شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۶۳۰۹
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱
توضیح وزارت بهداشت درباره اجرای یک مصوبه؛
در پی اعتراض برخی دانشجویان به مصوبه وزارت بهداشت مبنی بر پذیرش دانشجوی کاردانی در برخی رشته‌ها، دبیر شورای گسترش آموزش پزشکی وزارت بهداشت، با تأکید بر این‌که پذیرش دانشجوی بدون کنکور در دوره‌های کاردانی رشته‌های دانشگاه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه در راستای تأمین نیازهای مناطق محروم صورت می‌گیرد، گفت: بومی بودن، داشتن مدرک دیپلم و سوابق تحصیلی عالی از شرایط پذیرش در این دوره‌ها است.
 
دکتر احمد خالق‌نژاد طبری در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این مطلب درخصوص پذیرش دانشجوی کاردانی بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی که مورد اعتراض جمعی از دانشجویان رشته‌های پزشکی نیز قرار گرفته بود، اظهار کرد: بر اساس طرح "آمایش سرزمین" مقرر شد شهرهایی که زیر ساخت مناسب یعنی سه شرط جمعیت بالای 100 هزار نفر، بیمارستان 100 تخت خوابی درجه یک و مرکز آموزشی بهورزی داشته باشند، بتوانند درخواست کنند شبکه بهداشت درمان آن‌ها به "مجتمع آموزش عالی سلامت و خدمات بهداشتی درمانی" ارتقا پیدا کند.
 
وی تصریح کرد: علاوه بر این برخی دانشگاه‌های نقاط محروم کشور به منظور ارائه خدمات در همه زمینه‌ها اعم از بهداشتی و درمانی دچار کمبود شدید نیروهای انسانی بودند وجذب نیروهای کارشناسی نیز در آن نقاط مقدور نبود یا افراد، داوطلب خدمت در این مناطق نبودند، لذا برای جبران کمبود نیروی انسانی نقاط محروم و پر کردن ردیف‌های خالی سازمانی در شبکه‌های بهداشت درمانی شهرها بخصوص در نقاط محروم، وزارت بهداشت طی مصوبه‌ای در شورای گسترش، تربیت نیروی کاردانی را مجدداً تأیید کرد، اما اجرای این مصوبه مدتی متوقف شد. از سال گذشته مجدداً در نقاط محروم کشور و بر حسب نیاز دانشگاه‌ها این مصوبهٔ زمین مانده برای تأمین نیروی انسانی نقاط مورد نیاز اجرایی شد.
 
دبیر شورای گسترش آموزش پزشکی وزارت بهداشت به شرایط پذیرش در این دوره‌های کاردانی اشاره کرد و گفت: بر این اساس تأمین نیروی انسانی فقط از میان افراد بومی همان مناطق با توجه به سوابق تحصیلی دانشجویان انجام می‌گیرد و این دانشجویان می‌توانند بعد از اعلام نیاز دانشگاه‌ها در سایت سازمان سنجش، در این سایت ثبت‌نام کنند و سازمان سنجش نیز سوابق تحصیلی این افراد را بر اساس معدل بررسی و نتیجه را به دانشگاه‌هایی که تقاضای نیرو کردند، ارسال می‌کنند و در نهایت بعد از بررسی شرایط این افراد از نظر بومی و انجام مصاحبه که توسط دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد در خصوص پذیرش آن‌ها تصمیم گیری می‌شود.
 
به گفته وی، تعداد ثبت‌نام کنندگان در این دوره‌های کاردانی حدود 2 برابر ظرفیت اعلام‌شده از سوی دانشگاه‌ها است. به‌طوری‌که سال گذشته حدود 40 دانشگاه به‌ویژه دانشگاه‌هایی که در مناطق محروم کشور هستند در 10 رشته برای جذب نیروی کاردانی بدون آزمون اعلام نیاز کردند و پس از طی مراحل حدود 2000 دانشجو از این طریق در دانشگاه‌ها پذیرفته شدند.
 
خالق‌نژاد ادامه داد: در سال جدید نیز بسیاری از دانشگاه‌ها نیازهای خود را اعلام کردند و ثبت‌نام از متقاضیان در سایت سازمان سنجش انجام شد و اکنون در حال بررسی سوابق تحصیلی براساس معدل برای معرفی به دانشگاه‌ها قرار داریم. در واقع جذب دانشجو در این رشته‌ها بر حسب نیاز دانشگاه‌ها که ردیف‌های خالی دارند و نتوانسته‌اند نیازهای خود را در فراخوان‌های استخدامی پر کنند، صورت می‌گیرد.
 
دبیر شورای گسترش آموزش پزشکی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تمامی افرادی که از این طریق در دانشگاه‌ها جذب می‌شوند موظف هستند به مدت 2 سال آموزش ببینند و این افراد بعد از اتمام تحصیلات 2 برابر تحصیل تعهد خدمت دارند و دانشگاه‌ها نیز در این مدت می‌توانند کارهای استخدامی آن‌ها را انجام دهند.

انتهاي پیام


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار