خیلی عجیب است. هنوز غائله بازی تیم ملی فوتبال در مقدماتی جام جهانی در شب عاشورا جمع نشده که خبر می رسد بازی برگشت 22بهمن ماه 96 مقابل رقیب اصلی یعنی ازبکستان در استادیوم آزادی مصادف شده با شب قدر! مسابقه ای در ماه رمضان آن هم در ساعتی قبل از اذان مغرب و افطار! حالا فدراسیون بی تدبیر فوتبال است و فیفایی که یکبار دیگر آماج نامه های تاج خواهد بود.
فدراسیون فوتبال ایران هنوز به طور کامل از جنجال بازی در شب عاشورا خلاص نشده که سیلی محکم بعدی را هم دریافت کرده است. کوضوعی که می تواند این نهاد بحران زده را به تلاطم جدی مواجه سازد.
فدراسیون فوتبال ایران که از مدت ها پیش این فرصت و اختیار را داشته که مانند فدراسیون فوتبال عربستان (در مورد موسم حج) تاریخ هایی را برای عدم برگزاری مسابقه فوتبال به ای اف سی و فیفا اعلام کند، حالا با بی کفایتی مدیران فعلی و گذشته اش در دام سختی گرفتار شده است.
فدراسیون ایران برخلاف همتایان عربستانی از مسوولان نخواسته که تاریخ عزاهای عمومی یا مراسم خاص در تقویم ملی را جابجا کند و مثلا شبیه آنچه در 15 روز ابتدایی ذی الحجه برای میزبانی سعودی ها در مسابقات فوتبال پیش بینی شد، دارای معافیت شود. همتای ایرانی سعودی ها هیچ تدبیری برای رهایی از برگزاری مسابقاتی در این سطح آن هم در شب های خاص و مقدس برای شیعیان نکرده و حالا چنین معضلاتی در جامعه ایجاد شده است.
خبر تازه اما از راه رسیده است؛«بازی برگشت ایران و ازبکستان روز هجدهم ماه رمضان سال آتی و همان شب قدر در تهران برگزار می شود!!»
براساس برنامه اعلامی فیفا که در روز 22 فروردین ماه سال جاری در اختیار فدراسیون فوتبال ایران قرار گرفته است بازی تیم های ملی ایران و ازبکستان در روز 13 جون 2017 برابر با 23 خرداد ماه 1396 برگزار می شود. یعنی روز 18 رمضان 1438 . که اولین شب قدر رمضان پیش رو به حساب می آید.
در حالی که مسوولان فدراسیون فوتبال با مصوبه های برخی مراجع داخلی ، حالا درگیر طراحی سیاهپوش کردن مکان برگزاری مسابقه ایران و کره جنوبی هستند و به خاطر اهمالی که در بررسی تقویم داشته اند تحت فشار قرار گرفته اند، خبر تازه ای تن و بدن آنها را لرزانده است.
فدراسیونی ها که تقصیر این کم کاری را به دوش مدیران سابق یعنی کفاشیان و یارانش انداخته اند، اصلا توجه ندارند که همین مهدی تاج نایب رییس فدراسیون قبلی بوده و جناب کفاشیان هم در فدراسیون فعلی پست نایب رییسی را یدک می کشد و همه ندانم کاری ها به نام همین دو نفر ثبت می شود و راه فراری از پذیرش مسوولیت این افتضاح مدیریتی نیست.
مکاتبات دیرهنگام با فیفا و ای اف سی و فدراسیون کره جنوبی که بی ثمر بوده و کار به جایی رسیده که تغییر تاریخ بازی تیم ملی ایران هم غیرممکن شده است اما در باره بازی فروردین ماه تکرار همین فشارها منجر به شک کردن مدیران فیفا و کنفدراسیون آسیا خواهد شد.
قاعدتا آنها خواهند گفت مگر می شود که دو بازی خانگی پیاپی یک تیم در تاریخ های خاص تقویم آن کشور و ملت قرار گیرد و آنها در اعتراض قبلی مورد دوم را ندیده باشند؟!
بررسی روزهای دیگر تاریخ اعلامی در 22 فروردین 1395 یعنی شش ماه قبل نشان می دهد که بازی دیگر تیم ملی ایران هم در روز مهمی برگزار می شود.
ایران در 23خرداد میزبان دیدار مهمی مقابل ازبکستان است.هفتمین دیدار ایران در مرحله گروهی که حتما تکلیف تیم صعود کننده را تا حدود زیادی مشخص خواهد کرد . با این همه این دیدار در اولین شب قدر برگزارخواهد شد. تداخل مسابقه ملی با یکی از روزهای ماه رمضان یک طرف ماجراست (که قابل برنامه ریزی است) اما برگزارشدن مسابقه قبل و بعد از اذان مغرب یک طرف ماجرا و البته مراسم شب قدر هم طرف دیگر ماجرا.
مسابقات لیگ برترایران در سال هایی که با ماه رمضان تداخل داشت همیشه پس ازاذان مغرب برگزار می شد . با این همه ساعت برگزاری بازی ایران و ازبکستان 19:00 و قبل از اذان مغرب است اما اگر قرار به برگزاری مسابقه در ساعات پس از اذان باشد مشکلاتی برای برگزاری مراسم شب قدر به وجود می آید. مسائل امنیتی مراسم های آیینی همیشه به صورتی بوده که همزمانی یک مسابقه فوتبال صدهزارنفری را مشکل می کند.
اینجا باید به عدم توانایی فدراسیون در مسائل بین المللی و دیپلماسی ورزشی اشاره کرد که پس از شکست خوردنمان در ماجرای بازی با تیمهای عربستانی در کشور ثالث، نتوانستیم تاریخهای برگزاری بازیهای انتخابی جام جهانی 2018 روسیه را بررسی کنیم تا مصادف با چنین ایامی نباشد و اگر بود برای تغییر آن کمی تلاش کنیم.
حالا باید دید فدراسیون فوتبال برای جا به جایی این تاریخ چه زمانی وارد عمل می شود. بازی ایران و ازبکستان در آخرین روز فیفا برگزار می شود و ایران و ازبکستان در این قسمت از تقویم فیفا بازی دیگری ندارند. به همین جهت تغییر 24 تا 48 ساعتی بازی و جلوتر انداختن بازی با هیچ مشکلی مواجه نخواهد بود.