شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۵۴۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۵
با انتخاب اتحادیه اروپا
بررسی برای انتخاب مدیر شایسته در میان زنان کارآفرین از مسیرهای مختلفی صورت می‌گیرد و اقداماتی که در دوران فعالیت حرفه‌ای صورت گرفته معیار مهم و به مراتب اثرگذار است.
اتحادیه اروپا برای نخستین بار جایزه‌ی "شایستگی مدیریت" را به یک بانوی ایرانی کارآفرین در حوزه گردشگری اعطا می‌کند.

به گزارش ایسنا، اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۴ برنامه‌ای را با عنوان «شایستگی مدیریت» توسط کمیسیون کارآفرینی، به پشتیبانی پارلمان این اتحادیه آغاز کرده که بر اساس شاخص‌هایی چون کارآفرینی، نوآوری، برندسازی، توسعه صنایع خانگی، توسعه صنایع دستی، مشتری‌مداری، رعایت محیط زیست و ارزش‌های انسانی با درنظر گرفتن مسؤولیت‌های اجتماعی، بانوان کارآفرین را از میان کشورهایی حتی خارج از این اتحادیه انتخاب می‌کند.

سهیلا پیرمرادیان که از سال ۱۳۷۸ فعالیت در صنعت گردشگری را آغاز کرده هم‌اکنون مدیریت یکی از دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری ایران را به عهده دارد. او پیش از این، نزدیک به ۱۵ سال راهنمای تورهای گردشگران ایتالیایی زبان در ایران بود که به واسطه نوع فعالیت‌ها و کارآفرینی که در صنعت گردشگری ایران داشته، از سوی اتحادیه اروپا به عنوان مدیر شایسته و کارآفرین شناخته شده است. تحصیلات پیرمرادیان در زمینه‌ی زنان و مامایی در کشور ایتالیا بوده که در رشته‌ی مدیریت نوین نیز تحصیلات تکمیلی داشته است.

این جایزه برای نخستین‌بار است که از سوی برنامه‌ی شایستگی مدیریت اتحادیه اروپا به زنان کارآفرین ایرانی اهداء می‌شود.

عظیم فضلی‌پور، نماینده اتحادیه اروپا در برنامه شایستگی مدیریت (EBC*L) در کشورهای فارسی‌زبان است که حدود دو ماه پیش گفته بود، در پی رفع تحریم‌ها و توافق هسته‌ای ایران، برنامه‌ی شایستگی مدیریت اتحادیه اروپا (EBC*L) تصمیم گرفته است برای نخستین‌بار جایزه‌ی زنان کارآفرین را به بانوان ایرانی اعطاء کند.

اتحادیه اروپا سوم نوامبر (۱۳ آبان) در قالب این برنامه از ۱۰۰ زن کارآفرین و خلاق که در تمام حوزه‌های اقتصادی فعالیت دارند، به عنوان مدیر شایسته تقدیر خواهد کرد.

نحوه‌ی انتخاب و معرفی بانوان کارآفرین به عنوان مدیر شایسته از سوی اتحادیه اروپا طبق اظهارات فضلی‌پور به این شکل بوده که نخست درخواست متقاضیان به اتاق‌های بازرگانی، وزارت کار و رفاه اجتماعی و سایر نهادهای فعال ارسال شده، سپس اشخاص واجد شرایط به دفتر مرکزی EBC*L  معرفی و پس از بررسی‌های مرحله‌ای، اسامی نهایی به دفتر مرکزی در اتریش اعلام شده‌اند که در نهایت از میان تمام کشورهای شرکت کننده، ۱۰۰ مدیر کارآفرین برگزیده شده‌اند.

سهیلا پیرمرادیان ـ بانوی کارآفرین منتخب برنامه شایستگی مدیریت اتحادیه اروپا ـ در این‌باره به ایسنا گفت: همه چیز از یک ایمیل شروع شد، من هم تا قبل از آن از این برنامه‌ی اتحادیه اروپا اطلاعی نداشتم، وقتی به دفتر نمایندگی این برنامه در تهران مراجعه کردم متوجه شدم که اتحادیه اروپا هر سال از میان زنان کارآفرین، مدیر شایسته انتخاب می‌کند، اما این نخستین بار است که ایران به این برنامه اضافه شده است. به استناد اطلاعات نماینده‌ی این برنامه در تهران، قرار بود امسال (۲۰۱۶) بیش از ۱۰ زن کارآفرین از میان کشورهای فارسی زبان (ایران، تاجیکستان و افغانستان) به اتحادیه اروپا معرفی شوند تا براساس شاخص‌های تعیین شده مورد ارزیابی نهایی قرار گیرند.

به گفته‌ی او، بررسی برای انتخاب مدیر شایسته در میان زنان کارآفرین از مسیرهای مختلفی صورت می‌گیرد و اقداماتی که در دوران فعالیت حرفه‌ای صورت گرفته معیار مهم و به مراتب اثرگذار است.

این فعال گردشگری ادامه داد: در بررسی‌های اتحادیه اروپا، میزان کارآفرینی و خلاقیت اهمیت دارد. برای همین فکر می‌کنم این انتخاب به خاطر حضور مستمر و پررنگ‌ شرکتی که در زمینه گردشگری تاسیس کرده‌ام، در نمایشگاه‌های بین‌المللی بوده و همینطور گردشگرانی که به ایران جذب کرده‌ایم و متناسب با آن ارزآوری داشته‌ایم. مجریان این برنامه‌ی اتحادیه اروپا معتقدند، به عنوان یک کارآفرین، صنعت گردشگری را به معنای واقعی در ایران پیاده کرده‌ایم و به همان میزان ارزآوری مناسبی برای کشورمان داشته‌ایم.

او اضافه کرد: چند سال قبل همایشی با عنوان «موقعیت اقلیت‌های مذهبی در کشورهای مسلمان خاورمیانه» از سوی یک تشکل مردمی با مشارکت سازمان ملل ترتیب داده شد که مسؤولیت بخش ایران آن به عهده من بود. در آن برنامه سعی کردم تنوع مذهبی را که در کشورمان جاری بود به نمایندگان سازمان ملل و اعضای آن تشکل نشان دهم. در آن برنامه شخصی حضور داشت که سال‌ها پیش جزو مذاکره‌کننده‌های نهایی سازمان ملل در پایان دادن جنگ عراق و ایران بود و حالا در آن تشکل مردمی عضویت داشت. در همان برنامه سعی کردم آن‌ها را به مناطقی ببرم که باورش برایشان سخت بود، مثل قبرستان یهودی‌ها در اصفهان که بیش از ۲ هزار سال قدمت دارد و همچنان محل برگزاری آیین‌های مذهبی یهودیان است. کلیساهای باقی مانده از قرن‌های ۱۲ و ۱۳ در منطقه آذربایجان ایران که هنوز اجرای مراسم در آن‌ها جریان دارد و بالاخره مدرسه‌ای در تهران که دانش‌آموزان آن از همه‌ی ادیان در یک کلاس درس هستند. این چیزی بود که آن‌ها در هیچ کشور دیگری ندیده بودند، برای همین عنوان همایش را کلا به «ادیان توحیدی در ایران» تغییر دادند. من حتی با هزینه شخصی به ایتالیا رفتم تا سفیر وقت ایران در آن کشور را با این همایش همراه کنم، اما هیچ پاسخی نگرفتم.

وی گفت: این همایش در ایتالیا برگزار شد و من تنها ایرانیِ حاضر در آن بودم که برای سخنرانی ۳۵ دقیقه‌ای دعوت شدم، این فرصتی بود تا از امنیت و زیبایی ایران تمام‌قد دفاع کنم و واقعیت‌های آن را نشان دهم. وقتی اتحادیه‌ی اروپا در برنامه‌ی شایستگی مدیریت در حال بررسی فعالیت زنان کارآفرین بود، به آن حرکت‌ها و فعالیت‌ها رسید.

پیرمرادیان سال‌های پیش با موسسه نشر آثار امام خمینی (ره) همکاری داشته و یکی از کتاب‌های بنیانگذار انقلاب را به زبان ایتالیایی و نامه‌های زنان آن کشور را که برای امام خمینی (ره) فرستاده شده بود، به فارسی ترجمه کرده است. او بعدها فعالیتش را به عنوان راهنمای تورهای گردشگری در ایران ادامه داد و ۱۵ سال در این زمینه کار کرد. آژانس مسافرتی که از چهار سال پیش گردشگران اروپایی را به ایران جذب می‌کند. او از ابتدای امسال تا ماه آذر ۲ هزار گردشگر اروپایی به ایران جذب کرده که معتقد است این تعداد برای یک آژانس تازه‌نفس عدد قابل توجهی است.

او در پاسخ به این سوال که به عنوان یک کارآفرین تا کنون برای چند نفر اشتغالزایی داشته است؟ گفت: وقتی در گردشگری کارآفرینی می‌کنید، مطمئنا اشتغالزایی هم دارید، چون آنطور که آمارهای جهانی می‌گویند، با ورود هر گردشگر به طور مستقیم برای ۱۱ نفر شغل ایجاد می‌شود، آن‌هم بدون این‌که ارزی از کشور خارج شود.

این فعال گردشگری تاکید کرد: هیچ وقت برای خارج کردن مسافر و ارز از کشورم تمایلی نداشته و ندارم، البته این حق مردم ایران است که دنیا را ببینند، ولی من تصمیم ندارم به این بخش وارد شوم، فقط به این خاطر که می‌خواهم برای کشورم مثبت باشم و ارزآوری داشته باشم.

پیرمرادیان سپس اظهار کرد: این انتخاب اتحادیه‌ی اروپا فقط بُعد و منفعت شخصی ندارد، چون با هر بار تکرارِ نام ایران به شکل مثبت در رسانه‌های مطرح جهان، تبلیغی غیرمستقیم برای کشورمان صورت می‌گیرد که به نسبت انتخاب صرف یک مدیر کارآفرین زن ایرانی توسط اتحادیه اروپا، پیامدهای بهتری دارد. من در مراسمی که ۱۳ آبان‌ماه در پاریس برگزار می‌شود، تریبونی خواهم داشت که بار دیگر از آن برای معرفی کشورم استفاده می‌کنم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار