عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تهران به یک شهر آشفته و بههم ریخته تبدیل شده است، از برخی معضلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت.
احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، در حاشیه بازدید از مجموعه ایرناپلاس و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «با توجه به تخصیص بودجههای کلان به برخی نهادها و سازمانها بهمنظور ارشاد و هدایت مردم، آیا وقت آن نرسیده که نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصلاح شود؟»، گفت: این مسأله را باید در شرایط فعلی بررسی کرد و با وزیر صحبت شود. ولی اصل فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همان حوزه رسانههای جدید مثل مطبوعات، سینما، تئاتر و موسیقی است. زمانی یک معاونت قرآن و عترت ایجاد کردند که خیلی هم نتوانست جای خود را پیدا کند؛ شاید بهدلیل اینکه برای این فعالیتها دستگاههای بسیار دیگری وجود داشت.
وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اینکه «چرا همیشه این وزارت را تنها ارشاد میخوانند و فرهنگ را از آن جدا میکنند؟»، عنوان کرد: شاید تلفظ آن راحتتر باشد. اما ساختار ارشاد حول محور فرهنگ شکل گرفته است، یعنی تئاتر، موسیقی، تجسمی، سینما و رسانهها و دیگر ابزارهای فرهنگی در این حوزه شکل گرفتهاند. این مسئله به سلیقه وزرا هم برمیگردد. برای مثال یک دورهای معاونت جدیدی ایجاد کردند که نیازی به آن نبود و عملاً موازیکاری صورت گرفت.
مسجدجامعی درباره محدود بودن نشانههای فرهنگی و منزوی شدن ادبیات، فرهنگ و هنر در شهر تهران، تصریح کرد: مهمترین نماد یک شهر معماری آن است، خیلی از چیزهایی که بیان میکنید، جزو وظایف شهرداریها نیست. شهرداریها به هر دلیلی وارد خیلی از حوزهها شدند، اما نتوانستند معماری شهری را حفظ کنند. متأسفانه تهران به شهر آشفته، بههم ریخته و بوقلمونصفتی تبدیل شده است. مهمترین ضربهای که به شهر تهران وارد شد، از بین رفتن باغها بود. زمانی هر قسمت از شهر متجلی هویت تاریخی، آیینی و طبیعی بود، اما در حال حاضر خیلی بههم ریخته است.
گفتوگو از سیدمهدی موسویتبار
**اداره کل اخبار چندرسانهای**ایرناپلاس**