امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
بسیاری از جوانها به دنبال راهی برای درمان آثار باقیمانده از جوش روی پوست هستند اما نوینترین روشها مانند لیزر هم ۱۰۰درصد جای جوش را از بین نمیبرد.
محمد رضوانی در مورد راهکارهای از بین بردن جای جوش خاطرنشان کرد: درمان جای جوش معمولاً باید در مرحلهای انجام گیرد که فرد در حال جوش زدن مداوم نباشد چرا که برخی افراد قبل از اینکه به فکر درمان جوش باشند میخواهند سریعاً جای جوش بهبود یابد.
وی دستکاری و تخلیه جوش صورت را عاملی در ایجاد چالههای روی پوست عنوان کرد و گفت: استفاده از کرمهای لایهبردار میتواند برای بهبود جای آکنه بسیار کمک کننده باشد اما روشهای کمک درمانی دیگری از سالهای پیش نیز بسیار مؤثر بوده است.
استفاده از روش ساییدن با نمک ( salt avation ) یکی از درمانهای قدیمی از طی صد سال اخیر برای از بین بردن جای جوش بوده است که رضوانی به آن اشاره کرد و گفت: در این روش نمک را روی پوست میریختند و با سمبادههای مخصوص پوست را میساییدند و تا 10 سال پیش این روش کاربرد داشت.
رضوانی با اشاره به اینکه پیلینگ به مرور یکی دیگر از روشهایی برای از بین بردن جای جوش محسوب شد افزود: در این روش با استفاده از اسیدهای مخصوص تا حد زیادی جای جوش از بین میرود اما ضعف این روش در این است که میزان تأثیرگذاری ناشی از اسید بر روی پوست و فعل و انفعالاتی که ناشی از اسید روی پوست صورت میگیرد دست پزشک نیست و حتی ممکن است لکهایی روی پوست بر جا بگذارد.
میکرودرم روش دیگری است که این متخصص پوست و مو به افرادی که پوست گندمگون یا سبزه دارند توصیه کرد و گفت: در این روش با استفاده از دانههای پودری سطح پوست تراشیده میشود که شانس لک شدن پوست در این روش کمتر است و برای افرادی که پوست گندمی و سبزه دارند مصونتر است.
وی با اشاره به اینکه از 12 سال اخیر لیزر به عنوان جدیدترین روش برای درمان جای جوش محسوب شده افزود: در این روش با استفاده از درجات مختلفی از اشعه لیزر که بر روی پوست تابانده میشود سعی میکنیم تا منافذ پوست را جمع کنیم.
رضوانی در پاسخ به اینکه روشهای درمانی چقدر در از بین بردن جای جوش مؤثرند گفت: هیچ یک از روشها ۱۰۰ درصد جای جوش را از بین نمیبرد ولی برحسب عمق اسکارها و نوع پوست میتواند بین 40 تا 80 درصد جای جوشها برطرف شود.
رضوانی تزریق ژل و چربی را برای آنهایی که روی گونههای خود چالههای عمیق و جای جوش دارند مثبت دانست و گفت: با حجم دادن به گونه تا حد زیادی فرو رفتگیهای سطح پوست به ویژه در گونه کم میشود البته نمیتوان این روش را برای همه پیشنهاد کرد.