داشت: آرزو می‌کنیم که این اراده وجود داشته باشد و ما چشم‌انتظار برخورد هستیم.

شبکه فساد از خون مردم و مستضعفین ارتزاق می‌کند

زاکانی بابیان اینکه دستوری که رئیس‌جمهور داد و اقدامات جهانگیری و تأکید رهبر انقلاب قوانینی را برای عدم برخورد با چنین فسادهایی باقی نمی‌گذارد، خاطرنشان کرد: درعین‌حال نوع برخورد نیز مهم است. اینکه به‌جای این افراد دوباره چند نفر را بیاورند ولی آن فاجعه‌ها به فراموشی سپرده شود دردی را درمان نمی‌کند.

دولت باید به مردم گزارش دهد که وزرا و معاونین آن‌ها چقدر حقوق می‌گیرند

در ادامه این نماینده سابق مجلس در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اعلام این مفاسد باعث ناامیدی مردم نخواهد شد، توضیح داد: ما می‌گوییم باید با این مفاسد برخورد شود چون اگر این مفاسد را با جامعه مطرح نکنیم فساد استمرار پیداکرده و این شبکه از خون مردم و مستضعفین ارتزاق می‌کند ازاین‌رو وظیفه‌داریم این مسائل را بگوییم و جریانات دانشجویی و حق‌طلبان نیز باید این موضوع را پیگیری کنند.

دبیر کل جمعیت رهپویان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا خلأ‌های قانونی باعث پرداخت چنین حقوق‌های نجومی می‌شود، گفت: وقتی شما راه‌های سوءاستفاده را باز بگذارید و از ابتدا نیز توقعات را بالا ببرید این‌گونه می‌شود، دولت باید به مردم گزارش دهد که وزرا و معاونین آن‌ها چقدر حقوق می‌گیرند، البته ما رقم‌های آن را می‌دانیم اما می‌خواهم بگویم وقتی دولت این‌گونه ضرایب را به شکل نجومی بالا می‌برد این تبعات را نیز ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این مسئله را خود دولت تصویب کرده به اظهارنظری از اژه‌ای پرداخت و یادآور شد: آقای اژه‌ای گفت که در دولت قبل یک فرد در مسئولیتی 12 میلیون می‌گرفت اما الآن این مقدار دیگر قابل‌مقایسه با آن زمان نیست؛ بنابراین تئوریزه کردن نیاز به افزایش حقوق با بالا بردن ضرایب از سوی دولت باعث چنین مشکلاتی می‌شود.

زاکانی تأکید کرد: در این مسیر خلأ قانونی که منجر به چنین اختلالی شود وجود ندارد و حتی تفسیر برعکس از قانون و عدم اراده برای بهره‌مندی از قانون منجر به پاداش‌ها و حقوق‌های نجومی شده است که انسان را متحیر می‌کند.

کسی که در دوره تحریم برای خود کاسبی می‌کرد حداقل‌های انسانی را ندارد

این فعال سیاسی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آقای رئیس‌جمهور بارها منتقدان برجام را با عنوان کاسبان تحریم خطاب کردند ولی هم‌اکنون مشخص‌شده که برادر رئیس‌جمهور و برخی دیگر از نزدیکان وی اقدام به تأسیس صرافی در ایام تحریم‌ها کرده‌اند گفت: کاسبی تحریم کردن کار بسیار ناپسندی است و کسی که در دوره تحریم به مردم تحت‌فشار برای خود کاسبی کند حداقل‌های انسانی را ندارد  و نهایت بی‌انصافی است.

بیایند اعلام کنند سال 90 چه کسانی صرافی زدند/ شعار کاسبان تحریم به خودشان بازمی‌گردد

وی افزود: اصل شعار کاسبان تحریم خوب بود اما این شعار به خودشان برمی‌گشت، بیایند اعلام کنند سال 90 چه کسانی صرافی زدند. دائم که نمی‌توانیم ادعای الکی کنیم. یکی از مشاوران رئیس‌جمهور و یکی از عزیزان دارای قدمت در این حوزه ثروت‌های میلیاردی به جیب و دم از غارت و اینکه چند صد میلیارد گم‌شده بزنند این‌ها راه را گم می‌کنند.

کاسبان تحریم امروز کاسبان برجام هستند

دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تأکید کرد: تمام کسانی که کاسبان تحریم بودند امروز کاسبان برجام هستند و دنبال  این هستند که کشور را برای آینده گرفتار کنند. فرزندان عمده این‌ها خارج از کشور و برخی‌هایشان دو تابعیتی هستند و کارشان که تمام شد می‌روند پشت سرشان را هم نگاه نمی‌کنند و این ملت ماست که باید بسوزد.

زاکانی با اشاره به اظهارات رئیس کمیسیون اصل 90 گفت: اعلام کرده‌اند که 950 نفر حقوق نامتعارف می‌گیرند و یکی از جنایات هم این است که این 950 نفر آبروی هزاران مدیر را می‌برند.

این فعال سیاسی در ادامه تصریح کرد: وقتی شما در دوران سازندگی با چنین فسادهایی مواجه می‌شوید و از آقای هاشمی در مورد این فسادها سؤال می‌کنید ایشان می‌گویند که در راه توسعه چنین میل کردن‌هایی طبیعی است. در آن زمان آقای هاشمی در مصاحبه‌ای مثالی زد و در آن گفت که فرض کنید سدی در کشور ساخته شود و ما به ازای آن مقداری توسط کارگزاران میل شود و این مسئله اشکالی ندارد.

وی افزود: در آغاز کار این دولت یکی از نمایندگان مجلس که سابقه 8 دوره نمایندگی داشت، در دفاع از آقای زنگنه پشت تریبون قرار گرفت و گفت شما چقدر به میل‌ها توجه می‌کنید و در کنار آن حیف‌ها را موردتوجه قرار دهید.

عده‌ای از قِبل کرسنت پورسانت بگیرند

وی بابیان اینکه اگر ریشه‌ای به این قضیه نگاه کنیم این همان مدل توسعه‌ غربی است که در کنارش ریخت‌وپاش هم دارد، یادآور شد:‌ می‌توان گفت که این مسئله نمونه بارز توسعه غربی است.

زاکانی اظهار داشت: اگر این موضوع را ازلحاظ ریشه‌ای بررسی کنیم، خواهیم دید که این نوع طرز تفکر در قضیه فیش‌ها نیز تسری می‌یابد و شاهد هستیم که افرادی مابازای کاری که می‌کنند فیش‌های آن‌چنانی می‌گیرند.

لابی‌گری و پورسانت گیری دو مشکل عمده کشور

زاکانی بابیان اینکه من چند ماه پیش در سخنرانی به غارت‌هایی اشاره کردم، اظهار داشت: مایل بودم که در مورد آن سخنانم از من شکایت می‌شد تا در دادگاه در مورد آن اسامی بیشتر توضیح می‌دادم که چه چیزهایی در جریان است.

وی ادامه داد: ما هم‌اکنون در کشور با 2 مشکل عمده مواجه هستیم که یکی لابی‌گری و دیگری پورسانت گیری است. اگر در کرسنت کشور زیر بدهی‌های کلان رفت، از دیدگاه این افراد مشکلی ندارد و باید عده‌ای از قِبل همین کرسنت پورسانت خود را بگیرند.

این فعال سیاسی در همین زمینه خاطرنشان کرد: خود پورسانت داستان بلندی دارد که نه‌تنها در اولویت‌های کشور نیست بلکه یک عده پشت پرده این مسائل را دنبال می‌کنند. عده‌ای در پشت پرده هزاران میلیارد جمع می‌کنند و عادت به این فیش‌ها دارند.

رئیس‌جمهور اگر می‌خواهد جلوی فساد را بگیرد به اخوی خود مراجعه کند

وی بابیان اینکه دولت نباید اتاق بازرگانانی باشد که هم‌دستی در اتاق بازرگانی  دارند و هم کار بازرگانی خود را در دولت دنبال می‌کنند، گفت: یک عده دنبال نمایندگی شرکت‌های خارجی و واسطه‌گری برای آن شرکت‌ها در کشور هستند و برایشان هم مهم نیست که کشور دچار مصرف‌زدگی شود.

شیوه‌ای طراحی کرده‌اند که در آن ثروت‌های افسانه‌‌ای نامشروع کسب می‌کنند

دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی بابیان اینکه پیوند بین قدرت و ثروت فرصتی را برای چنگ‌اندازی عده‌ای به منابع بیت‌المال فراهم می‌کند، گفت: آقای رئیس‌جمهور اگر می‌خواهد جلوی فساد را بگیرد به اخوی خود مراجعه کند؛ اکنون نیز شیوه‌ای طراحی کرده‌اند که در آن ثروت‌های افسانه‌‌ای نامشروع کسب می‌کنند.

زاکانی ادامه داد: همین بانک‌هایی که اخیراً چند تن از مسئولانشان عوض شدند شعب خارجی‌شان به برخی از آقایان تسهیلات ارزی دادند؛ مثلاً بنده خدایی 400 میلیون درهم از بانک ملت شعبه خارج از کشور با نرخ سود صفر درصد، دریافت کرده است‌ و سپس همین پول را در بانک ملت داخل کشور با نرخ سود 24 درصد سپرده‌گذاری کرده است که خود نماد دزدی از بیت‌المال است؛ این قضیه برای بانک‌های دیگر نظیر بانک ملی هم مصداق دارد؛ کسانی که مرتبط با این قضیه هستند پورسانت‌های بالایی از قبل این تسهیلات دریافت می‌کنند.

 مالامیر و دانیال‌زاده افرادی هستند که فریدون پشت سر آن‌هاست

وی با اعلام دو اسم از این افراد اظهار داشت: مالامیر و دانیال‌زاده افرادی هستند که فریدون پشت سر آن‌هاست و از دریافت‌کنندگان این تسهیلات و پورسانت‌ها هستند.

زاکانی ادامه داد: این دو نفر بدهکار بانکی هستند و فریدون پشت سر این‌هاست. به‌عنوان‌مثال بانک ملت 400 میلیون درهم با کارمزد صفر درصد به این‌ها داده و آن‌ها این پول را به داخل کشور آورده‌اند و از طریق صرافی‌ها آن را تبدیل و مجدداً این پول را که با کارمزد صفر درصد از خود بانک ملت گرفته بودند در خود بانک ملت سرمایه‌گذاری کردند و سالانه 24 درصد سود گرفتند. حالا حساب کنید که چه مقدار پول جابه‌جاشده است.

وی ادامه داد: این موضوع برای بانک‌های رفاه و ملی هم اتفاق افتاده و شاید بپرسید رئیس یک بانک را انتخاب کردن از چه نظر مهم است، باید گفت از این نظر که 150 هزار میلیارد سپرده‌گذاری در بانک ملی و 120 هزار میلیارد سپرده‌گذاری در بانک ملت دست یک نفر خلاف‌کار می‌افتد، مهم است.

وزیر اقتصاد بیان کند که بانک‌های مختلف به این دو نفر چقدر تسهیلات داده‌اند و ارتباطشان با فریدون چیست؟

نماینده سابق مجلس تأکید کرد: این‌ها توسط فریدون کارسازی می‌شود و این مستقیماً دست در بیت‌‌المال کردن است، وزیر اقتصاد بیان کند که بانک‌های مختلف به این دو نفر چقدر تسهیلات داده‌اند و ارتباطشان با فریدون چیست؟

زاکانی در ادامه تصریح کرد: یک پله نزول می‌کنیم به دلالی می‌رسیم که کاملاً آن را رسمی کرده‌اند. به‌عنوان‌مثال مصوبه‌ای داشتیم که یک هیئت پنج‌نفره برای فروش نفت تعیین شدند و آقایان هدایت‌زاده و سیدی عضو آن بودند. طبق بررسی‌های ما این افراد تا هشت دلار برای فروش هر بشکه تخفیف گرفته بودند و میزان فروش این افراد 10 برابر میزان دولت قبل بود که از این طریق نفت را به فروش می‌رساند و همین آقایان شکایت می‌کردند.

وی افزود: طبق این مصوبه این هیئت محرمانه است و کسی نباید بفهمد چه‌کار می‌کنند و مصوبه محرمانه را جوری تنظیم کردند که فروشندگی نفت در دست عده‌ای بماند. این عده برای فروش نفت هشت دلار پورسانت گرفته‌اند تا آن را برای زنگنه بفروشند.

برادر جهانگیری چگونه به ثروت افسانه‌ای رسیده است؟

این فعال سیاسی تأکید کرد:‌ عده‌ای هستند که فرقی ندارد این دولت باشد یا آن دولت. هرکجا باشد سود خود را می‌برند. به‌عنوان‌مثال برادر آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در دولت قبل مصوباتی داشت و الآن ثروت افسانه‌ای را از آن خودکرده است. این فرد چگونه به این ثروت رسیده است درحالی‌که برادرش مسئول مقابله با فساد مالی شده است.

وی افزود: آقای موسوی‌ نامی در دولت قبل با هسته مرکزی آن مراوده داشت و الآن مولتی میلیاردر است اما در این دولت نیز روزی که آقای روحانی به حرم امام رفت و داخل ضریح امام (ره) شد دیدیم که آقای موسوی نیز با ایشان به داخل ضریح رفته است. این افراد چه‌کار می‌‌کنند؟ فرقی برای ما ندارد چه دولتی باشد ما مخالف فسادیم و همه باید با فساد و رانت‌خواری برخورد کنند. باید با ثروت‌های نجومی و رانت‌هایی که قبل از انتخابات به کار یک عده می‌آید برخورد شود.

باید یک مطالبه عمومی درباره شفافیت دارایی‌ها و داشته‌های مسئولین صورت گیرد

نماینده سابق مجلس گفت:‌ ما نیازمند شفافیت هستیم و باید یک مطالبه عمومی در خصوص شفافیت دارایی‌ها و داشته‌های مسئولین صورت گیرد تا اعتماد مردم برگردد. آدم‌های انگشت‌شماری خلاف می‌کنند اما انگشت اتهام به سمت هزاران مدیر می‌رود که این جفا در حق آن‌هاست.

زاکانی با تأکید بر اینکه باید در مسیری که حرکت می‌کنیم شفاف‌سازی شود، گفت:‌ به‌عنوان‌مثال باید مشخص شود بنده نوعی بعد از 12 سال نمایندگی چه میزان ثروت دارم و از چه راهی حقوق می‌گیرم. لذا باید موجی راه بیفتد و مسئولین شفاف‌سازی کنند که البته عده‌ای نمی‌خواهند این اتفاق بیفتد.

در کمیسیون تلفیق سال قبل نماینده دولت گفت به زندگی همه سرک می‌کشید

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری پیرامون تبعات پیوستن ایران به FATF اظهار داشت: وقتی دولت شعار می‌داد که نباید به زندگی مردم سرک کشید در کمیسیون تلفیق سال قبل نماینده دولت گفت به زندگی همه سرک می‌کشید و نمی‌توان این کار را انجام نداد.

زاکانی بابیان اینکه حقش هم همین است و اگر شفافیت نباشد حق مردم را از کسانی که سرمایه‌های هنگفت دارند نمی‌شود گرفت، اظهار داشت: این فرمایش رئیس‌جمهور در مقام شعار بود و در عمل شاهد آن هستیم که چیز دیگری انجام می‌شود.

رویه‌ای که برای مبارزه با پول‌شویی گرفته‌شده راه پرخطری برای امنیت ملی کشور است

دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تأکید کرد: رویه‌ای که برای مبارزه با پول‌شویی گرفته‌شده راه پرخطری برای امنیت ملی کشور است، برخی می‌گویند دلبخواهی است درصورتی‌که بارها اعلام‌شده است که اجباری است. در قانون شورای امنیت ملی داریم که تشخیص چنین مسائلی و چنین رویه‌هایی می‌تواند تفسیرپذیر باشد و آن‌ها می‌توانند هر چیزی را مصداق تروریسم قرار دهند.

وی ادامه داد: هر چیزی که ذیل فصل 7 است می‌تواند از موضع تروریسم بررسی شود، بخش دیگری که ذیل فصل 7 آمد و دنبال مهار آن هستند باید پرسید که آیا این مسئله از دیدگاه آن‌ها تفسیرپذیر است یا خیر. در برجام نیز بایدها تذکر داده شد ولی دائماً گفتند و اصرار کردند که شما بدبین هستید.

زاکانی افزود: طبق AFTA اگر کشوری نتواند در بعد فنّاوری پاسخگوی این رویه‌ها باشد می‌تواند از یک شرکت خارجی کمک بگیرد که من شنیدم از یک شرکت آمریکایی کمک می‌گیرند و این خطرناک است.

وی تأکید کرد: رویه AFTA که دوستان می‌گویند برای تمام کشورها وجود دارد باید گفت که برای هر کشور تفسیر جداگانه‌ای وجود دارد و طبق AFTA می‌توانند برای ایران تفسیر دیگری را انجام دهند. البته اینجا شورای امنیت ملی و مجلس باید ورود کنند و جلوی این مسئله را به‌طورجدی بگیرند.

رسانه‌ها بانک دی را در دوره اخیر بررسی کنند، قطعاً هوش از سر شما می‌رود

نماینده سابق مردم تهران در مجلس تصریح کرد: رسانه‌ها بانک دی را در دوره اخیر بررسی کنند، قطعاً هوش از سر شما می‌رود، بنده ریز عملکرد بانک دی را از یک سال پیش دنبال می‌کردم، چون این بانک متعلق به جانبازان و بنیاد شهید است باید ببینید چه نسبتی با چه کسانی دارد.

وی افزود: برخی افراد در این زمینه همان کسانی بودند که در دولت قبل صحنه‌گردانی می‌کردند و از جنس این دولت بوده‌اند و با رسوخ در آنجا کار خود را انجام می‌دادند و الآن نیز که دیگر دولت خودشان است.

زاکانی یادآور شد: متأسفانه وقتی نگاه می‌کنید برخی آن‌قدر جسارت خود را بالا می‌برند که برای رسانه‌ها نیز قیمت قائل شده و تلاش می‌کنند رسانه را نیز بخرند درحالی‌که رسانه‌های ما رسالت دارند در میدان حاضر شوند و این وضعیت را اصلاح کنند.

دبیر کل جمعیت رهپویان خاطرنشان کرد: با اشرافی گری و شعار نمی‌توان جامعه را اداره و نیازهای مردم را التیام بخشید همان‌طور که بارانت و تبعیض نیز نمی‌توان فقر را ریشه‌کن کرد.

جریان مبارزه با فساد در جبهه انقلاب اصالت دارد

نماینده سابق مجلس گفت: ما در مجلس هفتم قانون از کجا آورده‌ای را احیا کردیم و همچنین رسیدگی به اموال مسئولین را در دستور کار قراردادیم که مخالفین جدی داشت اما باید بدانیم که جریان مبارزه با فساد در جبهه انقلاب اصالت دارد.

وی با اشاره به برخورد با مفسدین اظهار داشت: وقتی‌که ما به مجلس رفتیم دولت اصلاحات بر سرکار بود و از آن زمان با برخی افراد ازجمله یونسی و پس‌ازآن رحیمی، مرتضوی و جاسبی در این زمینه برخورد کردیم. امروز هم اگر اسم فریدون را می‌آوریم خرده‌حساب نداریم. جریان فاسد این دولت و آن دولت نمی‌شناسد و نمی‌شود جامعه‌ای را برمدار ظلم اداره کرد. وقتی صحبت از زنگنه و فریدون می‌کنیم یعنی نیازمند بازنگری در این روابط هستیم.

آقای میر مؤذنی حداقل عضو هشت هیئت‌مدیره است

زاکانی تأکید کرد: خوشبختانه آقای جهانگیری دستورالعملی تهیه‌کرده‌اند که هر نفر در یک هیئت‌مدیره عضو باشد، اما به‌عنوان‌مثال آقای میر مؤذنی تا آنجا که ما اطلاع داریم حداقل عضو هشت هیئت‌مدیره است. این بازنشسته نفت و هیئت‌مدیره بانک پاسارگاد و حفاری و ... از نزدیکان آقای زنگنه است، حالا ببینید حقوق این فرد چقدر است.

دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: یکی از مصیبت‌های ما این است که شرکت نفت ما در وضعیتی قرار دارد که بی‌سابقه‌ترین افراد در آن عضویت دارند به‌طور مثال جناب آقای کاردول مدیرعاملی است که سابقه‌اش حسابداری بوده، همچنین آقای منوچهری معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی که وقتی به سوابق وی نگاه می‌کنیم، مشاهده می‌شود که وی قبلاً در آب و فاضلاب بوده که ازآنجا به عسلویه و سپس به شرکت تأسیسات دریایی رفته و این فرد با این ویژگی‌ها با عنوان معاونت مهندسی و توسعه شرکت ملی مشغول به کارشده است.

وی افزود: IPC با چنین هیئت‌مدیره‌ای پیش می‌رود و اگرنه چنانچه مدیری هوشمند باشد، مگر تن به IPC می‌دهد؟ لذا شما وقتی بررسی می‌کنید، مشاهده می‌کنید که ما دچار یک سیستم به‌هم‌پیچیده هستیم.

شستا بیاید و اعلام کند که اعضای هیئت‌مدیره‌ها چه کسانی هستند و چقدر حقوق می‌گیرند

نماینده مردم تهران در مجلس نهم ادامه داد: هم‌اکنون مجموعه شستا 200 شرکت دارد که هرکدام از آن‌ها 5 هیئت‌مدیره دارند و جا دارد که شستا بیاید و اعلام کند که اعضای این هیئت‌مدیره‌ها چه کسانی هستند و چقدر حقوق می‌گیرند و شما می‌بینید که تأمین اجتماعی روزبه‌روز سیر نزولی طی می‌کند و از طرفی می‌بینید که هیئت‌مدیره‌های رابطه‌ای و هرکسی در چند هیئت‌مدیره حضور دارد که آیا این مسئله ظلم در حق بازنشستگان نیست.

باید به سمت شفاف کردن ریشه‌های فساد برویم

زاکانی تأکید کرد: امروز باید به استقبال شفافیت در خصوص فیش‌های نجومی رفت و با شفاف کردن آن‌ها ریشه‌های فساد را در سطوح مختلف واکاوی کرده و به اصلاح آن پرداخت، لذا معتقدم ما در این مسیری که حرکت می‌کنیم، مسیری سخت و نفس‌گیر است، زیرا مبارزه با فساد ساده نیست.

وی بیان کرد: آقای رئیس‌جمهور وقتی می‌خواهند دقت کنند همین اطرافیانشان اخیراً چندی قبل یک فردی 260 میلیون درهم مجدد گرفته بود که اسمش هم هست و بنده دارم و اگر خواستند به ایشان خواهم داد و از نزدیکانشان هستند، با همان رویه قبلی این مبلغ را با سود 8 تا 12 درصد دریافت کردم و با سود 24 درصد سپرده‌گذاری کردند، بانک ملت سودش صفر درصد بود، اما بانک ملی با سود 8 تا 12 درصد می‌گرفت و خلاف قانون سود 24 درصد سپرده‌گذاری دریافت می‌کنند و این سود را تضمین‌شده را می‌گیرند، چه‌کاری راحت‌تر از این است؟

اگر ما خوابمان ببرد دیگر فردا دیر است

نماینده مردم تهران در مجلس نهم ادامه داد: این مسیر، مسیر تسهیل شده برای مکیدن خون ملت است و باید با این پدیده با تمام وجود مقابله کرد، لذا اگر ما خوابمان ببرد دیگر فردا دیر است و امکان جبرانش وجود ندارد. مگر ما الآن می‌توانیم کرسنت را جبران کنیم؟ در آبان ماه امسال ما باید برای ارائه دفاعیه خودمان حضور پیدا کنیم، اما قبول نخواهند کرد، زیراکسانی امروز بر مجموعه نفت و گاز کشور تکیه زده‌اند که خودشان از محرومین این موضوع هستند و ما هرچقدر هم ناراحت باشیم، متأسفانه کار از دست دررفته است.

وی افزود: اگر با فساد در موقع خودش برخورد نشود، ما در جامعه با بحران مواجه می‌شویم، لذا اگر حداقل‌ها را هم علاقه‌مندیم که داشته باشیم،‌ همه باید بیایند و بدون اغماض با فساد که منشأ تبعیض است، مبارزه کنند.

قراردادهای نفتی هم از بعد حقوقی منشأ اشکال هستند و هم ازنظر سیاست‌گذاری‌ها و واگذاری‌ها

زاکانی با اشاره به قراردادهای نفتی نیز گفت: در همین قراردادهای نفتی دست‌هایی در کار است که برخلاف مصالح کشور و نظام است، میدان‌های نفتی و گازی که از ریسک آیین برخوردارند، می‌آیند و در اولویت به یک شرکت به نام توتال می‌دهند، درحالی‌که خیانت‌های توتال معلوم و مشخص است. حالا می‌آیند و میدان آزادگان جنوبی را هم به‌عنوان یک هدیه مجدد به این شرکت می‌دهند. همان توتالی که در مخازن پارس جنوبی آنچه مربوط به قطر بود را آورد و طراحی برای برداشت را به‌گونه‌ای انجام داد که به حداکثر نزدیک به آب‌های بین‌المللی باشد و در همین دوره آقای زنگنه قسمت مربوط به ما را به‌گونه‌ای طراحی کرد که حاشیه مخزن را در برگرفت.

وی تأکید کرد: آن‌ها بزرگ‌ترین خیانت را به ما انجام دادند، علاوه بر اینکه 4 لایه گازی و یک‌لایه نفتی در آنجا وجود دارد که در همین ارتباط 2 لایه گازی عمده آن را در بررسی‌ها به ما اعلام نکرد که چنین لایه‌های گازی وجود دارد و چنین امکاناتی هست، در این میان قطر از آن سمت به‌شدت در حال برداشت است و از این سمت ما گرفتار کارشناسی غلط توتال هستیم و دست‌هایی که نمی‌خواهند بگذارند این موارد اصلاح شود.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم تأکید کرد: ما هشدار می‌دهیم که این قراردادهای نفتی هم از بعد حقوقی منشأ اشکال هستند و هم ازنظر سیاست‌گذاری‌ها و واگذاری‌ها دچار ایرادند. لذا امیدواریم این اصلاحات صورت بگیرد.

کارسازان توسط دستگاه قضایی پیگیری و مورد رسیدگی قرار گیرند

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم برگشت مازاد حقوق‌های نجومی به صندوق بیت‌المال اشاره‌کرده و افزود: هم پول‌هایی که اضافه گرفتند باید عودت داده شوند و هم کارسازان توسط دستگاه قضایی پیگیری و مورد رسیدگی قرار گیرند و همچنین این انتقال تسهیلات ارزی و این جنایت بزرگ نیز موردبررسی و رسیدگی قرار گیرد.

دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه باید معلوم شود که فریدون چرا و چه مقدار تاکنون کارسازی کرده است، گفت: یک نمونه از کارسازی‌های جناب فریدون کافی است که هم دستگاه قضا و بالاتر از آن شخص رئیس‌جمهور با آن برخورد کند.

وی تأکید کرد: امیدواریم نه‌فقط حقوق‌ها بلکه تمام موارد نامشروع که کشف‌شده و یا مواردی که دستگاه‌های اطلاعاتی می‌‌توانند نظارت کنند موردبررسی و پیگیری قرار گیرد و برگردانده شوند تا چنین اتفاقاتی رخ ندهد.

نماینده سابق مجلس در پاسخ به سؤالی در خصوص ضابطه‌مند کردن حقوق‌ها توسط مجلس گفت: در مجلس هفتم لایحه‌ای از دولت آقای خاتمی آمده بود که آن را بررسی و تصویب کردیم اما هر که توانست یک استثنا به قانون خدمات کشوری زد و این استثنائات  بسیار زیاد شد لذا مجلس باید در این حوزه ورود جدی کند و منافذ این سوء‌استفاده‌ها را ببندند.

زاکانی همچنین در خصوص محدودیت‌های پرداختن به فسادهای مالی و پرونده کرسنت گفت: شکایت‌هایی از بنده شده و به دادسرا رفتم و اعلام کردم پرونده را به دادگاه بفرستند تا مدارکم را ارائه دهم که تاکنون صورت نگرفته است.

برچسب ها: زاکانی ، روحانی
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار