اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۳۴۶۷
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۹
معاون شرکت نیشکر امیر کبیر:
رضا شهریور: شرکت توسعه نیشکر به تعهدات خود برای انتقال زه آب غرب کارون عمل کرده ولی عدم اجرای تعهدات شرکت نفت و آبفای استان منجر به تجمع این زه آب ها و تشکیل تالاب نیشکر شده است.
رضا شهریور معاون شرکت نیشکر امیر کبیر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به مصوبات استانی و کشوری برای ساماندهی زه آب نیشکر در غرب کارون اظهار کرد: قرار بود این زه آب از طریق کانال شیردم به کنار کارون منتقل و سپس با احداث ایستگاه پمپاژ و نصب سیفون در زیر رودخانه، به شرق کارون منتقل شده و پس از آن از طریق یک کانال خاکی به تالاب شادگان و خلیج فارس هدایت شود.

وی افزود: در این مصوبه احداث ایستگاه پمپاژ جزو وظایف شرکت توسعه نیشکر بود که انجام شده ولی اجرای سیفون که از تعهدات شرکت نفت و احداث کانال در شرق کارون بر عهده آبفا بوده، عملیاتی نشده است. 


معاون کشاورزی نیشکر امیر کبیر یادآور شد: ایجاد تالاب نیشکر به دستور مقامات کشوری و بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی و در راستای ایجاد یک سپر دفاعی در این نقطه مرزی و کاهش گرد و خاک بوده و اسناد و مکاتبات در این خصوص وجود دارد.

شهریور در خصوص حوضچه های زیرسازی و جداسازی در تالاب نیشکر توضیح داد: زه آب تالاب کنترل شده و حوضچه ها زیرسازی و جداسازی ساخته شده و هر ساله هزینه هنگفتی بالغ بر صد میلیارد ریال برای آماده سازی و بهسازی این حوضچه های تبخیری هزینه می شود.

وی ادامه داد: این زه آب ها که در حال حاضر یک اکوسیستم را در این منطقه به وجود آورده اند، اراضی کشاورزی یا سفره های آب زیر زمینی را آلوده نکرده و در واقع در زمین هایی رها می شود که برای قرن ها بدون کشت باقی مانده اند. 

معاون کشاورزی نیشکر امیر کبیر گفت: بخش عمده ای از آب رهاسازی شده در مجاورت شرق جاده اهواز به خرمشهر مربوط به فعالیت هایی است که از سوی سازمان شیلات صورت می گیرد که در حال مدیریت و اصلاح است و بخش دیگر هم از سوی شرکت توسعه نیشکر در حال ساماندهی است.

تداوم EC بالای کارون می تواند کشت نیشکر و گیاهان دیگر را با مشکل روبرو کند

شهریور با اشاره به اثرات سد گتوند علیا بر EC آب کارون بیان کرد: EC آب کارون که برای زمین های این شرکت استفاده می شود، به سه هزار و 400 میکروموس افزایش یافته است که تداوم آن می تواند کشت نیشکر و گیاهان دیگر را با مشکل روبرو کند.
وی ادامه داد: آستانه تحمل گیاه نیشکر یک هزار و 700 میکروموس است که با اضافه شدن هر هزار میکروموس به این شوری‌، عملکرد تا حداقل پنج درصد کاهش پیدا می کند.

معاون کشاورزی نیشکر امیر کبیر EC خاک زمین های بایر این شرکت را در ابتدای فعالیت،60 هزار میکرو موس عنوان کرد و گفت: با اجرای شبکه مدرن آبیاری و زهکشی و عملیات خاکشویی EC خاک را به حد مناسب برای کشت نیشکر یعنی سه هزار میکروموس رساندیم.

وی ادامه داد: زمین های این واحد در ابتدای فعالیت، از سویی به دلیل گرما و از سوی دیگر به علت شیرین کردن خاک فاقد ماده مغذی و مواد آلی بود که تلاش کردیم با عملیات کشت غیر نیشکری و کودهای شیمیایی تولید مناسب و پایداری داشته باشیم.

شهریور با بیان این که در سه سال گذشته کودهای آلی موسوم به کمپوست از پسماندهای نیشکر تولید و استفاده شده، اظهار کرد: در راستای حفظ محیط زیست و بهبود و حفاظت از منابع آبی، برنامه کاهش کودهای شیمیایی اجرا و از مواد آلی ضایعات نیشکر از جمله باگاس و فیلتر کیک استفاده کردیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته بالغ بر 60 هزار تن کمپوست تولید کرده و در مزارع آیشی به میزان 30 تن در هر هکتار استفاده کردیم که می تواند علاوه بر تامین مواد غذایی گیاه نیشکر، ‌ساختمان خاک و فیزیک خاص را اصلاح و عملکرد خاک را افزایش دهد.

معاون کشاورزی نیشکر امیر کبیر در خصوص EC بیش از 30 هزار تالاب نیشکر که از سوی فعالان محیط زیست بیان شده، گفت: این عدد را رد می کنیم زیرا طبق آمارها، EC زه آب تالاب نیشکر در حال حاضر 6 هزار و 600 میکروموس است که تنها دو برابر میزان EC آب کارون( 3 هزار و 400 )است. 

وی یادآور شد: مرجع هرگونه آمار در این زمینه، سازمان محیط زیست است و این سازمان باید در این زمینه اظهار نظر کند.

شهریور عنوان کرد: پیش بینی ما این است که اگر وضعیت کارون مناسب و EC آن به زیر 2 هزار میکروموس برسد، در سه یا چهار سال آینده، EC زه آب های تولیدی شرکت توسعه نیشکر مناسب کشت برخی گونه های مقاوم به شوری مانند جو، اوکالیپتوس و نخلستان خواهد بود.

معاون کشاورزی نیشکر امیر کبیر با انتقاد از عدم حمایت دولت از احداث صنایع پایین دستی و تبدیلی نیشکر، تاکید کرد: کارخانه MDF و کمپوست و صنایع تبدیلی یکی از نیازهای این محصول است که امکان اشتغال بیشتر و تنوع تولیدات را در سطح استان را فراهم کند ولی تاکنون محقق نشده است. 

وی ادامه داد: انتظار می رود با حمایت بخش خصوصی و تشویق سرمایه گذاران و رونق بخش صنایع پایین دستی نیشکر، ضمن افزایش اشتغال در استان، از دور ریختن پسماندها جلوگیری شود.

شهریور با بیان این که آبیاری تحت فشار اولویت این شرکت است، گفت: در این شرکت بالاترین راندمان آبیاری سطح کشور در سیستم آبیاری نشتی دارد به شکلی که راندمان این شیوه آبیاری در کشور کمتر از 30 درصد و برای این شرکت 50 درصد است.

وی درخصوص سطح زیر کشت شرکت نیشکر امیرکبیر توضیح داد: سطح زمین های قابل کشت در این واحد نیشکر 12 هزار و 200 هکتار و سطح زیر کشت کنونی آن 11 هزار و 900 هکتار است و برنامه ریزی شده امسال از 9 هزار و 700 هکتار زمین قابل برداشت، بالغ بر 850 هزار تن نیشکر تولید شود.

معاون کشاورزی نیشکر امیر کبیر با اشاره به دوره پنج ماهه فصل برداشت نیشکر گفت: از ابتدای آبان ماه تاکنون حدود 375 هزار تن نیشکر و 40 هزار تن شکر زرد تولید شده و انتظار می رود از مجموع نیشکر تولید شده، حدود 90 هزار تن شکر سفید تولید شود.

منابع و ساختار شرکت برای ایجاد اشتغال محدود است

معاون پشتیبانی شرکت نیشکر امیرکبیر درخصوص به کارگیری نیروهای بومی در این شرکت عنوان کرد: هر بنگاه اقتصادی در راستای رسالت اقتصادی خود گام بر می دارد بنابراین هیچ نیروی مازادی را به استخدام نخواهد گرفت زیرا ظرفیت اشتغال محدود است و درآمد فعلی اجازه اشتغال بیشتر را نمی دهد.

وی ادامه داد: این واحد نیشکری می تواند حدود یک هزار و 200 نفر نیرو داشته باشد که در این محدوده و با اولویت نیروهای بومی نیروها را به کار می گیریم.

پرویز دربهانی یادآور شد: منابع و ساختار شرکت محدود است بنابراین اشتغال مازاد در واحدهای نیشکر می تواند منجر به ایجاد بحران در این شرکت ها شود.

وی با بیان این که شرکت توسعه نیشکر مسئولیت رفع مشکل بیکاری را ندارد، گفت: مسئول رفع مشکل بیکاری دولت است که باید با ایجاد زیرساخت های لازم، امکان اشتغال بیکاران را فراهم کند.

معاون پشتیبانی شرکت نیشکر امیرکبیر درخصوص نیروهای شاغل در این شرکت توضیح داد: یک هزار و 176 نفر به صورت مستقیم در واحد امیرکبیر مشغول به کار هستند که 886 نفر آن ها معادل 76 درصد ساکن شهرهای اهواز، آبادان و خرمشهر بوده و 237 نفر از شاغلان معادل 20 درصد در روستاهای مجاورِ طرح سکونت دارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر 979 نفر نیروهای پیمانکاری با این شرکت همکاری دارند که 392 نفر آن ها معادل 40 درصد مجموعه پیمانکاری، ساکن سه شهر اهواز، آبادان و خرمشهر و 528 نفر معادل 54 درصد، ساکنان 18 روستای اطراف این شرکت هستند. 

