اندازهگیری میزان محبوبیت افراد به ویژه سیاستمداران کار چندان راحتی نیست. با این حال میزان رای مردم به روسای جمهور را میتوان یکی از روشهای اندازهگیری محبوبیت آنان در میان مردم یا دستکم رایدهندگان به حساب آورد. البته از نظر دور نباید داشت که اکثر کشورهای اروپایی نظام پارلمانی دارند و در آنها انتخابات ریاست جمهوری برگزار نمیشود.
شمارش آرای مردمی انتخابات ریاست جمهوری در جمهوری آذربایجان که روز ۲۲ فروردین (۱۱ آوریل) برگزار شد حاکی از آن بود که الهام علیاف با دریافت ۸۶.۱ درصد از آراء برنده انتخابات این کشور است. البته این انتخابات با مسائلی چون تحریم انتخابات از سوی اپوزوسیون همراه بود. پس از انتخابات نیز احزاب مخالف مدعی شدند که این انتخابات با تقلب همراه بوده است.
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۵ این کشور با کسب ۸۳.۵ درصد از آراء در رتبه دوم ایستاده است. مخالفان وی او را «آخرین دیکتاتور اروپا» میخوانند. او و دیگر مقامات بلاروس از سوی اتحادیه اروپا و ایالات متحده به دلیل «نقض حقوق بشر» تحریم شدهاند.
سومین رئیس جمهور محبوب براساس نتایج انتخابات، ولادیمیر پوتین، ریس جمهوری روسیه است. او در آخرین انتخابات ریاست جمهوری که در ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ (۱۸ مارس ۲۰۱۸) برگزار شد با کسب بیش از ۷۶ درصد آراء برای یک دوره شش ساله دیگر زمام امور در این کشور را به دست گرفت. او در سال ۲۰۰۰ نیز موفق به کسب ۵۳٪ آراء شده بود. وی چهار سال بعد در سال ۲۰۰۴ توانست ۷۱٪ آراء را به دست آورد. در سال ۲۰۱۲ نیز رئیس جمهوری کنونی روسیه حدود ۶۳٪ آراء را کسب کرده بود.
انتخابات امسال روسیه با حواشی بسیاری همراه بوده است چرا که برخی از فعالان حقوق بشر، منتقدان ولادیمیر پوتین و گروهی از ناظران بر روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه بر این باورند که تخلفات سازمان یافته و گستردهای در این انتخابات رخ داده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه با ۶۶.۱٪، سالی نینیستو، رئیس جمهوری فنلاند با ۶۲.۶٪ و گیورگی مارگولاشویلی، رئیس جمهوری گرجستان با ۶۲.۱٪ در رتبههای چهارم تا ششم این جدول هستند.
در این میان گونی یوهانسن، رئیس جمهوری ایسلند با ۳۸.۵٪، کولیندا گرابار-کیتاروویچ، رئیس جمهوری کرواسی با ۵۰.۷٪ و فیلیپ وویانویچ، رئیس جمهوری پیشین مونتهنگرو با ۵۱.۲٪ در میان روسای جمهور اروپایی کمترین محبوبیت را دارند.