شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۲۳۳۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶
یوسف مندنی زاده 

هم اکنون که بیاری خداوند و درایت ریاست محترم جمهوری اسلامی و تلاش خستگی ناپذیر عده ای از فعالان  سیاسی استان خوزستان، عنان مدیریت استان به یکی از ده ها مدیر تلاشگر و فراقومی استان، دکتر غلامرضا شریعتی رسیده است، ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت در این امر خطیر چند مطلب من باب نصیحت برای ایشان تقریر کرده ام، باشد ارزش یاری و کمکی ولو اندک داشته باشد.

بنده بعنوان یک شهروند جانباز از شما انتظاردارم معیشت ورفتار شما برای مدیران و مردم شریف خوزستان، الگوی یک انسان مومن و متواضع و در عین حال اهل مشورت وقاطع باشد و درعمل بفرمایشات رهبری عزیز بخصوص موضوع اقتصاد مقاومتی از سابقون بوده تا ازمقربون شوید. و بدانید حق همیشه یکی است ولی باطل می تواند چهره های متعددی داشته باشد؛ پس مطمئن شوید که حتماً در راه و صراط مستقیم خط امام و رهبری هستید و خیر دنیا و آخرت همین است و بس،. اارباب متفرقون خیر؛ ام آلله واحد؛...؟!

در احادیث بزرگان دین و پیامبر اکرم روش های مختلف زندگی و حکومت داری نهفته است چنانکه درحدیث آمده است؛ من تقدم علی قوم من المسلمین وهویری ان فیهم من هوافضل منه فقدان آلله ورسوله والمسلمین. "هرکس خود را مقدم ومنتخب بر دیگران برای انجام امورات مسلمین قرار دهد ومی داند از او بهتر وجود دارد؛ پس به خدا و رسولش ومسلمانان خیانت کرده است. (الغدیر؛ج 8ص291)  این حدیث از قول پیامبراکرم نقل شده ومشابه آن حدیث دیگری از فرمایشات امیر المومنان حضرت علی(ع) آمده: هرکس جوانی را به حکومت و ریاست جمعی بگمارد درحالی که دربین آن جمع بهتر از او باشد به خدا و رسولش ومسلمانان خیانت کرده است. (بحارالانوار ج22ص5) بواقع علت نقل چنین احادیثی از حیث سند و اصالت نقل، براساس یک صغری-کبری منطقی خدشه ناپذیر و قطعی است.

در جامعه اسلامی، عدم عمل به این منطق، عواقب بسیار بد و مایوس کننده ای درپی دارد؛ هم از حیث عقب ماندگی ظاهری اجتماع؛ از جمله رشد بیکاری و سایر مصایبی که ماحصل همین یک مورد است و نیز رشد فساد و احیانا فاصله طبقاتی جامعه و اعتیاد و سوای مفسده های دیگر ساختاری، با کُند شدن سرعت توسعه اجتماعی و هدر رفتن منابع و اتلاف و اصراف دارایی های جامعه اسلامی همراه خواهد شد، که قطعا گناهی نابخشودنی است.

به واقع مراد از این مقدمه کوتاه ضمن تبریک به جناب شریعتی استاندارمحترم؛ مداقه درخصوص انتصابات وتغییرات در کابینه ایشان است چرا که انصافا اگر قرار باشد کالبد شکافی منصفانه ای در خصوص علل عقب افتادگی استان خوزستان و چالش هایی از این دست صورت پذیرد؛ قطعا و بی شک یکی از اصلی ترین آن عوامل ضعف ساختار مدیریتی استان بوده و هست؛ واقعا در کجای دنیا سراغ دارید عمرمدیری 14 و یا 18 سال در یک پست سازمانی باشد؛ آیا این بجر خیانت نام دیگری دارد؟ چرا که اگراین مدیر محترم واقعا توانمند بوده پس چرا این همه سال درجا زده وهیچ رشدی درساختار سازمانی خود نداشته است.

قطعا اینگونه مدیریت ها استان و کشور را با بجران کمبود مدیریت متعهد و متخصص روبرو کرده و علت تامه آن تنگ نظری و جناج بندی برخی از مدیران است. که بقای خود را در سکون و سکوت می بینند! و جالب تر این گونه مدیران که زیادهم نیستند، وقتی قرارمی شود یکی دو نیروی توانمند بجای خود معرفی کنند بحمدآلله توان نیروسازی و تربیت مدیران آینده را هم نداشتند؟ و معاونان آنها نیز بعضاً از ضعیف ترین نیروهای آن سازمان انتخاب می شوند، تا مبادا خدای ناکرده معاون جای مدیر را بگیرد؟!! این مختصری از قصه پرغصه مدیریت در برخی ادارات خوزستان است.

آیا وقتی بالاترین وعزیزترین شخص این مملکت؛ یعنی رهبر عزیزمان، بارها مطلبی را از برخی مدیران می خواهد و هیچ روند منظم و پویایی جهت اجرای فرامین معطم له دیده نمی شود بازهم عین کبک باید سر زیر برف کنیم و به غلط وارد بازی های سیاسی وجناحی شده و آنرا به گردن اختلاف های سیاسی بگذاریم؟ واقعا با این اوضاع باز هم باور داریم به اینکه "ان آلله یری"؟!

برای مثال همین موضوع اراضی چند صدهزارهکتاری که حدود بیست سال است رهبری معظم این همه برآن تاکید کرده را به کجا رساندیم!؟  البته گناه مدیران سابق هم کم نیست و امثال این موارد که هرکدام آن یک خیانت آشکار به اسلام عزیز و نظام اسلامی و خون شهدا و خانواده همه ایثارگران عزیز ومومن می باشد. آیا واقعا بازهم می خواهیم توجیه کنیم که آقا نشنیده مطلب را چون اصولگرا است یا چون فلان جناح است از این حرفها میزند و با همین یک جمله تمام کاسه کوزها را باز بر سر شیطان بشکنیم؟! ودیگرهیچ؟!!

جناب دکترشریعتی استاندار محترم: فرصت خدمت در نظام مقدس اسلامی علاوه بر همه معاصی که درصورت کوتاهی به همراه دارد ولی چنانچه مدیری موفق و درست عمل کند اجر آن نیز چند برابر بوده و باقیات صالحاتی هست که هرگز مردم قدرشناس و شریف ما از یاد نخواهند برد؛ البته بشرطها وشروطها!؟

لذا سزاوار آنست که از همین اول، بجای استفاده از مدیران سیاسی صرف دارا بودن پشتوانه حزبی و محفلی بیشتر به سراغ مدیران با تجربه و خاک خورده و متواضعی باشید که بخصوص در زمینه های عمرانی و اجرایی سوابق مشخص و مورد وثوقی داشته باشد، همونطورکه جوانگرایی مهم است در برخی مناصب پختگی و تجربه موفق، بهترین ملاک هاست، چرا که حداقل هندوانه بشرط چاقو نیست؟!! البته هیچ عقل سلیمی منکراستفاده از نیروهای جوان نمی تواند باشد؛ ولی نیروی انرژیکی که توان خود را ثابت کرده باشد؛ و نه فقط به صرف داشتن پارتی و سفارش و یا خدای ناکرده چون دوست فلان کس می باشد باید پست و مدیریت بگیرد که این قطعاً مصداق همان احادیثی است که ذکرشده و بدانیم این مقام ها و مناصب فرصتی است برای خدمت و نه مجالی برای سوءاستفاده و مال اندوزی. پس حتماً ایمان وتعهد مهمترین و اصلی ترین ملاک شما برادر عزیز برای انتخاب مدیران باشد.

چرا که انسان متعهد خدا ترس واقعی هرگز برمنصبی نمی نشیند که لیاقت آنرا ندارد و اگر چنین کرد بدان از اول هرگز مومن و شریف نبوده و ضمن احترام فراوان به اساتید ومعلمان مقاطع تحصیلی فکر نکنیم چون فلان استاد در تدریس و تعلیم موفق بوده پس در اجرا نیز موفق خواهد بود این قیاس مع الفارقی است که بارها تاوان آنرا در دولت های مختلف داده ایم.

مگریادمان رفته دوران انقلاب و دفاع مقدس را؛ شیران بسیج و سپاه و سربازان گمنام امام زمان را می گویم که در عین جوانی وکم تجربه بودن چون تعهد وایمان و توکل داشتند در مقابل یک دنیا استکبار ودشمنی، استوار و قهرمانانه و بی ادعا ومظلومانه چون مولایمان حضرت علی(ع) ایستادند وبا لطف خدا، رهبری امام راحل علیه رحمه و رهبری حضرت آقا؛ مرزهای علم را تا نانو و اتم و انواع سیستم های آفندی و پدآفندی در هوا و فضا درنوردیدند.

ومهمترین ملاک ها برای یک مدیر حکومت اسلامی همانطورکه رهبری عزیز فرمودند: پرهیز از اشرافیگری والگو قرار دادن زندگی اسلامی و همنشینی با توده مردم مومن و متوسط جامعه است.
بعنوان آخرین نکته درمدیریت همانطورکه شما آگاه تر هستید تغییر همیشه می تواند مفید باشد البته مشروط براینکه بر اساس توانمندی افراد باشد؛ نه جهت گیری سیاسی؛ وضمن اینکه نباید زمان زیادی این جابجایی ها طول بکشد چراکه باعث تردید و رخوت مدیران می شود و لذا باید بعد از مشورت و بررسی های لازم بصورت ضربتی در فاصله کوتاهی ازهم ترتیب مدیران همسو مثل یک بازی شطرنج چیده شود چرا که ما لامحاله باید به سمت مدیریت علمی وکار آمد با عمل و روش بسیجی وار و انقلابی حرکت کنیم هرکدام ازاین دوبال پرواز اگر معیوب شود هرگز به رشد و توسعه سریع و منطقی و کارشناسی شده و آن مدینه فاضله که غایت اهداف نظام است، نخواهیم رسید.

دوباره بر تدبیر و توجه هرچه بیشتر برحرکت درجهت منویات رهبری عزیز و رییس جمهوری محترم که همان توجه به توان داخلی واقتصاد مقاومتی وجذب هرچه بیشتر سرمایه گزاری خارجی؛ چه سرمایه های خارج استان باشد وچه خارج از کشور تاکید می کنم و حتما کسانی را مامور این امورکنید البته نه هرکسی؟!! بل کسانی که به این امر اعتقاد داشته باشند نه فقط باری بهرجهت بخواهند هر از گاهی گزارشی دهند و آماری ودیگر هیچ؟! واین نکته منفی دراستان خوزستان مربوط به تمام دولت ها بوده و فقط ضعف دولت محترم فعلی نیست.

برچسب ها: یوسف مندنی زاده
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
comment
comment
حسن پور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۸
comment
0
0
comment دوست جانبازماتندمی رود یک روایت آورده که گماردن جوان به مقامات خلاف است یعنی کاری که امام ره میکرد اشتباه بود وبالاترازآن کاری که پیامبراکرم ص انجام میدادبدبود. مانندانتصاب مولاعلی ع به ولایت وخلافت ویااسامه 16 ساله به فرماندهی سپاه
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار