شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۰۳۹۷۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۴
درویشیان در دیدار تعدادی از نمایندگان خوزستان:
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در برخی نقاط خوزستان آن‌چنان فقر مشهود است که انسان از مردم شریف این استان که 8 سال در خط مقدم جنگ تحمیلی بودند، شرمنده می‌شود.
به گزارش شوشان و به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان در ادامه سفر به استان خوزستان در دیدار تعدادی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکلات استان تنها به فاضلاب و آب‌گرفتگی ختم نمی‌شود و اشتغال و آب شرب نیز از موضوعات مهم استان است، اظهار داشت: شب گذشته در جلسه با استاندار گفتم بیش از 22 میلیارد مترمکعب آب پشت سدهای استان ذخیره‌شده است، اما 700 روستا و یا به گفته استاندار 550 روستا از آب شرب محروم هستند و با تانکر به آن‌ها آب‌رسانی می‌شود یا آب شرب بخشی از مناطق اهواز آلوده به فاضلاب است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر اینکه قصد داریم این موارد و ترک فعل‌های مستند را که صورت گرفته به‌صورت جدی دنبال کنیم، افزود: چند مورد احصا شده و برخوردهایی صورت گرفته است، اما معتقدیم برخوردها تاکنون حداقلی بوده است. اینکه گفته می‌شود از سوی مسئولان عالی استان کوتاهی شده، باید پیگیری شود و اگر مستندات قابل‌پیگیری دارید، در اختیار ما بگذارید

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان با اشاره به جلسات برگزار شده در بندر ماهشهر و استانداری، تصریح کرد: تصمیمات خوبی در این جلسات گرفته شد. پیشنهادهای اجرایی را ارائه کردیم که بنا شد دنبال کنند. برخی ضربتی است و فوریت دارد. برخی نیز همچون شبکه فاضلاب استان زمان‌بر است. در خصوص آب‌های سطحی استان به‌ویژه شهر اهواز نیز با همکاران زمان‌بندی تعیین و به استاندار اعلام کردیم تا از اعتبارات استانی و شهرداری‌ها اقدامات لازم را برای حل برخی از مشکلات خوزستان را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه برای خسارت‌های وارد شده نیز مقرر شد تا با قید فوریت اقدام کنند و تسهیلات با درصد پایین و کمک‌های بلاعوض بنا شده که امروز در هیئت دولت تصویب شود، افزود: قرار شد بنیاد مسکن نیز با اعتبارات خودش و قبل از تخصیص اعتبار از سوی دولت اقدامات اجرایی را آغاز کند. به ما نیز گزارش دادند در بندر امام خمینی برای برآورد خسارات مستقر شدند و در حال ارزیابی هستند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: در یکی از جلسات روز گذشته منطقه ویژه اقتصادی مکلف شد تمام هزینه‌های ساخت منازل منطقه کمپ بی و گاما را بر عهده بگیرد. پیش‌ازاین نیز قول داده بودند، اما مسئولان با کوتاهی خود این امر را پیگیری نکرده بودند. همچنین به بازرسی‌کل استان مأموریت دادیم هزینه کرد پرداخت‌ها از ناحیه شورای راهبردی منطقه ویژه نیز که مبلغ قابل‌توجهی است، به‌صورت دقیق بررسی کنند. حدود 200 میلیارد تومان به شهرهای بندر ماهشهر و بندر امام خمینی اختصاص داده شده که باید بررسی شده و از این به بعد نیز نظارت دقیق صورت بگیرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان در خصوص وضعیت اشتغال در بندر ماهشهر نیز، اظهار داشت: نماینده این شهر اعلام کرد 70 درصد کارکنان شرکت‌های پتروشیمی غیربومی هستند، اما مسئولان محلی ادعا می‌کردند تنها 30 درصد غیربومی هستند که بنا شد آمار تمام شاغلین شرکت‌های پتروشیمی و منطقه ویژه را اعلام کنند. ما نیز تأکید کردیم ازاین‌پس تنها در تخصص‌هایی که در استان یافت نمی‌شود، افراد غیربومی جذب کنند؛ و الا معنی ندارد وقتی تخصص موردنیازشان در شهرستان وجود داشته باشد، نیروی خارج از استان جذب شود.

وی با اشاره به اینکه شنیده شد حتی نیروهای خدماتی را نیز از خارج استان آورده‌اند که این ادعا باید بررسی و پیگیری شود، تأکید کرد: به بازرسی‌کل استان اعلام کردیم 3، 4 موضوعات کلان استان را شناسایی کرده و تنها به این موارد بپردازد. البته برخی موارد همچون مشکلات مناطق ویژه و آزاد تنها به این استان منحصر نیست و در تمام کشور مشکلاتی وجود دارد که نیازمند اصلاح قانون است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: شرکت را به‌صورت صوری ثبت می‌کنند و از آن برای فرار از مالیات استفاده می‌شود که این ایرادها باید اصلاح شود؛ همچنین برخی قوانین شهرداری‌ها نیز مشکل دارد به‌طور مثال واقعاً کمیسیون ماده ۱۰۰ باید اصلاح شود چراکه وسیله سوءاستفاده برای شهرداری و حتی افراد بیرون شهرداری شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان با بیان اینکه با رایزنی با مجلس به دنبال اصلاح این قبیل قوانین ناکارآمد و فسادزا هستیم، گفت: طبق قانون سابق مالیات بر ارزش افزوده، باید دستگاه‌های اجزایی این مبلغ را از قرارداد کسر و به امور مالیاتی پرداخت می‌کردند ولی حالا به خود مؤدیان واگذار شده است درحالی‌که بعضاً سال‌ها از پرداخت مالیات خود کوتاهی می‌کنند؛ چرا باید این اعتبارات میلیاردی به خود مؤدیان واگذار شود؟ که این قانون نیز باید اصلاح شود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه آب و اراضی هم قوانین خوبی وجود ندارد که مجلس باید اصلاحات را انجام دهند چراکه اگر ریل دستگاه‌های اجرایی کم نقص باشد، ما در نظارت با رغبت بیشتری کار خود را انجام می‌دهیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از برخی قوانین فسادزا گفت: طبق یک قانون اراضی که تصرف شده‌اند، دستگاه‌های خدمات رسان باید سه سال به آن‌ها خدمات بدهند و این به معنای حمایت از افرادی است که تخلف مرتکب شده‌اند؛ مگر می‌شود کسی که سه سال آب و برق و گاز داشته باشد، با آن برخورد کرد.

وی تصریح کرد: 23 هزار میلیارد تومان با جرائم از محل عوارض آلایندگی است که این اعتبار جدای از سه درصد از فروش نفت است؛ این مبالغ اگر گرفته شود، بسیاری از مشکلات استان خوزستان حل می‌شود و نمایندگان باید در این زمینه پیگیری کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان تأکید کرد: یک آسیبی که در استان خوزستان وجود دارد این است که صدای واحدی از نمایندگان و افراد دغدغه‌مند به گوش نمی‌رسد؛ یعنی اگر 18 نماینده یک‌ صدا پرداخت حق آلایندگی یا حل مشکلات مربوط به حوزه اشتغال، آب و فاضلاب را خواستار شوند، بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار