معصومه ابتکار گفت: در قرآن کریم در رابطه با حجاب خطاب اول به مردان و حفظ نگاه است و در ادامه زنان را مورد خطاب قرار میدهد. موضوع پوشش بخشی از فلسفه حجاب است و بخشهای مهمتر آن مباحث رفتاری و اخلاقی است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بر لزوم برخورد قانونمند با "ناهنجاریها درباره حجاب" تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست خبریای که امروز به مناسبت روز زن برگزار شد بیان داشت: در قرآن کریم در رابطه با حجاب خطاب اول به مردان و حفظ نگاه است و در ادامه زنان را مورد خطاب قرار میدهد. موضوع پوشش بخشی از فلسفه حجاب است و بخشهای مهمتر آن مباحث رفتاری و اخلاقی است.
وی تاکید کرد که حجاب برای محدود کردن زنان نیست بلکه برای اعمال حدود برای رعایت حرمتهاست.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه بعد از انقلاب فلسفه حجاب به عنوان بخشی از احکام اسلامی مورد مطالبه خاص مردم قرار گرفت و سپس به قوانین و مقررات تبدیل شد، بیان داشت: تاکید میکنم که اعمال فشار و اجبار در قالب گشت ارشاد که سابقا انجام میشد را قبول نداریم و امروز به دلیل نگاه دولت و نیروی انتظامی گشت ارشاد هم ساماندهی شده است.
ابتکار تاکید کرد: در مبانی انقلاب و امام هیچ محدودیتی برای پیشرفت زنان ایجاد نشده است و اگر حدودی اعمال میشد در راستای پیشرفت زنان بوده است.
وی افزود: بعد از انقلاب هم زمینههای لازم برای پیشرفت مهیا شد و همت زن ایرانی هم سبب شد که از این وضعیت استفاده کرده و هیچ وقت پشت حصار شیشهای نماند.
ابتکار تاکید کرد که در اوایل انقلاب حتی در حوزه ورزش برای زنان نگاه محدودکنندهای وجود داشت به طوری که همه فکر میکردند، زنان نباید امکان شرکت در مسابقات ورزشی را داشته باشند، اما امروز شاهد شکوفایی زنان در عرصه ورزش نیز هستیم.
معاون امور زنان در رابطه با بازداشت برخی زنان به دلیل کشف حجاب و اظهارات وکلای یکی از این زنان مبنی بر اینکه این فرد مورد شکنجه قرار گرفته است، بیان داشت: تا امروز خبری در این رابطه نشنیدهام، اما این کشور قانون اساسی دارد و طبق قوانین وکیل و خانواده محکوم اگر مشکلی دارند میتوانند پیگیری کنند.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص زنان موسوم به خیابان انقلاب بیان داشت: گفتوگو مهمترین رویکرد در این زمینه است و باید نظرات نسل جوان را در این رابطه جویا شد و شیوه برخورد با این مسائل باید قانونمند باشد و حداقل برخوردها توسط نیروی انتظامی اتفاق بیفتد.
ابتکار تاکید کرد که نگاهها باید به سمت گفتوگوی ملی در این زمینه پیش برود و فضا برای نسل جوان و جوانان دهه 70 به گونهای باشد تا بتوانند نظرات خود را مطرح کنند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به سوالی درخصوص آخرین وضعیت شهرهای زلزلهزده کرمانشاه و به ویژه زنان و دختران آسیبدیده و بیسرپرست بیان داشت: گزارشی توسط کارگروه خانواده معاونت زنان دریافت و همچنین گزارشی از خدمات را در هیات دولت ارائه دادهایم. مشکلات روستاها تا حدی حل شده است و کمکهای بلاعوض را کسانی که مایل بودند دریافت کردهاند. در برخی موارد کمبودها و مشکلاتی وجود دارد و باید در مورد زنان سرپرست خانوار نیز نگاه ویژهای داشته باشیم.
ابتکار تاکید کرد که در روزهای نخست زلزله به وزارت کشور و بهزیستی اعلام شد که در ارائه همه تسهیلات زنان سرپرست خانوار در اولویت قرار گیرند.
وی افزود: بخش زیادی از مشکلات در شهرها حل شده است و در بیشتر موارد کانکس مناسب نیز توزیع شده است. امروز در دولت مصوبهای داشتیم که در رابطه با اعتبارات ویژه زلزله بوده است.
ابتکار تاکید کرد که کمبود سرویس بهداشتی را در همان روزهای نخست اعلام کردهاند و همچنین مشکلات زنان باردار، زنان سرپرست خانوار و کودکان همچنان وجود دارد.
وی افزود: سمنها پس از زلزله وارد کار شدند و معاونت امور زنان در قالب طرح تابآوری استان کرمانشاه عمل میکند و کارگروه خانواده سالم به منطقه اعزام شده و دولت پیگیر امور است.