شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۲۰۰۸
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۸
معاون سازمان آب و برق خوزستان:
هوشنگ حسونی‌زاده گفت: در سال 96-97 ورودی حوضه‌های آبی استان 11،5 میلیارد متر مکعب بود که سال قبل این عدد 17.8 میلیارد متر مکعب بود.
هوشنگ حسونی‌زاده در اولین سمینار ملی مدیریت منابع آب و سازگاری با خشکسالی که امروز، (11 مهرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: شرایط استان شامل واقعیت‌هایی است که باید با دید علمی و فنی به آنها نگاه کرد و تلاش کنیم برای حل آنها راه‌حل‌هایی پیدا کنیم.

وی افزود: در سال‌های 65 تا 75 در خوزستان بالاترین رشد جمعیتی را داشتیم. این عدد از میانگین کشوری نیز بالاتر بود. بین سال‌های 90 تا 95 و بعد از آن نیز این رشد منفی شد. خوزستان از نظر تولید ناخالص داخلی رتبه دوم کشور را دارد. باید دید چه عواملی در خوزستان موجب مهاجرت می‌شوند.

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع سازمان آب و برق خوزستان گفت: گرد و غبار، افزایش دما، ناامنی منابع آبی، از عواملی هستند که در خوزستان مشکلاتی ایجاد می‌کنند. در بررسی‌هایی که داشته‌ایم، مشخص شد که در 100 سال اخیر میزان دما 3.8 درصد افزایش یافته است و به تبع آن مسأیل زیست محیطی نیز با مشکلاتی مواجه شده‌اند و میزان بارش نیز روند نزولی پیدا کرده است.

حسونی‌زاده تصریح کرد: دما، بارش و پدیده تغییر اقلیم، پدیده‌هایی هستند که همسو با هم حرکت کرده و استان را تحت شعاع قرار می‌دهند. فاکتورهای مختلفی در کنار یکدیگر قرار گرفتند و موجب کاهش ورودی منابع آب به استان شده‌اند.

وی گفت: سال 87 – 88 سال خشکی در استان بود اما به دلیل اینکه حوضه‌های مولد آب در چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد وضعیت مناسبی داشتند، این کمبود چندان احساس نشد. سال گذشته وضعیت استان نسبت به استان‌های مولد آّب خوزستان بهتر بود؛ اگرچه توزیع بارش‌ها مناسب نبود و در این سال در خوزستان 34 درصد کاهش بارندگی داشتیم.

حسونی‌زاده در خصوص ارتباط بین میزان بارش و روان‌آب خاطرنشان کرد: گاهی مردم احساس می‌کنند اگر میزان بارش در سال نرمال باشد، تمام آن بارش به روان‌آب تبدیل می‌شود. در حالیکه در حوضه‌ای مانند کرخه که 100 درصد بارش در آن اتفاق افتاده است، تنها 53 درصد آن به روان‌آب تبدیل شد. نباید این تصور را داشته باشیم که خشکسالی‌ها حل شده و به وضعیت طبیعی رسیدیم. در سال 96-97 ورودی به حوضه‌ها 11.5 میلیارد متر مکعب بود که سال قبل این عدد به 17.8 میلیارد متر مکعب رسید. این عدد در سال نرمال، 30 میلیارد مترمکعب بود بنابراین ما 61 درصد کاهش ورودی داشته‌ایم.

وی گفت: 14 درصد بارشها در فصل پاییز، 31 درصد در زمستان و 42 درصد در تابستان محقق می‌شود. به همین دلیل تقاضا دارم برای اقدام به کشت چندان عجله نکنیم و همچنین اینکه تمام بازه‌های یک حوضه آبی با هم تقاضای مصرف آب نداشته باشند. چرا که این مسأله ما را با مشکل مواجه می‌کند. شرایط  استان در حوضه آبی کارون چندان مناسب نیست. چرا که در این حوضه در 10 سال گذشته، به جز در یک سال در تمام سال‌ها با خشکسالی مواجه بودیم.

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع سازمان آب و برق خوزستان افزود: در سال‌های گذشته علی‌رغم خشکسالی تلاش کردیم مشکلات به کشاورزان و بهره‌برداران منتقل نشود اما امسال علی‌رغم مدیریت آب تنش به بهره‌بردار نیز منتقل شد. در سال آبی گذشته 4 میلیارد مترمکعب ذخایر آبی داشتیم؛ سال جدید 11.5 میلیارد مترمکعب نیز ورود آب داشتیم و از این حجم چیزی حدود 12.5 میلیارد مترمکعب را رهاسازی کردیم.

حسونی‌زاده خاطرنشان کرد: تلاش کردیم ارتباط بین حوضه‌ها را با یکدیگر برقرار کنیم تا اگر در حوضه‌ای مشکلی پیش آمد، بتوانیم از حوضه دیگر آب به آن انتقال دهیم. البته این کار دائمی نیست. اگر امسال از نظر آب، سال نرمالی داشته باشیم، از بحران خشکسالی خارج نمی‌شویم. نباید در این زمینه قطعی قضاوت و تصمیم‌گیری کنیم.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار