شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۶۲۰۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۹
محمدرضا عارف :
روحانی با وجود اینکه یک اصولگراست، گرایش های اصلاح‌طلبی هم دارد و در برخی از حیطه ها نیز گرایش های اصلاحاتی قوی تری..
هر چه به انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 نزدیک تر می شویم، گروه های سیاسی، گمانه زنی هایی را درباره رقیب در رسانه ها مطرح می کنند؛ شاید یکی از مهم ترین این گمانه زنی ها، بحث عبور اصلاح طلبان از روحانی باشد که در رسانه های اصولگرا به وفور تکرار می شود.

به گزارش «تابناک»، این درحالی است که اعتدالیون و اصلاح طلبان همچنان بر مواضع خود در حمایت از دولت تأکید دارند و این کار را طرح و پروژه به نام «اتاق‌های فکر اصولگرایان» می نامند.

محمدرضا عارف در گفت و گو با تابناک درباره این موضوع و مسأله عبور از روحانی اظهار داشت: این حرف را چه کسی گفته است؟ اصلاحات از مسیر خود منحرف نشده و مسیری را که از سال 92 شروع کرده است، با جدیت دنبال خواهد کرد و در این مسیر، نه تنها از روحانی، که از هیچ یک از علاقه مندان انقلاب عبور نخواهد کرد و در ادامه راه به آنها نیاز دارد.

این نماینده مجلس گفت: در حال حاضر، روحانی جدی ترین گزینه برای ماست و گمان نمی کنم اصلاح طلبان بخواهند از روحانی عبور کنند.

محمود صادقی، دیگر عضو فراکسیون امید و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص این موضوع اظهار داشت: هنوز فراکسیون امید، موضع رسمی در خصوص انتخابات سال 96 نگرفته است. با این حال، بسیاری از شخصیت های مؤثر گفته اند که گزینه اصلی اصلاح طلبان روحانی است.

وی گفت: به هر حال، شخصیت اصلی جریان اصلاحات این موضوع را اعلام کرده و تصور من این است که نظریه غالب نیز همین است و ایشان همچنان گزینه اصلی اصلاح طلبان در انتخابات آتی خواهند بود، در عین حال انتظاری که ما از روحانی داریم، این است که یک تعامل فعال دو سویه با وی صورت گیرد.

عضو فراکسیون امید گفت: اتفاقات سال 92 در یک پروسه زمانی بسیار کوتاهی روی داد، در آن زمان مشکلاتی در صلاحیت بعضی از کاندیداها رخ داد و همچنین کناره گیری عارف باعث شد تا روحانی به سرعت کاندیدای مطرح معرفی شود؛ به عبارت دیگر، مقدماتی برای شکل گیری یک ائتلاف از گذشته وجود نداشت و شرایط باعث شد، تا روحانی به عنوان گزینه اصلاح طلب ها معرفی شود.

این نماینده مجلس گفت: زمانی که یک ائتلاف شکل می گیرد، طبیعی است که قبل از آن صحبت ها و توافقاتی می شود و در واقع کسانی که در آن ائتلاف شرکت کرده اند، بعد از پیروزی نیز در آن سهیم خواهند بود، این اتفاق در سال 92 روی نداد؛ بنابراین اگر قرار باشد، این بار نیز روحانی گزینه ما باشد، مذاکراتی صورت خواهد گرفت و ائتلاف به معنای واقعی خود انجام خواهد شد.

صادقی در پاسخ به اینکه بعد از ائتلاف مطالبات اصلاح طلب ها چه خواهد بود، گفت: طبیعتا اگر قرار است گزینه ما در انتخابات رأی بیاورد، باید بدنه ای که برای کابینه انتخاب می شود همسوتر به گرایش ها و خواسته های ما باشد، البته نباید این را فراموش کرد که در آن زمان نیز روحانی سعی کرد تا بخشی از مطالبات ما را تأمین کند؛ اما در آن زمان مجلس، مجلس مقابله جو و ستیزه جویی بود و با دولت همکاری نمی کرد.

وی در ادامه گفت: در آن زمان به دلیل محدودیت هایی که وجود داشت، گزینه های اصلی روحانی در برخی وزارت خانه ها نتوانستند رأی لازم را بیاورند و گزینه های دیگر نیز بر اساس نظر نمایندگان آن دوره به نوعی انتخاب شدند؛ بنابراین، محدودیت های رئیس جمهور را هم باید در نظر گرفت.

نماینده مردم تهران افزود: انتظار ما این است که دولت بعدی، دولتی فعال تر و پویاتر و مبسوط تر با وعده هایی که روحانی در انتخابات گذشته داده است شکل گیرد، البته در حوزه سیاست خارجی با تیم بسیار حرفه ای، توانست بخشی از مطالبات را به سرانجام برساند. در حوزه سیاست داخلی اما انتظارات جامعه و قشرهای مختلف از جمله اصلاح طلب ها چندان برآورده نشده است.

وی گفت: ما همچنان در بدنه دولت از جمله فرمانداری و ها و استان داری ها چندان همکاری مثبتی با دولت را نمی بینیم و این انتقاد وجود دارد که در برخی حوزه های مربوط به وزارت کشور و برخی وزارت خانه های دیگر همکاری مطلوبی با نماینده های فراکسیون امید ندارند.

این نماینده در پاسخ به اینکه اگر اصولگرایان نیز روحانی را گزینه نهایی انتخاب کنند، آن گاه ممکن است مطالبات اصلاح طلبان و اصولگریان بار دیگر تداخل داشته باشد. در این صورت وضعیت را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: این موضوع قابل پیش بینی است، به هر حال روحانی عضو جامعه روحانیون مبارز است و در ادوار مختلف در مجلس نیز به عنوان یک اصولگرا حضور داشته است و به هر حال پیشینه اصولگرایی دارد.

وی در ادامه یادآور شد: اما روحانی یک ویژگی خاصی دارد و آن اینکه روحانی با وجود اینکه یک اصولگراست، گرایش های اصلاح‌طلبی هم دارد و در برخی از حیطه ها نیز گرایش های اصلاحاتی قوی تری نسبت به سایر اصلاح طلب ها دارند. البته این موضع منحصر به شخص ایشان نیست و در سال های گذشته بسیاری از چهره های اصولگرایی نیز گرایش های اصلاحی پیدا کرده اند.

وی گفت: اصلاحات هیچ منافاتی با قانون ندارد و زمانی که حرف از اصلاح می شود، منظور اصلاحات در چهارچوب قانون اساسی و چهارچوب های نظام است، عمده حرف ما این است که همه اصول قانون اساسی باید اجرا شود، بخصوص در بحث های مربوط به حقوق ملت تأکیدهای زیادی شده است و اعتقاد داریم که آزادی بیان، آزادی مطبوعات و آزادی عقیده رعایت شود.

صادقی گفت: اصل نهم قانون اساسی صراحتا تأکید دارد که نباید به بهانه حفظ امنیت آزادی های مشروع را از مردم سلب کنیم، با این حال دیده می شود که به بهانه های مختلف برخی از شخصیت ها از زندگی شهروند عادی هم محروم می شوند و حتی از حضور در جایی که حق هر کسی است با آن مخالفت می شود.

وی گفت: می خواهم بگویم زمانی که صحبت از اصلاح طلبی می شود منظور چیزی فراتر از قانون اساسی نیست و روحانی هم در حقیقت اصولگرایی است که گرایش های اصلاح طلبی دارد و خواهان اجرای قانون اساسی است، در مجموعه حاکمیت کسی اپوزیسیون نظام نیست و همه همراه نظام و تقویت کننده آن هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال،  این امکان وجود دارد که ائتلافی بین اصلاح طلب ها و اصولگرایان رخ دهد و در واقع یک میانگین از خردگرایان کشور که اسما برخی اصلاح طلب و برخی اصولگرا هستند، به برنامه روحانی برسند و به ایشان رأی دهند. به نظر می رسد، این اتفاق دور از ذهن نیست و هیچ اشکالی ندارد که یک کابینه ائتلافی شکل گیرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار