استاندار خوزستان گفت: ریزگردها تنها عامل مهاجرت مردم نیستند بلکه کاهش سطح رفاهی سبب مهاجرت شده و بانکهای عامل باید این رفتار خود را اصلاح کنند.
به گزارش تسنیم ، غلامرضا شریعتی ظهر امروز در پنجمین کارگروه اشتغال خوزستان، خطاب به بانکهای عامل و پرداخت کننده تسهیلات مشاغل کوچک اظهار داشت: کل اعتباری که قرار است در قالب تسهیلات به مددجویان اشتغال در قالب مشاغل کوچک پرداخت شود 14 میلیارد تومان است و جذب زیر 100 درصد ارائه تسهیلات از سوی بانکها به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
وی افزود: خارج از ضوابط کارکردن و سختگیریهای بدون توجیح فقط سبب ایستادگی در برابر جریان امور استان میشود و بانکهای عامل باید این رفتار خود را اصلاح کنند. اصلاحنکردن سیستم اجرائی با ایجاد موجی از نارضایتی از سوی مردم همراه است.
استاندار خوزستان با بیان اینکه مردم با مشاهده این روند اصلاح نشده از حکومت و دولت ابراز نارضایتی میکنند، گفت: با قوانین غیرقانونی در فرآیندهای جاری زندگی مردم سطح رفاه جامعه را کاهش میدهید، سپس معترض میشوید که چرا خوزستان مهاجرفرست است. تنها ریزگردها عامل مهاجرت مردم نیستند بلکه کاهش رفاه زندگی توسط برخی از مسئولان سبب تشدید این موضوع میشود.
وی با بیان اینکه درست نیست که برای پرداخت تسهیلاتی به میزان 4 میلیون 300 هزار تومان، قوانین خارج از ضوابط تعیین شود، عنوانکرد: برخی از دستگاهها هیچ نظارتی بر سیستم خود ندارند. بیمه سلامت به طور متوسط به ازای هر نفر 27 هزار تومان است اما این رقم در خوزستان 23 هزار تومان و در استانی مانند یزد که آمار بیکاری پایینی دارد 47 هزار تومان و این کاهش آمار فقط به دلیل این است که مسئولان استان ما زیربار نمیروند.
شریعتی افزود: استانهای دیگر پول مردم را برای اشتغال هزینه میکنند اما مسئولان ما برای نشان دادن خود نزد تهرانیها سطح آسایش و رفاه مردم خوزستان را کاهش میدهند.
وی با اشاره به عملکرد آموزش و پرورش در زمینه ایجاد اشتغال گفت: رتبه خوزستان در مقطع پیش دبستانی 18 بود اما با روشی که آموزش و پرورش خوزستان در زمینه پیشدبستانی اتخاذ کرد توانست رتبه نخست را در مقطع پیشدبستانی کسب کند.
استاندار خوزستان افزود: ثبتنام بیش از 90 هزار نوآموز پیشدبستانی در شهر و روستاهای خوزستان زمینه اشتغال 4 هزار نیروی حقالتدریس را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه جلسات شورای اشتغال در راستای رسیدگی و رفع موانع اشتغال باید ماهانه برگزار شود، عنوانکرد: برای 5 شهرک کشاورزی 15 متقاضی داشتیم که سازمان آب و برق خوزستان مجوز آب 5 شهرک را داده و سازمان جهاد کشاورزی باید سایر زیرساختهای لازم را مهیا کند.
شریعتی افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز اعلام آمادگی کرده که در صورت فراهم بودن زیرساختهای لازم حاضر به سرمایهگذاری برای ایجاد اشتغال است.
وی خطاب به ادارهکل کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: از دستگاههای بزرگی مانند نفت، نیشکر و آب و برق برای ایجاد اشتغال استفاده نشده در صورتی که سال گذشته شرکت نفت سال تولیدات خود را افزایش داد و غرب کارون با نهایت ظرفیت مورد غفلت قرار گرفته است.
استاندار خوزستان گفت: اگر ما نظارت خود را گسترش ندهیم سبب میشود که شرکتها خودشان اقدام به جذب نیروی غیربومی کنند و ما باید برای جلوگیری از ایجاد مشکل در جذب نیروهای مستعد بومی آمار دقیقی از میزان اشتغال شرکتها و سازمانهای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید در غرب کارون عسلویه نفتی احداث کنیم، بیانکرد: انتظار داریم در سال 96 تمامی اطلاعات به صورت جامع و کامل لحاظ شود و تمامی سازمانها و شرکتهای حاضر در شورای اشتغال چه دولتی و چه خصوصی پاسخگو باشند و مشاغل مورد نظر برای توسعه در راستای فرهنگ همان شهر و منطقه باشد.