شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۱۱۹۲۱
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹
شوشان ـ عاشور غلامپور اردلی :

آموزش و پرورش یکی از دستگاه های پر اهمیت از لحاظ تعداد نیروی انسانی و تاثیر گذارترین در توسعه و پیشرفت کشور و همچنین در جریان های سیاسی و انتخاباتی از ارکان وپایه های همه انتخابات ها (ریاست جمهوری  ، مجلس شورای اسلامی ، شورای شهر... ) از جهت  عوامل اجرایی انتخابات ها و یکی از عوامل اصلی میزان مشارکت ها در فعالیت های انقلابیست. اما آموزش و پرورش در خوزستان تا کنون  نتوانسته مشکلات کثیر خود را درمان و به جایگاه های شایسته و برتر در رنکینگ کشوری دست یابد. ساختار آموزش و پرورش به علت عدم رعایت  شایسته سالاری و نادیده گرفتن  توانایی های افراد و دلایل بسیاری که در ادامه ارائه می‌گردد نتوانسته است گزارش عملکردهای مطلوبی را کسب نماید. برخی نمایندگان نیز با استفاده از اهرم های فشار بر وزیر و مدیران کل سهم خواهی های بسیاری را در انتصابات داشته  و دارند .

در کنار این مهم نیز افراد و عوامل دیگری مستقیما در انتصابات و چیدمان سمت های دستگاه آموزش و پرورش خوزستان به اینگونه که کی کجا باشد یا کی کجا نباشد نیز وجود دارند !؟ و اثر منفی این خط ونشان کشیدن ها و مرز بندی ها ، ساختار مدیریتی  آموزش و پرورش را فلج و دچار عقب ماندگی های عدیده ای نموده است !  چرا !؟ آموزش و پرورش خوزستان بعنوان یک نهاد سازنده و پایه با وجود بهترین نیروهای متخصص و توانمند تا امروز نتوانسته  به آنچه استحقاقش را دارد برسد  ، گناه فرزندان خوزستان و آینده سازان این استان بر گردن کیست   ؟!  علت ها و پاسخ ها بسیار و بیانش در قامت هزاران سطر نمیگنجد اما عامل دخالت در انتصابات  را میشود بعنوان نمونه پردازش کرد !!!

اگر کمی به عقب تر برگردیم  در دوره تصدی دکتر مقتدایی بعنوان استاندار خوزستان که چندین نفر گزینه مدیرکلی آموزش و پرورش خوزستان بودند ، که الحق والانصاف آقای سید بهزاد علوی با رزومه قوی در آن زمان همه شرایط لازم را برای تصدی مدیریت دستگاه آموزش و پرورش خوزستان باچاشنی حمایت و تایید بزرگان و پیشکسوتان دینی و علمی استان برای انتصاب به سمت مدیرکلی محیا بود ،  جناب آقای دکتر مقتدایی با عنوان این جمله که همسویی و همراهی  آقای محمد تقی زاده با بنده بیشتر از سایر کاندیداهای می باشد آقای محمد تقی زاده  فقط با تایید ایشان مدیرکل وقت شد. که پس از فشارهای مختلف منتقدان آموزش و پرورش ایشان در برنامه شبکه خوزستان گفتند اگر گزارش عملکرد  مدیرکل منتخبش آقای محمد تقی زاده مطلوب نباشد تجدید نظر خواهم نمود که با وجود ناملایمات بسیار هم باز جناب استاندار تغییری بعمل نیاوردند، اما پس از انتقادات و هجمه های بسیار در آن برهه   استاندار وقت اینبار حضور ایشان را بعنوان مدیرکل  تا پایان خدمت خود   بعنوان استاندار خوزستان اعلام نمودند  .

که همگان شاهد بودیم پس از پایان دوران استانداری دکتر مقتدایی اینگونه نشد و آقای محمد تقی زاده به مدت شش سال مدیرکل آموزش و پرورش باقی ماندند و نتایج عملکرد ، عواقب و عایدات  آموزش و پرورش در دوران تصدی ایشان بعنوان مدیرکل را اکثر فعالین حوزه آموزش و پرورش و رسانه ها بصورت اکمل  مطلع و آگاه هستند . پس از جناب آقای محمد تقی‌زاده اینبار جناب آقای دکتر شریعتی گزینه محبوب خویش جناب آقای دکتر کورش موددت را به مدیرکلی آموزش ووپرورش منصوب نمودند.که نتایج عملکرد ایشان نیز  در آن دوران قابل بررسی وپیگیری می باشد. هر چند در آن ایام نیز  در پشت پرده  افراد و گروه‌ها و جریان های مختلفی از خارج  آموزش و پرورش  نیز نقش و تاثیر گذاری بسزایی در انتصابات در سیستم آموزش و پرورش را بعهده داشتند .

البته خالی از لطف نیست که بگویم منتقدان و صاحب نظران دلسوز آموزش و پرورش در این سال‌ها نیز بیکار ننشسته و با هر ابزار و روش ممکن معضلات و مشکلات و عقب ماندگی های آموزش را از طریق مختلف مطرح و پیگیری نمودند که از سوی مدیران کل دستگاه آموزش و پرورش مورد شکایت و پیگرد ویژه قرار گرفته و مزد دلسوزی های خویش را با محکومیت ها و رای ها و فشارهای بسیار دریافت نمودند  و تا کنون  دست های بسیار زیادی  در این سنوات اجازه ورود به هیچ جریان سازنده ای برای بهبود وضع و حال آموزش و پرورش را نداده و نخواهند داد ."الخصوص پدر خوانده ها ، نمایندگان مجلس ، پیمانکاران و سهم خواهان ...  و از دخالت در انتصاب مدیرکل گرفته  تا ریاست ، معاون و کارشناس ادارات ، مدیر و معاونین مدارس ، مناقصات ، قرارداد ها ، استخدامها و...که  رد پاهایشان به وضوح دیده می‌شود ، که در  این بین  افراد و گروههای دیگری نیز وجود دارند که هیچگونه ارتباط سیستمی و سنخیت و عضویتی در سیستم آموزش و پرورش نداشته و ندارند اما همیشه برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می نمایند  و تا زمانی که امور اینگونه باشد  و از اینگونه دخالت ها و جریان ها جلوگیری نشود عقب ماندگی ها،  درد ها و مشکلات و معضلات بصورت روز افزون انباشته و آموزش و پرورش عقب مانده تر خواهد شد .
امید است با اتکا به منویات مقام معظم رهبری  و وجود و حضور دولت وفاق ملی برای نخستین بار در استان خوزستان  به همه این رویه های غلط و دخالت ها نابجا در ساختار آموزش و پرورش پایان داد و شاهد برقراری عدالت اداری در دستگاه آموزش و پرورش باشیم.

مقام معظم رهبری  در مورد دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات گفتند: واقعا نمایندگان نباید در امور انتصابات دولتی دخالت کنند. یکی از مسائل مطرح در قانون اساسی، اصل تفکیک قواست؛ یعنی او (دولت) کار خودش را بکند و شما (مجلس) هم کار خود را بکنید. اگر ایرادی هم داشت مطرح کنید.

در صورت توجه و تمکین به فرمایش گوهر بار مقام معظم رهبری  «مدظله العالی» در خصوص عدم دخالت ها در انتصابات می‌توان به آینده آموزش و پرورش و پیشرفت ها یش امیدوارتر بود .

ادامه دارد...

 عاشور غلامپور اردلی
بازنشسته نظام تعلیم و تربیت و فعال حوزه رسانه و فناوری اطلاعات و امنیت شبکه

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار