با گذشت حدود یک سال از تعیین خسارت کشاورزان آبادان، هنوز این قشر نتوانسته اند مبلغ تعیین شده برای پرداخت خسارت را از بیمه دریافت کنند.
به گزارش ایرنا قانون بیمه محصولات کشاورزی، سال 1362 به منظور بیمه محصولات کشاورزی، دام و طیور در مقابل خسارت های ناشی از سوانح طبیعی و حوادث قهری نظیر تگرگ، توفان، خشکسالی و امراض واگیردار حیوانی عمومی و قرنطینه ای برای دستیابی به اهداف و سیاست های بخش کشاورزی تصویب و ابلاغ شد.
کشاورزان آبادانی نیز در راستای اجرای طرح محوری، خرمای خود را همه ساله، بیمه خسارت می کنند ولی کشاورزان خسارت دیده، فصل پاییز و زمستان را به امید دریافت غرامت خشکسالی با وعده و عیدهای مسؤلان مربوطه پشت سر گذاشتند.
ابتدای سال جاری نیز وعده ها حکایت از پرداخت غرامت در فصل بهار را می داد ولی اینک با نزدیک شدن فصل برداشت خرما خبری از پرداخت غرامت به حساب کشاورزان نیست.
یکی از کشاورزان روستای مچری اروندکنار آبادان در این خصوص به ایرنا گفت:وقتی برای دریافت مبلغ بیمه به مرکز مورد نظر مراجعه کردم، به جای پرداخت غرامت، اعلام شد که بخشی از پول قابل پرداخت نیز برای بیمه سال جدید برداشت شده است.
لطیف ناصرپور که 450 نخل مثمر خود را بیمه کشاورزی کرده، افزود:پرداخت نشدن به موقع خسارت بیمه کشاورزی باعث شده تا توان مالی احیاء دوباره زمین های کشاورزی را نداشته باشیم و از سویی، سال زارعی جدید نیز نخلستان های ما دچار خسارت های جبران ناپذیر شود.
وی ضمن درخواست از مسئولان برای پیگیری پرداخت غرامت بیمه کشاورزی نخلستان ها افزود:ادامه این روند باعث بی اعتمادی مردم به پرداخت بیمه و رویگردانی آنها از این روند می شود. یکی دیگر از کشاورزان نیز به ایرنا گفت:در مراجعه به صندوق بیمه کشاورزی برای دریافت بیمه خشکسالی گفته شد که به دلیل پرداخت غرامت کشاورزان ناشی از سیل شمال خوزستان دیگر اعتباری برای صندوق باقی نمانده است.
وی گفت:موقعی که نخلستان ها را بیمه کردم کسی نگفت اگر شرایط جوی به ضرر شما باشد اولویت با سایر کشاورزان است در حالی که ما نیز خسارت جبران ناپذیری از خشکسالی دیدیم.
ریاستی شاکرناصریان دیگر کشاروز روستای مچری اروندکنار نیز گفت:کشاورزان این خطه نیز زیان دیده و دو سال است که خرمای تولیدی در این بخش به علت شرایط جوی و خشکسالی از بین می رود و باعث ضرر و زیان کشاورزان می شود ولی کسی به فکر کشاورزان منطقه نیست.
وی افزود:250 اصله نخل خرما خود را بیمه کشاورزی کردم، ولی علی رغم کارشناسی صندوق بیمه هنوز مبلغی بابت خسارت دریافت نکردم. شاکرناصریان افزود:قرار بود که دیماه سال گذشته مبلغ خسارت خشکسالی به حساب واریز شود تا بتوانیم با کمک جهاد کشاوزی راهکار مثبتی برای کاهش ضرر و زیان اعمال کنیم ولی پرداخت نشدن مبلغ خسارت باعث شد تا در سال زارعی جدید نیز نتوانیم کاری برای نخلستان خود انجام دهیم.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان آبادان از بیمه افزون بر یک میلیون نخل خرما خبر داد و گفت:به دلیل اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی سهم خود را از صندوق بیمه کشاورزان پرداخت نکرده بیمه کشاورزان به تعویق افتاده است.
ناجی شهیب زاده افزود:طبق قول مسئولان، قرار است به زودی سهم دولت به حساب صندوق واریز شود تا صندوق نیز، توانایی پرداخت خسارت کشاورزان را داشته باشد. وی اظهار داشت:برای بیمه سالجاری نخلستان ها نیز طبق توافق با صندوق بیمه کشاورزی، از پول خسارت کشاورزان نزد بیمه روستایی سهم بیمه نخلستان ها برداشت شد تا کشاورزان مبلغی را بابت بیمه نخلستان ها پرداخت نکنند.
شهرستان آبادان با افزون بر دو میلیون اصله نخل خرما یکی از مراکز تولید خرما در کشور است.