شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۴۵۷۳
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸
شوشان/ فاضل خمیسی 

بی شک استفاده از معجزه قرن در رابطه با انقلاب اسلامی و تاثیر گذاری آن بر کشورهای همسایه و حتی جهان انکار ناپذیر است ، رخداد ۲۲ بهمن سال ۵۷ که در آن رژیمی مستبد ،تمامیت خواه ،طاغوتی از یک سو و مدعی ژاندارمی منطقه و برخورداری از آخرین تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری پلیسی از سوی دیگر سقوط میکند  ،میتوان آنرا بیشتر به یک معجزه  تشبیه کرد ، سقوطی که در هیچ تئوری سیاسی و نظامی غیرقابل تعریف بوده و شاه در آخرین مصاحبه  قبل از خروج از کشور که عنوان نمود ،برای استراحت کوتاهی خارج میشود ،غیر قابل باور بود که این رفتن بازگشتی ندارد .

در مورد ریشه های انقلاب اسلامی کتابها و تحلیل های گوناگونی تا کنون ارائه شده و چه بسا برای آشنایی عمیق تر  با این رخداد بی نظیر   همانطور که اکنون واحد درسی پیش بینی میشود ،در آینده مقطع تحصیلی دانشگاهی در مقطع ارشد یا دکترا  ایجاد گردد اما در تبیین همه نظریه ها تمامی صاحبنظران معتقدند که ظلم ،بی عدالتی ،سرسپردگی و فساد رژیم پهلوی در مقابل شعارها و اهداف متعالی انقلاب که در سه کلمه طلایی : استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی نمود داشته فرو ریخته و با فرزانگی رهبر فقید انقلاب اسلامی (ره) این انقلاب به پیروزی میرسد .

 اکنون در آستانه سالگرد سی و هشتمین سال پیروزی انقلاب اسلامی بوده و خداوند را بر این نعمت شاکر هستیم، به دلیل حفظ دستاوردها و پافشاری برای حصول به اهداف باقیمانده و با اعتقاد به اینکه تا اهداف تامه انقلاب اسلامی هنوز راه زیادی مانده است ، و لزوم آسیب شناسی و بررسی برخی از عوامل عدم تحقق عدالت توزیعی بر بستر توسعه ای برخی از  استانها دستمایه این اندک نوشتار است :

استان خوزستان بعنوان خزانه نقد کشور قبل از کشف نفت نیز بدلیل موقعیت منحصر بفرد جغرافیایی ،تاریخ عریق و زیر ساخت های توسعه ای و فرهنگی مورد توجه خاص مرکز بود . این توجه و کشف نفت موقعیت این استان را دو چندان نمود بطوری که بدلیل شرایط پیش گفت و مطالعات کارشناسی سرمایه گذاری های هنگفتی نه تنها در نفت و گاز بلکه در فولاد ،کشتی سازی، گمرکات و بندر ، جاذبه های توریستی و... ایجاد میگردد.

 اقدامات رژیم هر چند باعث شکاف طبقاتی عمیقی در استان میگردد اما در ارائه و انجام زیر ساخت ها از قبیل فرودگاه ها ، جاده ها ،هتل ها  ، و... باعث میشود  استان خوزستان گوی سبقت را از سایر استان ها ربوده بطوری که در خیلی از شاخص ها با مرکز کشور قابل مقایسه میگردد.

شهرهایی از قبیل مسجد سلیمان ، هفتکل ،آبادان ،اهواز ، امیدیه ،آغاجاری به یمن خدمات شرکت نفت از شهرهای لوکس آن زمان بحساب میآمدند که اشتغال جوانان در این مناطق به سهولت مراجعه به یک کارگاه یا شرکت قابل تعبیر بود .

شاید به جرات میتوان گفت که بسیاری از استان ها در مقایسه با خوزستان چندین سال عقب ماندگی داشتند ، خوب بحمدالله انقلاب به پیروزی رسید ، و اراده مردم با استقرار جمهوری اسلامی تبلور پیدا نمود و چه بسا این آموزه های انقلاب است که اجازه داد ،مطالبات برحق مردم جهت کنکاش و پیگیری بیان شود.

بیشترین مرارت جنگ تحمیلی نصیب استانی شد که امام (ره) با جمله تاریخی : خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد ،را نه برای یک تعریف بلکه بعنوان یک توجه خاص و ویژه از سوی مسوولین به این استان گوشزد کرد  اما در عمل و در دوران سازندگی و معماری نوین کشور شاهد آن بودیم که مسوولین وقت نه بر اساس عدالت توسعه ای و تبعیض مثبت جهت جبران لطمات جنگ  توجه خاصی را به استان نداشتند ، بلکه با کرمانیزاسیون و اصفهانیزاسیون توزیع منابع و سرمایه گذاری به مناطق مسقط راس ، نه تنها نگرش یکسان پیشرفت مناطق کشور را مورد توجه قرار ندادند بلکه با اتخاذ سیاست های جودی بر عدالت باعث اختلاف چشمگیر توسعه ای بین استانها شدند. جود را از این منظر بیان می دارم که تصمیم گیران با خرج از کیسه بیت المال و هدایت منابع به استانها و زادگاههای مربوطه و تشکیل لابیهای تصمیم سازی و تصمیم گیری نه تنها به اهداف عالیه انقلاب خدمتی نکردند ،بلکه با لباس کارگزار انقلاب باعث توزیع نابرابر ثروت در کشور شدند .

رانت ناشی از قرار گرفتن در منصب های مدیریتی باعث توزیع نابرابر ثروت و امکانات در کشور گردید ، در اینکه دغدغه پیشرفت تمام کشور مد نظر است ،شکی نیست ،اما توجه به این اصل نیز باید مد نظر قرار داده شود که سرعت آبادانی تمام استانها لازم است از یک هارمونی قابل تعریفی برخوردار باشد ،نه اینکه اکنون با مراجعه به برخی استانها حس میکنیم ،که زمان برای استانمان ایستاده است ، هر چند تمام ایران سرای من است ،اما من یک خوزستانیم .

 

برچسب ها: فاضل خمیسی
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار