با پایان یافتن بازیهای المپیک 2016 ریو و بی نتیجه ماندن تلاش مکرر چینی ها در خصوص رفع مشکل پیش آمده برای پرچم این کشور در طول بازیها، موجی از اعتراضات گسترده فضای مجازی این کشور را در بر گرفته است.
به گزارش ایرنا، موضوع بروز اشکال در شکل ظاهری پرچم این کشور باعث شد تا بسیاری از کاربران چینی در وبلاگ ها و تارنماهای مختلف این کشور، هم مسئولان ورزشی چین و هم سازمان دهندگان در برزیل را با عصبانیت مورد خطاب قرار دهند.
بررسی ها نشان می دهد که موج تازه ای از اعتراضات زمانی آغاز شد که در جریان مسابقه نهایی تیم ملی والیبال این کشور که پرچم قهرمانی تیم بانوان چین به اهتزاز درآمد، مشخص شد پرچم این کشور دارای اشکال است.
از نخستین روزهای المپیک ریو اعلام شد که پرچم هایی که در مسابقات بالا برده می شود دارای اشکال در بخش ستاره های آن است.
پرچم چین دارای چهار ستاره کوچک و یک ستاره بزرگ است که بر اساس طرح آن، این ستاره های کوچک باید به سمت ستاره بزرگ حلقه بزنند.
ایراد مطرح شده بر پرچمی که در رژه المپیک و اهدای مدال به چینی ها استفاده شد، این بود که پره نشانگر ستاره های کوچک با یکدیگر موازی بودند در حالی که باید با هم زاویه 36 درجه بسازند.
ابتدا اعلام شده بود که این پرچم ها را خود چینی ها مورد تایید قرار داده اند اما پس از مدتی در نهایت چین و کمیته تشکیلات رقابت ها اعلام کردند، که موضوع حل شده است.
با این حال تنها یک روز مانده به پایان رقابت ها و زمانی که نشان طلا بر گردن والیبالیست های زن چین آویخته شد، بار دیگر این اشکال بروز کرد و این موضوع عصبانیت شدید کاربران چینی را در پی داشته است.
همزمان روزنامه «گلوبال تایمز» چین می نویسد که نزدیک به 10 هزار نفر به یکباره از طریق تارنماهای موجود مسئولان در برزیل را مورد انتقاد قرار داده و با عصبانیت خواستار عذرخواهی آنها شدند.
هنوز هیچ منبع رسمی در چین و برزیل در این باره موضع گیری نکرده است اما پیشتر پکن اعلام کرده بود که موضوع پرچم ها را شرکت تولید کننده آن حل کرده است.
این پرچم ها را شرکتی برزیلی تهیه کرده بود و از اوایل بازی ها مسئولان چین، هیات ورزشی و سفارت این کشور در برزیل به این اشکال بزرگ اعتراض کردند اما مساله تا آخرین روز رقابت ها لاینحل باقی ماند.
حالا مردم در چین از طریق تارنماهای موجود تاکید کرده اند که مقام های ورزشی ریو در هر سطحی مسئول این افتضاح هستند و باید از چین عذرخواهی کنند.
چینی ها همچنین ریو را با خرسندی پشت سر نگذاشتند و نتوانستند از جایگاه دومی خود حراست کنند و در کمال شگفتی این بار انگلیس با 27 نشان طلا، 23 نقره و 17 برنز توانست رده دوم جدول را از آن خود کند و آمریکا با 46 طلا، 37 نقره و 38 برنز و چین با 26 طلا ، 18 نقره و 26 برنز رده های اول و سوم را بدست آوردند.
این در شرایطی است که از المپیک سال 1984 میلادی تاکنون چینی ها توانسته اند 200 نشان طلا در المپیک بدست آورند.