برخی از مواد غذایی مثل پنیر کهنه، سالامی، مشروبات الکلی و ماهی دودی حاوی انواع سولفیت ها هستند و مصرف آن ها موجب گشاد شدن رگ ها و در نتیجه سردرد می شود.
سفت بستن موها، مصرف غذاهای دودی، خشک شده، نمک سودشده یا کهنه، عطر و بوی مواد مختلف و مصرف مواد غذایی بسیار سرد از جمله عجیب ترین دلایل سردرد هستند.
به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تقریبا نیمی از جمعیت بزرگسال جهان در طول سال گذشته حداقل یکبار دچار سردرد شده اند که معمولا علت این سردردها، استرس، مصرف برخی غذاها، سیگار، کمبود خواب یا حذف وعده های غذایی است. اما سردرد علت های دیگری هم دارد که معمولا سخنی از آن ها به میان نمی آید. در ادامه به بیان هشت مورد از عجیب ترین دلایل سردرد می پردازیم.
1- غذاهای دودی، خشک شده، نمک سودشده یا کهنه
برخی از مواد غذایی مثل پنیر کهنه، سالامی، مشروبات الکلی و ماهی دودی حاوی انواع سولفیت ها هستند و مصرف آن ها موجب گشاد شدن رگ ها و در نتیجه سردرد می شود.
2- عطر و بوی مواد مختلف
بنابر نتایج تحقیقات مرکز سردرد نیویورک، متداول ترین محرک های بویایی که منجر به سردرد می شوند شامل بوی بنزین، تنباکو و انواع عطر هستند.
3- نمایشگر رایانه
تغییرات نور و شفافیت نمایشگر رایانه یا گوشی تلفن همراه موجب تحریک شبکیه و اعصاب پشت چشم می شوند. نتیجه این تحریک، ایجاد سردرد است.
4- کم آبی بدن
بدن انسان در اثر گرمای زیاد یا کم مصرف کردن آب، بخش عمده آب و الکترولیت های موردنیاز برای عملکردهای طبیعی را از دست می دهد. در این شرایط، بدن برای حفظ آب باقی مانده، رگ ها را تنگ تر می کند و این فرآیند موجب سردرد می شود.
5- تغییر نحوه مصرف کافئین
کافئین اثرات فیزیولوژیکی بر سیستم عروقی دارد و تغییر میزان مصرف کافئین می تواند منجر به تنگی یا گشادی رگ ها شود. این تغییرات در سیستم عروقی بدن می تواند منجر به سردرد شود.
6- اضطراب ناشی از ارتباط با افراد
به گزارش مرکز سلامت Mindful Health واقع در نیویورک، اضطراب ناشی از ارتباط با افراد، موجب کوتاه شدن نفس ها و کاهش میزان اکسیژن محلول در خون می شود. کاهش میزان اکسیژن خون نیز به نوبه خود منجر به سردرد می شود.
7-سفت بستن موها
عجیب نیست که محکم بستن موها موجب فشار به جمجمه می شود. در واقع به گزارش کلینیک میگرن لندن، بیش از نیمی از زنان سردرد ناشی از فشار سفت بستن موها را تجربه کرده اند.
8-مصرف مواد غذایی بسیار سرد
محققان مرکز تحقیقات سردرد جان هاپکینز دریافتند مصرف مواد غذایی با دمای نزدیک به صفر، موجب تحریک مستقیم مجموعه ای از اعصاب حساس به دما در جمجمه و همچنین کاهش دمای شدید رگ های موجود در سقف دهان می شود. در نتیجه تحریک این اندام ها، نوعی سردرد موسوم به «سردرد بستنی» ایجاد می شود.