یک ساعت پس از اعلام مرگ او، دوروتی صحیح و سالم بر روی تخت نشسته بود و در کمال ناباوری از مرگ نجات یافته و به زندگی بازگشته بود. داستان عجیب او پس از این اتّفاق شکل گرفت.
در سال ۱۹۰۴ دختری به نام دوروتی لوئیس ایدی (Dorothy Louis Eady ) از پدر و مادری ایرلندی در کشور انگلستان به دنیا آمد. او معروفترین پژوهشگر آثار باستانی مصر است و در تمام طول زندگی خود به نگهداری از معبد آبودیس مصر پرداخت. داستان زندگی او دستمایه نوشتن مقالات و تولید مستندات و آثار تلویزیونی بیشماری بوده است. اما داستان او چیست؟!
خوابهای دنباله دار دوروتیزمانی که دوروتی سه ساله بود از روی پلههای خانه سُر خورد و روی زمین افتاد. پزشکان پس از معاینه او رسماً اعلام کردند که دوروتی مرده است. یک ساعت پس از اعلام مرگ او، دوروتی صحیح و سالم بر روی تخت نشسته بود و در کمال ناباوری از مرگ نجات یافته و به زندگی بازگشته بود. داستان عجیب او پس از این اتّفاق شکل گرفت. او از آن پس در خواب میدید که در میان ستون های بزرگ یک مکان ناشناس شبیه معبد در حال دویدن و رفت و آمد است. این خوابها هر شب به سراغ او می آمد و پایانی نداشت.
معبدی در میان درختان سرسبزوقتی دوروتی بزرگتر شد پدرش او را با خود به موزه تاریخ انگلستان و قسمت آثار باستانی مصر برد. او متوجه شد که این قسمت از موزه به خوابهایش شباهت بسیاری دارد. از این روی، بسیار خوشحال و شادمان شد و در میان حیرت بازدید کنندگان مثل دیوانهها شروع به خندیدن و دویدن در میان مجسمهها و تماثیل کرد و سرانجام در مقابل پاهای یک مومیایی که درون محفظه شیشهای بود، زانو زد و به او خیره شد؛ مومیایی متعلق به ساتی اول فرعون مصر بود.
پس از گذشت چند سال دوروتی در یکی از روزنامهها تصویری از معبد آبودیس را دید. او مطمئن شد که این معبد دقیقا همانجایی است که او در خوابهایش میبیند. با این تفاوت که در خوابهایش معبد در انحصار درختان سرسبزی قرار گرفته و چنین ویران نشده بوده است. دوروتی به فراگیری زبان هیروگلیفی در نزد Ernest Wallis Budge میپردازد و تحصیلات خود را در رشته تاریخ مصر باستان ادامه میدهد و راهی مصر میشود.
زندگی در مصراو در ۲۹ سالگی با یک دانشجوی مصری ازدواج میکند و صاحب یک فرزند پسر میشود. او نام فرزند خود را ساتی که نام فرعون معبد آبودیس مصر بود میگذارد و به أمّ ساتی معروف میشود. اما این کار خشم همسر دوروتی را بر میانگیزد، زیرا به رسم قوانین موجود در مصر نام پسر اول خانواده باید به وسیله پدر انتخاب شود. از این روی، آنها در سال ۱۹۵۶ از هم جدا میشوند، اما دوروتی هم چنان در مصر میماند و با نام ام ساتی (ome seti) به فعالیتهای پژوهشی خود تا پایان عمر ادامه میدهد.
کاهنه بنترشیت در جستجوی آرامش
ساتی اول فرعون مصر معبد آبودیس را در قرن ۱۳ پیش از میلاد مسیح بنا کرد. ام ساتی هر روز به این معبد میرفت و به انجام رفتارها و کارهای عجیب میپرداخت. دوروتی ادعا میکرد که روح یک کاهنه جوان به نام بنترشیت در جسم او حلول کرده است. بنترشیت دختری بود که ساتی اول او را اتفاقی در باغهای معبد دید و عاشقش شد. اما در نهایت دختر برای رهایی از دست فرعون و نجات از عشق او خودکشی کرد. بنا به ادعای دوروتی روح کاهنه بنترشیت در وجود او پدیدار شده و از او میخواست تا در معبد أبودیس به خدمتگزاری مشغول شود تا این گونه به آرامش برسد. خدمات علمی أم ساتی
خانم دوروتی لوئیس ایدی به عنوان یک پژوهشگر تاریخی در معبد أبودیس به اکتشافات بسیاری دست زد که از جمله کشف تونلهای زیر زمینی و مخفی معبد آبودیس بود. او در ادعاهایی عجیب و باور نکردنی چنین اکتشافاتی را نتیجه گفتگو با ساتی اول فرعون مصر عنوان کرد. البته پارههای از گفتههای تاریخی او نیز بیاساس از آب درآمد. اما با این وجود این، او هنوز هم معروفترین باستانشناس مصر شناخته میشود. به نظر عدهای از مردم او یک جادوگر بود و گروهی دیگر نیز او را یک دیوانه و متوهم میپنداشتند؛ دیوانهای که به علم تاریخ خدمات زیادی کرد و داستانهای عجیبی را رقم زد.