شوشان - علی عبدالخانی :
هر یک از ادارات و دستگاه های دولتی شرح وظایف خاص خود را دارند که اختلالات موجود در سطوح مختلف ناشی از عدم عمل صحیح دستگاه ها به وظایف است.
استاندار در آخرین موضعگیری نسبت به وضعیت سیل در مناطق مختلف خوزستان، شرایط موجود را حساس و بحرانی توصیف و تقاضای برقراری حالت فوق العاده در سطح استان و آماده باش کامل دستگاه ها و موسسات مختلف شد.
مرکز بهداشت غرب اهواز در اقدامی مسئولیت پذیرانه گام در ادای وظایف محوله آنهم فراتر از شرح وظایف تعریف شده نهاد و با تمام ظرفیت در کنار مردم آسیب دیده از سیل (مسیر اهواز - الهایی و روستاهای پیرامون) قرار گرفت.
بر اساس اطلاعات واصله به نویسنده ی این سطور، تعداد مادران اسکان داده شده در منازل اقوام در شهر الهایی بیش از ۳۰ نفر بوده است. همچنین تعداد مادران ویزیت شده توسط پزشکان اعزامی بالغ بر ۱۰۰ نفر و بیش از ۱۱۰ نفر نیز توسط ماما ویزیت شده اند.
در همین راستا تعداد ۵ نفر از مادران جهت معالجه ی اساسی به اهواز اعزام شده و ۲۲ کودک در منازل اقوام ساکن شدند. با توجه به احتمالات بعدی و نیازسنجی صورت گرفته، با همت هلال احمر و فرمانداری تعداد ۳۰ چادر در دبستان شهید بلک الهایی، ۱۸ چادر در پایگاه بسیج الهایی راه اندازی گردید.
چندین اتاق در دبیرستان شهدای الهایی هم توسط مرکز تجهیز شده تا پذیرای سیل زدگان احتمالی باشد.
در شرایطی که روستائیان درگیر سیل با آن مواجه هستند، دستگیری از ۳۰ مادر باردار واقعاً هنر است. راقم این سطور وقتی کارشناسان مرکز بهداشت غرب را می بیند که چگونه با نمونه گیریهای متعدد میکربی و شیمایی و آزمایشات تعیین میزان کُلر آب را بمنظور جلوگیری از بیماریهای منتقله اندازه گیری می کنند و در صورت نیاز کُلر و سایر داروهای مورد احتیاج خانواده های درگیر سیل را به آنها تحویل می دهند، صمیمانه مدیریت مرکز بهداشت غرب اهواز و همکاران ایشان که در مناطق بحرانی مستقر هستند را تحسین می کند.
باید به تیم های سلامت وابسته به بهداشت غرب شامل پزشکان، ماماها، کارشناسان بهداشت محیط و به ورزان خانه های بهداشت که با بازدید خانه به خانه نسبت به ویزیت مادران باردار و نوزادان، کودکان و سالمندان اقدام می کنند و داروهای مورد نیازشان را در این شرایط سخت به آنها تحویل می دهند، باید به این تیپ از انسانهای نوعدوست خسته نباشید گفت و از تک تک آنان تقدیر و تشکر کرد.
امروز (شنبه) تیم های مرکز بهداشت غرب به همراه مدیر مرکز، سوار بر قایق های موتوری شده و مراقبتهای بهداشتی و درمان بیماران در روستاهای در محاصره ی سیل را آغاز کردند که چنین اتفاقی در نوع خود اقدامی زیبا و وظیفه شناسانه تلقی می شود.
شکی نیست که عمل به وظیفه نیاز به بحث ندارد اما آنچه باید گفت این است که ای کاش سایر دستگاه ها که از امکانات بیشتری برخوردارند همچون مرکز بهداشت غرب اهواز به وظایف قانونی و اجتماعی خود عمل کنند و بدون قیل و قال به داد مردم برسند، این محل تقدیر دارد.
قطعا هر دستگاهی که روش و شیوه ی مرکز بهداشت غرب در خدمت به مردم سیل زده را در دستور کار خود قرار دهد، شایسته تشکر و تقدیر و امتنان خواهد بود.
علی عبدالخانی