یک دستگاه میکروسکوپ فوق پیشرفته پنترو در مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز راهاندازی شد.
دکتر حبیب حیبر، رئیس مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد: بیمارستان گلستان اهواز به عنوان اصلیترین مرکز درمان بیماران با آسیبهای مغزی و نخاعی در جنوب غرب کشور، همواره در حال توسعه امکانات و تجهیزات مطابق با آخرین تکنولوژی و علم نوین پزشکی در دنیا است و تهیه این امکانات و تجهیزات از اهداف مهمترین اهداف این مرکز به شمار میآید.
وی افزود: نظر به درخواست گروه جراحی مغز و اعصاب این مرکز به سرپرستی جناب أقاى دکتر زینالی، مبنی بر لزوم تهیه یک دستگاه میکروسکوپ فوقپیشرفته پنترو که از مدتها پیش در جریان بود، و اینکه طبق ارزیابیها، نیاز مبرم گروه جراحی اعصاب به این میکروسکوپ محسوس بود، برنامهریزی و رایزنیها برای تهیه این دستگاه آغاز و خوشبختانه امروز گروه جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات به عنوان یکی از مهمترین گروههای بیمارستان گلستان اهواز و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، به این میکروسکوپ فوقپیشرفته جراحی تجهیز شد.
حیبر ادامه داد: میکروسکوپ جدید پنترو، با هزینهای معادل ۱۲ میلیارد ریال و از محل اعتبارات درآمدهای اختصاصی بیمارستان گلستان، خریداری و نصب شده است.
دکتر مسعود زینالی، مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات مرکز آموزشی درمانی گلستان نیز در این باره گفت: به طور کلی میکروسکوپهای جراحی از لحاظ کارکرد پایهای، تقریباً مشابه هم هستند و اصولاً برای بزرگنمایی و بهتر دیده شدن نواحی ریز جهت انجام کار دقیقتر و ظریفتر روی فیلدهای کوچک بدن کاربرد دارند اما این امکانات و قابلیتهای انواع مختلف میکروسکوپهاست که آنها را از یکدیگر متمایز میکند.
وی افزود: به مرور زمان امکانات روی این میکروسکوپها افزایش پیدا کرده و در نهایت بالاترین و آخرین میکروسکوپ که همه امکانات و آپشنهایی که برای اعمال جراحی مغز و اعصاب را داراست، میکروسکوپ پنترو است که یکی از آرزوهای بخشها و اتاق عملهای جراحی اعصاب و ستون فقرات، مجهز شدن به چنین میکروسکوپی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از منظر آموزشی، میکروسکوپ پنترو تمام مختصاتی که لازم است ما حین انجام یک عمل جراحی ببینیم را به مانیتور منتقل میکند و دستیاران آموزشی که در اتاق عمل حاضر هستند به راحتی میتوانند اتفاقات حین عمل و نحوه پیشرفت کار را ببینند.
وی افزود: به جز راحتی و کنترل و هندلینگ بسیار آسان هنگام انجام عمل، از دیگر مزایای میکروسکوپ پنترو میتوان به امکان تزریق فلوروسنت در بیماران عروقی اشاره کرد که بعد اعمال جراحی عروق مثل آنِوریسم و AVM برای اینکه ببینیم عروق نرمال مغز از نظر کارایی در چه وضعیتی قرار دارند، با تزریق داروی فلوروسنت، جریان خون زیر میکروسکوپ دیده میشود و این صرفاً مختص میکروسکوپ پنترو است و با هر میکروسکوپ دیگری قابل رؤیت و بررسی نیست چرا که فیلترهایی بر روی این میکروسکوپ تعبیه شده که بتوان به راحتی جریان ماده حاجب را در عروق ریز و میکروسکوپیک مغز ببینیم.
متخصص جراحی مغز و اعصاب بیمارستان گلستان اهواز ادامه داد: همچنین در مورد بررسی عروق در بیماران تومور مغزی که عروق نابجا و اضافهای هستند مواد خاصی به بدن بیمار تزریق میشود و عروق تومور این مواد را جذب میکند که به خوبی با بهرهگیری از میکروسکوپ فوق پیشرفته پنترو، شرایط و وضعیت تومور برای تیم پزشکی، قابل مشاهده و بررسی است.