شهریور بیان کرد:54 نفر معادل پنج درصد نیروهای بومی سایر نقاط استان را تشکیل می دهند و کل جمعیت غیر بومی خارج از استان را پنج نفر معادل یک درصد تشکیل می دهند.

وی درباره بومی بودن افراد توضیح داد: بر اساس چارت امور استخدامی، سکونت پنج ساله فرد در یک منطقه به منزله بومی بودن وی تلقی می شود و بنابراین تلقی بومی بودن برای شرکت و برای روستاییان اطراف طرح که تنها ساکنان همان روستا را بومی می دانند، متفاوت است. 

معاون پشتیبانی شرکت نیشکر امیرکبیر درخصوص مسئولیت های اجتماعی عنوان کرد: اگرچه متولی ساخت مدرسه، بیمارستان و جاده در کشور مشخص است، ولی شرکت نیشکر تلاش دارد در حد توان در این زمینه مشارکت داشته باشد. 

وی ادامه داد: این شرکت ساخت سه مدرسه را برعهده گرفته و در بحث کمک هزینه تحصیلی، درمان، کمک به ایتام و استقرار تیم پزشکی فعالیت داشته و استفاده از آمبولانس و تجهیزات آتش نشانی برای روستاهای مجاور هم ممکن است.

شهریور یادآور شد: بانک ملی و صادرات هر کدام 40 درصد و دولت 20 درصد سهام این شرکت را دارند و این سهام داران باید درخصوص ساخت مدرسه یا بیمارستان و جاده تصمیم بگیرند زیرا سیاست گذاری ها در شرکت هلدینگ صورت می گیرد.

وی گفت: واحد نیشکر امیرکبیر سالیانه مالیاتی به اداره مور مالیاتی استان می پردازد که بهسازی، جدول کشی، جاده سازی و زیرساخت ها از محل ارزش افزوده این شرکت به امور مالیاتی استان ساخته می شود.

25 درصد نیشکر امیر کبیر به صورت سبز برداشت می شود

معاون بخش صنعت کشت و صنعت امیر کبیر درخصوص برداشت سبز از مزارع نیشکر این شرکت بیان کرد: سال گذشته 22 درصد به صورت سبز برداشت شد و امسال هم پیش بینی می شود این میزان به حدود 25 درصد برسد.

وی گفت: در چند سال گذشته برداشت نیشکر در تمام دنیا به صورت سوخته بود ولی پس از مطرح شدن بحث مباحث زیست محیطی، کشورهایی مانند استرالیا برنامه ریزی کردند تا در یک برنامه 20 ساله این برنامه را اجرا کنند.

سید حسن موسوی با اشاره به برنامه ریزی ها در ایران برای برداشت سبز در چند سال آینده اظهار کرد: دسترسی به تکنولوژی و طراحی دستگاه ها در استرالیا باعث شده تا مشکلی برای پیشبرد طرح شان نداشته باشد ولی در ایران با مسائلی روبرو هستیم و اگر بخواهیم به صورت 100 درصد به سمت برداشت سبز برویم، کشور باید بتواند زیرساخت ها را در راستای برداشت سبز نیشکر فراهم کند.

وی ادامه داد: در تناژ بالای امکان برداشت سبز وجود ندارد زیرا تکنولوژی برداشت آن در حال حاضر وجود ندارد بنابراین همزمان با تعهدات ما، باید بحث تکنولوژیک برداشت سبز هم فراهم باشد و امکان ساخت صنایع پایین دستی ایجاد شود تا محصول باقی مانده مشکل زا نباشد.
معاون بخش صنعت کشت و صنعت امیر کبیر یادآور شد: با سازمان محیط زیست هماهنگی شده تا برداشت ما تا میزان مشخصی سبز باشد ولی نمی توانیم امسال 60 درصد برداشت سبز داشته باشیم. 

سید حسن موسوی درخصوص کنترل پساب صنعتی و بهداشتی این واحد نیشکر عنوان کرد: در راستای حفظ استانداردهای محیط زیست، از پنج سال پیش پیمان کیوتو را اجرایی کردیم و سوخت کارخانه ها از مازوت به گاز تبدیل و از خروج سالانه 60 میلیون متر مکعب کربن به محیط جلوگیری شد.

/ایرنا
برچسب ها: نیشکر ، امیرکبیر ،
نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار