معاون محیط زیست اداره کل محیط زیست خوزستان: انتقاد از عملکرد شرکتهای نفتی درخصوص جاده سازی و عدم رعایت تعهدات خود در قبال تالاب هورالعظیم/ نگران کاهش رهاسازی آب به تالاب هورالعظیم در فصل های بعد هستیم تلاش داريم که برنامه جامع بين المللي براي حل مشکل ريزگردها تدوين شود
شرکتهای نفتی فعال در حوزه تالاب هورالعظیم تاکنون به تعهدات خود در بحث جاده های اکتشافی عمل نکرده اند...
شوشان: عادل مولا معاون محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان در حاشيه بازديد هيئت سازمان ملل و میهمانان نخستین کنفرانس بین المللی مقابله باریزگردها از هورالعظيم با ابراز خرسندي از شرايط کنوني تالاب و اظهار اميدواري از تداوم اين وضعيت بيان کرد: آن چه در شرايط فعلي اولويت ماست، رعايت و تخصيص حق آبه تالاب است که اميدواريم به صورت مداوم و نه مقطعي اتفاق بيفتد.
به گزارش شوشان ، وي افزود: در سازمان حفاظت محیط زیست کمیته ای با عنوان کمیته تامین حق آبه تالاب ها با عضویت نمایندگان وزارت نیرو، سازمان آب و برق و اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با هدف بررسی و تخصیص حق آبه تالابهای استان تشکیل شده است.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تصريح کرد: با پايان يافتن فصل تخم ريزي ماهيان تالاب، اکنون فصل رشد براي ماهيان است و نياز به آب و اکسيژن بيشتري دارند و اين تجمع عظيم بچه ماهي ها در يک جا گواه همين موضوع است لذا وزارت نيرو بايد تا فصل جديد آبي، به طور مداوم حق آبه تالاب را تخصيص دهد.
مولا با بيان اين که اتفاقات بالادست تاثير منفي زيادي بر تالاب هور العظيم مي گذارد، گفت: کشت شلتوک و برداشت زياد آب در بالادست باعث کاهش ورودي آب به تالاب مي شود و ضربات جبران ناپذيري را به تالاب وارد مي کند.
وي ادامه داد: ورودي آب تالاب تاکنون خوب بوده و اميدواريم که به همين شکل تداوم پيدا کند با این وجود نگران کاهش رهاسازی آب به تالاب هورالعظیم در فصل های بعدی هستیم.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بيان اين که صيد ماهي از هور با مجوز امکان پذير است، اذعان داشت: با توجه به اتمام فصل تخم ريزي، آغاز فصل صيد ماهي را در پيش داريم که محدوديت خاصي براي آن لحاظ نشده و افراد با دريافت مجوز قادر به صيد ماهي خواهند بود و صيادان بايد تنها به اين نکته توجه کنند که اين هور ذخيره ي آيندگان شان است و ضمن توجه به اهمیت ذخیره ی ماهیان ریز در تداوم حیات گونه های آبزی از صيد بي رويه آن ها خودداري کنند.
وي با اشاره به بحث ريزگردها که موضوع همايش بين المللي و نيز علت سفر هيئت خارجي به خوزستان بوده است، گفت: تلاش داريم که برنامه جامع بين المللي براي حل مشکل ريزگردها تدوين شود. البته بحث کانونهای گرد و خاک فرای بحث تالاب است و برای کانون های منشا ریزگردها در استان که امروز توسط رییس سازمان حفاظت محیط زیست مورد بازدید قرار گرفت هم باید چاره ای اندیشید.
مولا با اعلام این که مطالعات انجام شده نهادها، سازمان ها و دانشگاه ها در خصوص حق آبه تالاب ها تجمیع شده است، گفت: دو هفته پیش جلسه ی این کمیته درخصوص حق آبه تالاب شادگان برگزار شد و بحث روی حق آبه این تالاب هنوز ادامه دارد. اگر چه از نظر علمی میزان حق آبه این تالاب یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب اعلام شده، ولی با توجه به ذخیره پشت سد مارون این حق آبه اعلام شده برای تالاب شادگان قابل تامین نیست و ما حداقل آن را در نظر می گیریم.
وی ادامه داد: ما در تلاش برای تصویب یک قانون در مجلس و الزام قانونی برای رعایت حق آبه تالاب شادگان هستیم و این میزان باید به اندازه ای باشد که قابل تامین باشد که با توجه هب ذخیره سد مارون، میزان حق آبه قابل تامین برای تالاب شادگان بین 900 میلیون مترمکعب تا یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب است.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از عملکرد شرکتهای نفتی در خصوص جاده سازی ها و عدم رعایت تعهدات خود در قبال تالاب هورالعظیم، عنوان کرد: شرکتهای نفتی فعال در حوزه تالاب هورالعظیم تاکنون به تعهدات خود در بحث جاده های اکتشافی عمل نکرده اند. من هیچ گاه احداث این جاده ها را در تالاب تایید نمیکنم و معتقدم احداث این جاده ها جرمی است که در حق تالاب هورالعظیم صورت می گیرد.