رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اسفناک بودن وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در اروندکنار و چوئبده گفت: برای پیوستن این دو منطقه به منطقه آزاد اروند ابتدا هیات وزیران باید مصوبه بدهد و پس از آن مجلس تصویب خواهد کرد؛ ما در مجلس آماده هرگونه همکاری در این زمینه هستیم.
محمدرضا پورابراهیمی در جلسه بررسی مسائل اقتصادی شهرستانهای آبادان و خرمشهر که شامگاه 18 فروردینماه در محل فرمانداری آبادان برگزار شد، اظهار کرد: سهم آبادان و خرمشهر از خط اعتباری 16 هزار میلیارد تومانی دولت که سال گذشته برای کمک به بنگاههای اقتصادی و رونق آنها اختصاص داده شد، بسیار اندک بود که باید به صورت جدی علت تخصیص نیافتن و موانع جذب این اعتبار پیگیری شود.
وی چالش اصلی واحدهای صنعتی را نبود یا کمبود نقدینگی و تامین نشدن منابع اعتباری دانست و افزود: 50 درصد از واحدهای صنعتی کشور ازجمله شهرهای آبادان و خرمشهر یا تعطیل شدند و یا در رکود به سر میبرند.
پورابراهیمی با بیان اینکه چالشهای مربوط به مباحث مالیاتی و بیمهای در منطقه آزاد اروند مشهود است، گفت: کمیسیون اقتصادی مجلس آماده هر گونه کمک برای برطرف شدن مشکلات این منطقه است.
وی گفت: در این سفر توافقاتی با استاندار خوزستان و مجموعه مدیریتی این استان داشتیم که همه آنها به عنوان مصوبات این سفر هستند که یکی از این مصوبات تامین سرمایه در گردش جهت بنگاههای اقتصادی راکد در شهرهای آبادان و خرمشهر است، زیرا در سال گذشته به دلیل نبود سرمایه و بودجه کافی، فعالیت این بنگاههای اقتصادی متوقف شد.
پورابراهیمی ادامه داد: مقرر شده است تا سقف حدود 200 تا 300 میلیارد ریال منابع تزریق شود و امیدواریم با نهایی شدن لیست این بنگاهها طی چند روز آینده، مسئولان استان خوزستان برای آغاز فعالیت بنگاههای اقتصادی راکد و تامین منابع مالی همکاری لازم را داشته باشند.
اجازه نمیدهیم سهام پالایشگاه آبادان به سهام عدالت واگذار شود
وی واگذاری سهام پالایشگاه آبادان به سهام عدالت را مورد قبول ندانست و افزود: سهام عدالت در کشور رها شده و متولی خاصی ندارد و عدهای در خصوص اداره سهام عدالت، مافیا بهوجود آوردهاند و ما هرگز اجازه نخواهیم داد که سهام پالایشگاه آبادان به سهام عدالت واگذار شود.
پورابراهیمی اظهار کرد: بخشی از مسائل که مربوطه به استان خوزستان است با هماهنگی استاندار و سایر مدیران پیگیری خواهد شد و آن مواردی که باید از تهران پیگیری شوند، در دستور کار جلسات آینده کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قرار میگیرند.
وی با اشاره به صدور مجوز احداث پالایشگاه خوزستان که به تصویب هیات وزیران رسیده اما عملیات این طرح نیمهکاره مانده است، گفت: قرار است بهزودی تخصیص خوراک آن مشخص شود؛ نحوه سرمایهگذاری، تامین اعتبار و خوراک این طرح در آبادان باید به صورت دقیق بررسی و روند اجرایی آن پیگیری شود.
پورابراهیمی ادامه داد: در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، موضوع سرمایهگذاری به کمیسیون اقتصادی اطلاع داده شود که نمایندگان ضمن ورود به این موضوع در روند عملیاتی شدن آن کمک کنند و حداکثر در نیمه دوم امسال موضوع آغاز عملیات سرمایهگذاری در پالایشگاه خوزستان که قبلا مصوب هیات وزیران بوده، به مرحله اجرا برسد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با نصب گیتهای دائمی در دروازههای منطقه آزاد اروند و استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی در سه ماه آینده از ورود کالای قاچاق به کشور جلوگیری خواهد شد.
وی گفت: لایروبی اروندرود و استفاده از ظرفیت ساحلی، رونق کشاورزی، صید و صیادی، آبزیپروری،گردشگری و توسعه بنادر از نکاتی است که مسئولان کشوری و استانى باید نسبت به آن اهتمام لازم را داشته باشند.
پور ابراهیمی افزود: امیدواریم جمعبندی این سفر دو روزه و بسیار فشرده در شهرهای آبادان و خرمشهر باعث حل بخشی از مسائل و مشکلات اقتصادی این دو شهر و مردم شریف این منطقه شود.