نماینده ولی فقیه در استان خوزستان با بیان اینکه فاصله طبقاتی ظالمانهای در خوزستان ایجاد شده است، گفت: این فاصله طبقاتی به گونهای است که مردم در حاشیه شهر از کمترین امکانات برخوردارند.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدعبدالنبی موسویفرد در سی و پنجمین یادواره بزرگداشت مقام معلم که امروز شنبه (14 اردیبهشتماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: خداوند، انبیاء و اولیا را در قله قرار داده است و بعد از آنها معلمان، دانشمندان و اساتید قرار دارند اما نه هر معلم و استادی، بلکه کسی که خود را در چارچوب شرع مقدس قرار دهد، در این جایگاه است.
وی افزود: در خوزستان بالغ بر هفتاد هزار معلم و یک میلیون دانشآموز وجود دارد که با کمک شما، استان متحول میشود. در طول هشت سال دفاع مقدس، معلمان بیش از 305 شهید دادند. همچنین در ایامی که استان درگیر سیل بود و مدارس نیز مانند حوزههای علمیه تعطیل شدند، شما کلاس دیگری برای خود تعریف کردید و با حضور خود در مناطق سیلزده به دانشآموزان فهماندید که هیچگاه کلاس تعطیل نمیشود و ما باید همواره در حال خدمترسانی به مردم باشیم.
امام جمعه اهواز ادامه داد: حضور شما التیامبخش بسیاری از مشکلات و دغدغههای مردم بود. در زمان سیل، مدارس در مناطق سیلزده تعطیل شدند و باید تلاش کنیم این عقبافتادگی دانشآموزان جبران شود. در خوزستان شما معلمها یکی از اقشاری هستید که باید به آنها توجه ویژهای شود.
وی با بیان اینکه دو برنامه کوتاهمدت و بلندمدت را برای کار خود در نظر گرفتهام، افزود: در استان با مساله سیل مواجه هستیم و بخش زیادی از مردم درگیر این مساله هستند. بعد از فروکش کردن سیل مشکلات تازه شروع میشوند و جبران خسارات، بازسازی و بازگشت آرامش به زندگی مردم هزینههای زیادی خواهد داشت. خسارات سیل به استان، کمتر از خسارات جنگ نبود.
حجتالاسلاموالمسلمین موسویفرد خاطرنشانکرد: آب از رحمتها و برکات الهی است ولی ما نتوانستیم آن را خوب مدیریت کنیم. اگر سالیان متمادی بحث آبخیزداری را خوب مدیریت میکردیم، حالا این خسارات را نمیدیدیم. ما جزو 10 کشور اول دنیا هستیم که بیشترین حوادث غیرمترقبه در آنها اتفاق میافتد. نمیتوانیم بگوییم که آماده نبودیم. در جریان سیل دیدیم مسیر آب از برخی خانهها میگذشت و خانههای مردم در مسیر رودخانهها ساخته شده بود. چه کسی به آنها پروانه ساخت داده است؟ در چنین موقعیتهایی کمتر میتوان تقصیر را بر گردن مردم انداخت. این ما هستیم که باید شرایط را مدیریت کنیم.
نماینده ولی فقیه در خوزستان افزود: برخی مسوولان در بحث کارهای عمرانی تنها مناطق برخوردار را مدنظر قرار میدهند. در خوزستان با وجود منابع بینظیر، وضعیت خوبی نداریم.
وی خاطرنشانکرد: در خوزستان پنج میلیون جمعیت داریم و باید شب و روز کار کنیم تا به شرایط اول برگردیم. زخم جنگ هنوز بر برخی شهرهای خوزستان باقی مانده است و باید با کمک شما به اوج و قله برسیم. باید جایگاه استان را ارتقا داده و به نقطه مطلوب و با تراز علمی قابل قبول برسانیم، نه اینکه شرایط حاکم همچنان ادامه داشته باشد. مشکلات عدیدهای در استان وجود دارد. در دورانی هستیم که اعتبارات به کف دیگ خوردهاند اما بسیاری از کارها را میتوان بدون پول انجام داد.
حجتالاسلاموالمسلمین موسویفرد افزود: عمدتا در شهرهای مرکزنشین بهترین چشمانداز، چشمانداز ورودی شهر است اما میبینیم که در اهواز اینچنین نیست و چشمانداز مناسبی ندارد. فاصله طبقاتی ظالمانهای در استان ایجاد شده است؛ به گونهای که مردم در حاشیه شهر از کمترین امکانات برخوردارند، در حالیکه اگر در مرکز ساکن باشند، چنین مشکلاتی ندارند. عمده تلاش ما برای این است که این فاصله طبقاتی را از بین ببریم.
امام جمعه اهواز گفت: البته ما وظیفه اجرایی نداریم اما وظیفه من پیگیری شبانهروزی است. در استانی که وضعیت آن چنین است، مسوولی نباید بیشتر از چهار پنج ساعت بخوابد. ملاک ما مقام معظم رهبری است که در این سن و سال تنها چند ساعت در روز استراحت میکند.
وی تاکید کرد: با آسیبهای موجود در کشور کارهای ما باید جهادی باشد. با پیگیری مشکلات امیدوارم در کنار یکدیگر مشکلات استان را به حداقل برسانیم. توجه ویژه ما نیز به جوانان است و در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری تمام عنایت رهبری به جوانان بود.
حجتالاسلاموالمسلمین موسویفرد گفت: فرزندان ما از دوران پیشدبستانی با معلمها سر و کار دارند و دشمن در همین دوران پیشدبستانی در حال فعالیت است. شما باید از همینجا مقابل آنها کار کنید تا شرایط به گونهای فراهم نشود که ما در کلاس درس خودمان برای آن ور آبیها سرباز تربیت کنیم. برخی مسائل استان مانند انفجارها که گاهی رخ میدهد، سیاسی نیستند، بلکه اجتماعی هستند، چرا که آن فرد خود را با دیگر افراد برخوردار مقایسه میکند.